Ε1485: Νικά η Ουκρανία;

Ε1485: Νικά η Ουκρανία;

Ναι, η Ουκρανία νικά κατά έναν σημαντικό τρόπο. Μα τώρα βρίσκεται σε μια επικίνδυνη φάση, όπου αν δεν προσέξουν οι ίδιοι και οι Νατοϊκοί σύμβουλοί τους μπορεί να χάσουν 20 με 30 χιλιάδες στρατιώτες. Διότι οι Ρώσοι έχουν συγκεντρώσει και προσθέτουν νέες δυνάμεις στην περιοχή Izyum και Borova (περιφέρεια Luhansk). Αλλά έχουν ακόμα χρόνο.

Ως τώρα νικούν. Οι απώλειες των Ρώσων σε στρατιώτες (και όπλα γενικά) είναι τόσο μεγάλες, φαίνεται, που σε ένα τηλεφώνημα Ρώσου στρατιώτη το οποίο υπέκλεψαν οι Ουκρανοί, ο νεαρός ικετεύει τον φίλο του να μην έρθει να πολεμήσει στην Ουκρανία!

Το ηθικό των ρωσικών στρατευμάτων (ακόμα και των αξιωματικών) είναι πολύ πεσμένο. Έχουν χάσει 10 στρατηγούς και, βέβαια, χιλιάδες άνδρες, ίσως 700+ τανκ και 1.000+ τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβολαρχίες, αεροπλάνα, ελικόπτερα, τουλάχιστον οκτώ πλοία με τη ναυαρχίδα Μοσκβά.

Οι μονάδες που θα καταλάμβαναν το αεροδρόμιο Αντόνοφ (Χοστόμελ) αποδεκατίστηκαν και αυτές που θα καταλάμβαναν το Κίεβο αναγκάστηκαν να αποσυρθούν – για να συγκεντρωθούν στις Νοτιοανατολικές επαρχίες όπου ήδη επικρατούν οι Ρώσοι. Μα έχουν ήδη ξοδέψει πάνω από 50% των “έξυπνων βομβών και πυραύλων” και 50% των αρμάτων που δεν αντικαθίστανται και πολύ περισσότερα στρατιωτικά φορτηγά έτσι που τώρα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν κανονικά “πολιτικά” οχήματα! Έχουν αναγκαστεί επίσης να φέρουν Σύριους και Αιθίοπες μισθοφόρους!

Πάνω από δύο μήνες και οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καταλάβει πλήρως τη Μαριούπολη με την ανυποχώρητη αντίσταση στο Azofstal, ούτε κατόρθωσαν να έχουν πλήρη έλεγχο στον αέρα με τα μαχητικά τους. Το μόνο που μπορούν να επιτύχουν είναι να βομβαρδίζουν από μακριά με το βαρύ πυροβολικό τους και να σκοτώνουν αμάχους. Τώρα μπήκαν στο Αζοφστάλ και πολεμούν σώμα με σώμα.

Είναι διαπιστωμένο από τους Ουκρανούς, μέσω υποκλοπών, πως οι νεαροί Ρώσοι, ιδίως μέσα στα τανκ, πανικοβάλλονται μόλις αντιληφθούν Ουκρανό με αντι-αρματικό όπλο, διότι έχουν πια γνώση της φονικής δύναμης αυτών των όπλων (Javelin κλπ). Αν στον γενικό φόβο τους προσθέσετε πως δεν σιτίζονται καθόλου καλά, πως δεν είναι ντυμένοι καλά για χειμωνιάτικο κρύο (κι εκατοντάδες έχουν κρυοπαγήματα) και πως τα οχήματα και οι οπλισμοί τους δεν λειτουργούν αποτελεσματικά λόγω παλαιότητας και κακής συντήρησης, ενώ ξέρουν πως οι Ουκρανοί λαμβάνουν όλο και καλύτερα όπλα από τη Δύση, καταλαβαίνετε πόσο χαμηλό είναι το ηθικό τους. Γιατί να πολεμήσουν και να πεθάνουν “ηρωικά”;

Σε αντίθεση με τους Ρώσους (στρατολογημένους νεαρούς, Τσετσένους ή μισθοφόρους), οι Ουκρανοί έχουν κάθε λόγο να πολεμήσουν και να πεθάνουν. Διότι δεν είναι μόνο η γη, οι περιουσίες, οι συγγενείς και οι οικογένειές τους που απειλούνται, μα ολόκληρο το γένος, η ίδια η ύπαρξή τους ως Έθνος.

Από το 2015 είχαν εκπαιδευτεί από στρατιωτικούς συμβούλους στις τελευταίες Νατοϊκές τακτικές, κυρίως σε αμυντικές θέσεις με αμυντικά όπλα. Γι’ αυτό αντιστάθηκαν τόσο καλά. Είχαν επίσης όλη την ώρα εξαιρετική πληροφόρηση για τις κινήσεις των εισβολέων. Πάλι το ΝΑΤΟ φρόντισε να τις έχουν.

Και τώρα έρχονται νέα βαρέα όπλα, όχι μόνο αμυντικά όπως τα S-300 μα κι επιθετικά, όπως τα νέα Phoenix που είναι ανεπτυγμένα παλαιότερα όπλα που πλησιάζουν τον στόχο, χτυπούν κι επιστρέφουν για νέα χρήση. Και αυτά Νατοϊκά προηγμένα Switch blade 600, όπως λέγονται.

Μα υπάρχουν και άλλα που θα κάνουν μεγάλη διαφορά μέσα στον Μάιο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *