Ε1403: Ελλάς – Ουκρανία (2)

Ε1403: Ελλάς – Ουκρανία (2)

200 μέτρα από την πολυκατοικία μας υπάρχουν 4 μπλε κάδοι για ανακυκλώσιμα υλικά, 1 γκρι κάδος για σκουπίδια και 2 καφέ κάδοι για οργανικά απόβλητα, επίσης ανακυκλώσιμα (φλοιοί φρούτων και λαχανικών, αποφάγια). Όταν κάθε πρωί πάω να ρίξω τα δικά μας οργανικά απόβλητα στους αντίστοιχους κάδους, τους βρίσκω να περιέχουν πεταμένα ξύλα, χαρτόνια, μπουκάλια, ντενεκεδάκια, πλαστικά και σκουπίδια!

Πώς λειτουργεί το μυαλό των συμπολιτών μας – αν όντως λειτουργεί καθόλου λογικά;

Το ίδιο ερώτημα εγείρεται για πολλά άλλα θέματα. Ένα είναι το ότι πάνω από 35% των ψηφοφόρων είναι αναρχοαριστεροί (δίχως το ΚΙΝΑΛ), άνθρωποι που έχουν κάποια μόρφωση και μεγάλωσαν στα 45 έτη της Μεταπολίτευσης και της αυξημένης ευημερίας της χώρας χάρη, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ξέρετε δε πως οι συγκεντρώσεις υπέρ του καταδικασμένου τρομοκράτη κατά συρροή δολοφόνου Κουφοντίνα ήταν μαζικότερες από τις ισχνές συγκεντρώσεις εναντίον της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία;

Την 1η Μαρτίου έγινε στην Αθήνα εκδήλωση συμπαράστασης προς την Ουκρανία (και καταδίκη των Ρώσων εισβολέων). Είναι ζήτημα, σύμφωνα με τις εφημερίδες, αν συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα! Σε μια πόλη, άντε περιοχή, με πάνω από 4 εκμ κατοίκους! Δηλαδή ούτε 0.2%! Όσο για τη Θεσσαλονίκη μόλις 50 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Ρωσικό προξενείο – από 1εκμ κατοίκους!

Είμαστε δηλαδή τόσο φιλόρωσος λαός;

Την αθηναϊκή συγκέντρωση την οργάνωσαν οι ανανεωμένοι, μεταμελημένοι (πρώην) αριστεροί.

Στις 2/3 ο κ. Αποστολάκης, πρώην υπουργός Άμυνας (επί τσιπρικής κυβέρνησης), τον οποίο ο Μητσοτάκης θα διόριζε υπουργό Πολιτικής Προστασίας μα δεν του βγήκε, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία είναι «λάδι στη φωτιά»! Εμείς, είπε, πρέπει «να τη φρενάρουμε». Συγχρόνως ανέφερε πως η Ρωσία είναι «πολύ επικίνδυνη». Μα θεληματικά ο πρώην ναύαρχος αγνόησε το ότι τη φωτιά την έβαλε ο Πούτιν ο οποίος δεν δίστασε να εκτοξεύσει απειλές κατά Σουηδίας και Φινλανδίας και όποιας χώρας βοηθάει την Ουκρανία! Δεν είναι μάλλον ο πρόεδρος Πούτιν που πρέπει να «φρενάρει» τη φωτιά;

Το 1956 (επί Χρουστσόφ) τα ρωσικά τανκς εισέβαλαν στην Ουγγαρία κι έπνιξαν την εξέγερση για ελευθερία και δημοκρατία. Αργότερα (επί Μπρέζνιεφ), 1968, οι Ρώσοι εισέβαλαν στη Τσεχοσλοβακία κι επέβαλαν νέο χειμώνα στην (πρώιμη) Άνοιξη της Πράγας. Αργότερα πάλι (Δεκ. 1981) καταπίεσαν την Αλληλεγγύη στην Πολωνία.

Μα για τους αμετανόητους αναρχοαριστερούς σταλινιστές, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αμυντικές ενώ οι αμερικανικές είναι ιμπεριαλιστικές κι επιθετικές.

Ελλάς Ελλήνων Αναρχοαριστερών!!!

Στο μεταξύ, εμείς στη Δύση, παρά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, με συγκεντρώσεις εκατοντάδων χιλιάδων στις πόλεις των πολιτισμένων χωρών, αρκούμαστε σε μεγαλόστομες καταδίκες της Ρωσίας ενώ οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αποφασιστικά και αμάχους (ίσως και λόγω ανικανότητας, ως φαίνεται, εκτός από παραδοσιακή πρακτική) και καταλαμβάνουν το ένα κομμάτι στης Ουκρανίας μετά το άλλο, για να το χάσουν αργότερα.

Και στο κάτω κάτω της πραγματικότητας, τι σχέση μπορεί να έχει, πείτε μου, ο ολιγαρχικός καπιταλισμός του Πούτιν, μια καθαρή Κλεπτοκρατία με τον άμωμο, ή μιασμένο έστω, Μαρξισμό;

Η αναρχοαριστερή ιδεοληψία είναι τύφλωση που προκαλεί όχι μόνο ταλαιπωρία σε όλους μα και ατυχήματα. Άντε να καταλάβεις τα δόγματα της θεολογίας στο φιλορωσικό βαγόνι της ελληνικής Αναρχοαριστεράς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *