Ε1063: “Τα μέτρα δεν λειτουργούν”

Ε1063: “Τα μέτρα δεν λειτουργούν”

Ποια μέτρα;

Τέλη Μαρτίου, είχαμε μέτρα χαλάρωσης, αποσυμπίεσης. Από ποια πίεση;

Στις 28/3 Κυριακή πρωί, άνθρωποι του τηλεοπτικού καναλιού MEGA έκαναν με αμάξι μια διαδρομή 20 χλμ. από το Σύνταγμα στη Λεωφόρο Συγγρού, στο Χίλτον στον Πύργο, στον κόμβο Αλεξάνδρας και Κηφισίας, μετά στην Αλεξάνδρας, στην Πατησίων και Πλατεία Κολοκοτρώνη, χωρίς να συναντήσουν ούτε έναν έλεγχο, ούτε ένα μπλόκο αστυνομίας, ενώ υποτίθεται δεν ταξιδεύεις πάνω από δυο χιλιόμετρα!

Οι πιστοί στη Ν.Δ. δημοσιογράφοι καθημερινά απέφευγαν να αναφερθούν στο θέμα, υπεκφεύγοντας και, εκτός από δυο τρεις, όταν το ανέφεραν το χρύσωναν με διάφανες ανοησίες. Μα στις 30 Μαρτίου καταγράφτηκαν 4.340 κρούσματα: αυτό σημαίνει τουλάχιστον 100 πρόσθετες εισαγωγές στο ετοιμόρροπο ΕΣΥ…

Η μνήμη μας αποδυναμώνεται συνεχώς από τότε που επινοήθηκε η γραφή και τώρα από τα διάφορα θαύματα της τεχνολογίας, μηχανάκια και υπολογιστές. Έτσι μάλλον έχουμε ξεχάσει πως ήταν η άνοιξη του 2020 όταν επιβλήθηκαν μέτρα, ένα όντως αυστηρό λοκντάουν και η Αθήνα ησύχασε.

Τότε τα κρούσματα ήταν, συγκριτικά με την Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία και με την Ελλάδα του 2021, ελάχιστα. Και για τρεις βδομάδες όλοι συμμορφωθήκαμε, ακόμα και οι τσιπριστές – και οι διαδηλώσεις και τα εγκλήματα έπεσαν κατακόρυφα όπως και τα κρούσματα!

Και η κυβέρνηση υπό την πίεση επιχειρηματιών και με απερίγραπτη αφέλεια (και τη συνηθισμένη αλαζονεία) έσπευσε να χαλαρώσει για να μην χαθεί ο τουρισμός και το λιανεμπόριο – που όμως χάθηκαν ούτως ή άλλως. Και το καλοκαίρι όλοι χαλάρωσαν και ήρθε το 2ο κύμα το φθινόπωρο ενώ οι γνώστες επιδημιολόγοι προειδοποιούσαν για χειρότερη επίθεση του κορωνοϊού.

Δίλημμα δήθεν: ανθρώπινες ζωές ή οικονομική ύφεση!

Και η κυβέρνηση με την επιπολαιότητα και αφέλεια (και δίψα για ψήφους) προσπάθησε με ημίμετρα από τον Νοέμβριο, αφού από τον Σεπτέμβριο τα κρούσματα αυξάνονταν, να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, με τα διαγγέλματα και τις κορόνες Μητσοτάκη να δηλώνουν πως οι ζωές και το υγειονομικό έχουν μεγαλύτερη σημασία, μα με κάθε ευκαιρία, «άνοιγε» την οικονομία.

Και σερνόμασταν τόσους μήνες στον ρυθμό κακόφωνου ακορντεόν.

Με 3.500 κρούσματα, 700 διασωληνωμένους, 400 εισαγωγές και 60 θανάτους (χαμηλότερα βέβαια, σε σύγκριση με την Ευρώπη!), σχεδίαζαν να ανοίξουν σταδιακά. Και όντως άνοιξαν τα κομμωτήρια και τα «ινστιτούτα» αισθητικής – αυτά τα είδη πρώτης ανάγκης και ύψιστου πολιτισμού! Μα στις 30 Μαρτίου τα κρούσματα πήδησαν στις 4.340!…

Απαγορευόταν η μετακίνηση σε κάποιο πάρκο, δήθεν, μα επιτρεπόταν η επίσκεψη στα μαλλιάδικα και νυχάδικα!

Η άμυνα παίζεται στα εμβόλια – που όμως δεν θα φθάσουν σε ικανοποιητικό αριθμό, δηλαδή 3-4 εκατομμύρια πριν τον Ιούνιο. Ζήσε Μάη μου… Και οι ιδιώτες γιατροί κάνουν την πάπια! Πώς θα αντέξει το ΕΣΥ;

Όσο για φιλότιμο και αυτό λησμονήθηκε στα κορωνο-πάρτι, στις παραλίες και στα μαγαζιά τέικ αγουέι!

Πολύ σωστά επιτάχθηκαν οι προνομιούχοι, σκληρόπετσοι γιατροί. Μα έπρεπε να είχε γίνει πριν ένα μήνα. Και να απαγορευτεί για δυο βδομάδες κάθε μετακίνηση. Απόλυτα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *