Δ107: Παραβάσεις των ΗΠΑ

Δ107: Παραβάσεις των ΗΠΑ

- in Διεθνή
0

Οι ΗΠΑ έχουν από τη δεκαετία 1960 και δώθε διαπράξει πολλά εγκλήματα κατά άλλων κρατών. Μα επειδή είναι υπερδύναμη και οικονομική και στρατιωτική όλοι, ακόμα και οι Ρώσοι (που διέπρατταν τα δικά τους εγκλήματα) έκαναν τα στραβά μάτια. Το δε Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι σε μεγάλο βαθμό δημιούργημα των Αμερικανών για να κυνηγά μικρότερες εθνότητες για εγκλήματα δήθεν κατά της ανθρωπότητας ενώ ουσιαστικά προωθεί τα αμερικανικά γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και η Αμερική έχει διαπράξει πολύ χειρότερα εγκλήματα.

1) Ποιος δεν θυμάται την εισβολή στο Ιράκ (Μάρτιος 2003) που κράτησε περίπου 8 έτη (ως Δεκ 2011). Η κυβέρνηση G. Bush νεότερου με εντελώς ψευδείς αιτιάσεις (βοηθούμενη από την κυβέρνηση του διεφθαρμένου Μπλερ) έπεισε κράτη στον ΟΗΕ με πλαστά τεκμήρια (βιολογικά όπλα δήθεν και άλλα) να δημιουργηθεί μια Συμμαχία (ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία, Πολωνία) για να εισβάλουν, ν’ ανατρέψουν την κυβέρνηση του δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν και μετά, με το αζημίωτο να αναλάβουν την ανοικοδόμηση της χώρας την οποία είχαν βομβαρδίσει και κατασπαράξει με θύματα 1εκμ και πάνω.

2) Επί χρόνια στήριζαν έναν διεφθαρμένο δικτάτορα στην Ινδονησία που εξόντωσε πάνω από 1εκμ πολίτες, δήθεν κομμουνιστές, και προμήθευσαν τα όπλα με τα οποία ο Σουχάρτο (απολυταρχικός άρχοντας δίχως εκλογές για 32 έτη) σφάγιαζε τους αντιφρονούντες.

3) Ποιος δεν θυμάται την ανάμιξη στο Βιετνάμ (από το 1959) όταν ο Κένεντι (και μετά ο Τζόνσον) αύξησε τους «συμβούλους» από 1.000 σε 23.000 (1964) για να υποστηρίξουν έναν καθολικό δικτάτορα στο Νότιο Βιετνάμ, διεφθαρμένο όπως όλοι οι άλλοι. Εκατοντάδες χιλιάδες ήταν τα θύματα και στις δυο πλευρές μα ξεπέρασαν το εκατομμύριο αν συμπεριληφθούν οι επιθέσεις στο Λάος και την Καμπότζη. Και τελικά με τη συνηθισμένη αφερεγγυότητά τους αποτραβήχτηκαν (επί Νίξον) το 1975 αφήνοντας τη Νότια χώρα στα χέρια των κομμουνιστών Βορείων.

4) Ποιος δεν θυμάται τον άλλο δικτάτορα στη Λατινική Αμερική τώρα, τον Πινοσέτ της Χιλής (1915-2006) που κυβέρνησε απολυταρχικά από το 1973, μετά την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης Αλιέντε, ως το 1990. Τις πρώτες βδομάδες εκτέλεσε πάνω από 3.000, φυλάκισε 80.000 και βασάνισε δεκάδες χιλιάδες. Η διαφθορά κυριάρχησε παντού με μεγάλη οικονομική κρίση 1982. Και όλα αυτά με τη βοήθεια της CIA των ΗΠΑ.

5) Το ίδιο στο Ιράν με τον Σάχη και διάφορα αραβικά κράτη με απολυταρχικούς (φανατικούς) ισλαμιστές ηγεμόνες.

6) Πριν τον Κάστρο, στήριζαν άλλον διεφθαρμένο δικτάτορα Σαλαζάρ. Μα πόσες άλλες εγκληματικές επεμβάσεις, ανατροπές και εισβολές έκαναν στην Αϊτή, στη Νικαράγουα, στον Παναμά, στη Βραζιλία κ.λπ. … Ανέτρεψαν τη νόμιμη κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κογκό (πρόεδρος Kasavubu και πρωθυπουργός Lumumba) και τελικά ανέλαβε άλλος διεφθαρμένος δικτάτορας ο Mobutu (Νοέμβριος 1965). Επί δεκαετίες υποστηρίζουν τη βασιλική οικογένεια στη Σαουδαραβία με το θεοκρατικό σχεδόν καθεστώς και την αντίστασή της σε κάθε καινοτομία.

7) Υπάρχουν πολλές άλλες παρόμοιες επεμβάσεις σε ξένες χώρες και στήριξη δικτατόρων ενώ διακήρυτταν και διακηρύττουν τις γνωστές δημοκρατικές και φιλελεύθερες αξίες.

Δεν πρέπει όμως να αγνοηθεί πως οι λευκοί Ευρωπαίοι άποικοι που έγιναν οι «Αμερικανοί» επιδόθηκαν στην καταπίεση και ύπουλη, ενίοτε δε φανερή γενοκτονία των γηγενών Ερυθρόδερμων (Απάτσι, Λακότα, Ναβάχο κ.λπ.). Πριν τον αγώνα για την ανεξαρτησία τους από τους Βρετανούς, οι Βρετανοί είχαν κάνει ένα σχέδιο, έτσι που οι κεντρικές εκτάσεις της ηπείρου (οι σημερινές μεσαίες Πολιτείες) να δοθούν στους Ερυθρόδερμους. Μα οι φωτισμένοι Πατέρες του Έθνους (Founding Fathers), παρά τα υψηλά ιδανικά στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, αγνόησαν πλήρως και το σχέδιο και τους Ινδιάνους και τις ανάγκες τους.

Δεν είναι μόνο άτομα που έχοντας ανέλθει σε θέση μεγάλης δύναμης επιδεικνύουν αλαζονεία και απληστία (όπως οι δικτάτορες που αναφέρθηκαν στα προηγούμενα τμήματα). Ελάχιστοι άνθρωποι που κατείχαν (σχεδόν) απόλυτη εξουσία την παρέδωσαν αυτοβούλως, όπως ο Lucius Quin(c)tius Cincinnatus (619-430) στη Ρώμη. Έθνη και κράτη έχουν επιδείξει την ίδια αλαζονεία. Και η Αμερική, παρά το δημοκρατικό πολίτευμά της και τη γενναιοδωρία που επέδειξε σε πολλές περιπτώσεις, είναι καλό παράδειγμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *