Ε1441: Ρώσοι αιχμάλωτοι στρατιώτες

Ε1441: Ρώσοι αιχμάλωτοι στρατιώτες

Βρήκα στο ίντερνετ φωτογραφίες Ρώσων πιλότων και στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν από τους Ουκρανούς. Οι τρεις πιλότοι φαίνονται μεγαλύτεροι στα χρόνια μα οι στρατιώτες είναι αγόρια 18-20 ετών.

Μιλώντας στον φακό είπαν πως η μεταχείρισή τους ήταν πολύ καλή: τους έδωσαν αρκετό φαγητό και ποτό και ιατρική περίθαλψη, είπε ο Μαξίμ, που ήταν και o μεγαλύτερος. Μα όλοι ένιωθαν πολύ άσχημα για την αποστολή τους βλέποντας τον πόνο που προκαλούσαν.

Επέκριναν και το πρόεδρό τους παρακαλώντας τον να σταματήσει αυτές τις πράξεις τρομοκρατίας κατά των Ουκρανών: είναι εγκλήματα. (Αυτό μπορεί να τους ζητήθηκε από τους Ουκρανούς να το πουν). “Κάναμε εγκλήματα και θα κριθούμε για αυτά.”

Στην επόμενη ένας στρατιώτης παραδίδεται μαζί με το άρμα του. Λέγεται πως ο Misha (ψευδώνυμο) θα πάρει 10.000 $ και Ουκρανική υπηκοότητα.

Είπε στους Ουκρανούς πως απείλησε τον διοικητή του και ξέφυγε με το Τ-72Β3. Οι Ουκρανοί λένε πως δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Ίσως. Η ιστορία αυτή έχει επιβεβαιωθεί από πολλές δημοσιεύσεις.

Στην επόμενη φωτογραφία είναι ένας νεαρός από τους 5 στρατολογημένους που παραδόθηκαν όλοι μαζί:

Ένας άλλος από τους στρατιώτες που παραδόθηκαν, ο Alexander Morozov (γεν. 2000 στη Μόσχα, άρχισε τη θητεία του 21/6/21 ως οδηγός μηχανικός), δήλωσε: “Θέλω να πω την αλήθεια σε όλη τη χώρα μου. Στις 24 Φεβρουαρίου εισβάλαμε στο έδαφος της Ουκρανίας. Ως την τελευταία στιγμή μας έλεγαν πως θα κάναμε ασκήσεις στα χωράφια της χώρας μας, στη Ρωσία.

Οι άλλοι 4 είπαν περίπου τα ίδια. Οι νεαροί Savin, Polchykov και Akhunov:

Άλλος αιχμάλωτος είναι ο Andrey Pozdeyev (γεν. 2003 στην περιοχή Irkutsk, άρχισε τη θητεία του 23/6/21). Ως τις 23 Φεβρουαρίου του έλεγαν, είπε, πως θα έκαναν μια άσκηση προέλασης σε ρωσικό έδαφος. “Μη φοβάστε καθόλου. Δεν θα πάτε στην Ουκρανία” τους έλεγαν για να τους καθησυχάσουν επειδή κυκλοφορούσε η φήμη πως θα είχαν πόλεμο καθώς πολλές προετοιμασίες γίνονταν με πυροβόλα, τανκς και οχήματα. Την επομένη, στις 24, στο τέλος της άσκησης τους είπαν: “Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα – Τώρα βρίσκεστε σε Ουκρανικό έδαφος”!

Μόνο με ψέματα μπορείς να διατηρείς μια αποτυχημένη διακυβέρνηση Κλεπτοκρατίας επί 20 έτη. Ψεύδεσαι πρώτα στους δικούς σου για να τους καθησυχάσεις και μετά, στους ξένους για να τους εξαπατήσεις.

Το ίδιο έκαναν όλοι οι γνωστοί δικτάτορες στην Ιστορία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *