Ε1456: Αποναζιστικοποίηση

Ε1456: Αποναζιστικοποίηση

1. Έναν λόγο που οι παράλογοι Ρώσοι προτάσσουν για την αισχρή εισβολή τους στην Ουκρανία 24/2/22 είναι η παρουσία των Νέο-Ναζί που έχουν εισδύσει στην κυβέρνηση και άλλες ομάδες, όπως το τάγμα Αζόφ, που καταπιέζουν Ουκρανούς και, βέβαια, ρωσόφωνους.

Πολλοί παράλογοι Δυτικοί, επίσης της νερόβραστης Αναρχοαριστεράς που αντιδρούν μόνο με συνθήματα, γράφουν άρθρα για τους Νεοναζί που έχουν πλημμυρήσει την Ουκρανία. Υπάρχουν και δυο τουλάχιστον ντοκιμαντέρ στο Νέτφλιξ για τις Ρωσο-ουκρανικές σχέσεις και ατέλειωτες συγκρούσεις – κι ας ισχυρίζεται ο Πούτιν πως είναι ένα έθνος. Η μια ταινία είναι μέτρια μα δίχως πολλές στρεβλώσεις και ανιστόρητες απόψεις. Η άλλη είναι μια φαντασμαγορική μα φτηνή και ανιστόρητη παραγωγή από κάποιον Lopatonok (Αμερικανό;) και σκηνοθετημένη από τον Oliver Stone που παρουσιάζει τους Ουκρανούς ως ασταθείς συμφεροντολόγους και φασίστες, Νεοναζί, καθοδηγούμενους από τη CIA και τα αμερικανικά συμφέροντα εναντίον των “καλών” Ρώσων.

2. Ας κατανοήσουμε δυο βασικές απόψεις της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

α) Η μόνη χώρα που μεταπολεμικά (δηλ. μετά τον Μάιο 1945) έκανε εισβολές, καταπίεσε και σφαγίασε άλλους λαούς είναι η Σοβιετική Ένωση που μετά τη διάλυσή της το 1989 έγινε η Ρωσική Ομοσπονδία του Γιέλτσιν στη δεκαετία 1990 και του Πούτιν στη δεκαετία 2000 ως σήμερα. Το 1945 μαντρώθηκαν στη Σοβιετική Αυτοκρατορία οι Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Ανατολική Γερμανία, Πολωνία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Τσεχοσλοβακία, Ρουμανία και Βουλγαρία (και μερικές στην Ασία). Το 1956 έγινε εισβολή στην Ουγγαρία, το 1968 στην Πράγα (Τσεχοσλοβακία), το 1981 επιβλήθηκε το καταπιεστικό καθεστώς Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία πνίγοντας την Αλληλεγγύη του Βαλέσα. Μετά, το 2008 έγινε εισβολή στη Γεωργία, το 2014 στην Ουκρανία και η κατάληψη της Κριμαίας, το 2022 πάλι στην Ουκρανία.

β) Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν λίγο-πολύ οργανώσεις ακραίας Δεξιάς νοοτροπίας δηλαδή φασισμού ή Νεοναζισμού. Όλες είχαν πριν τον πόλεμο και όλες έχουν ακόμα και σήμερα. Η Ελλάδα τη Χρυσή Αυγή, η Γαλλία τη Νέα Δεξιά (Nouvelle Droite του Benoist), η Βρετανία το UKIP του Farage κ.λπ.   

3. Η Ουκρανία έχει το Τάγμα Αζόφ μα και το κόμμα Svoboda.

Η εξέγερση κατά του ρωσόφιλου προέδρου Yanukovych στο Euromaidan (Φεβ 2014) δεν οργανώθηκε από ακροδεξιούς ή Νεοναζί ή την αμερικανική CIA και την πρεσβεία στο Κίεβο. Αυτά είναι μυθεύματα της Ρωσικής προπαγάνδας που βρίσκει πολλούς εύπιστους συνεργούς στα Δυτικά ακροδεξιά και αριστερά πλήθη. Στις 800.000 λαού που είχαν μαζευτεί στην Πλατεία Ανεξαρτησίας κι έμεναν εκεί παρά τη βία των ρωσο-κινούμενων ταγμάτων ασφαλείας, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις και δολοφονίες (100+) οι ακροδεξιοί ήταν 300 όλοι και όλοι.

Ήταν μια κυριολεκτικά λαϊκή εξέγερση ενάντια σε ένα ρωσόφιλο, διεφθαρμένο καθεστώς με αιχμή δόρατος τον φοιτητόκοσμο και μετά τους γονείς τους και μετά πολίτες κάθε κατηγορίας που ήθελαν κάθαρση της διαφθοράς, απομάκρυνση από τη Ρωσία, εφαρμογή των δημοκρατικών ελευθεριών, έντιμες εκλογές δίχως νοθεία και το Κράτος Δικαίου – όλα όσα ισχύουν (διαστρεβλωμένα έστω) στις πολιτισμένες φιλελεύθερες χώρες της Δύσης.    

4. Το τάγμα Αζόφ, ναι, ήταν κληρονόμοι των φασιστών που συνεργάστηκαν με τους Ναζί στην αρχή της εισβολής των Χιτλερικών στην Ουκρανία πιστεύοντας πως ήταν καλύτεροι από τους Σοβιετικούς και θα απαλλάσσονταν από τον σταλινικό, στυγερό ζυγό καταπίεσης. Μα από χρόνια τώρα έχει ενταχθεί στον κανονικό στρατό και σε αυτό έχουν εισαχθεί Ουκρανοί κάθε πολιτικής απόχρωσης. Δεν είναι πλέον το ακροδεξιό ή Νεοναζιστικό τάγμα της Ρωσικής προπαγάνδας. Είναι από τους καλύτερους μαχητές των Ουκρανών που φέρνουν σε δύσκολη θέση τους πολεμιστές του Πούτιν.

Τα ποσοστά των ακροδεξιών στην Ουκρανία φαίνονται στον πίνακα των τελευταίων εκλογών. Με ένα ποσοστό λιγότερο από 2% συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία Other (8). Είναι το γνωστό Svoboda με έναν βουλευτή στο Κοινοβούλιο (δηλ. 1 στους 424). Πρώτο είναι το κόμμα του Ζελένσκι.

Πώς μπορεί το 1 στους 424 ή το 2% των ψήφων να αποτελεί μια αποφασιστική δύναμη Νεοναζί σε μια χώρα;

Ο Πούτιν και οι αυλοκόλακές του (Λαβρόφ, Μεντβέντεφ, Πεσκόφ, κα Ζαχάροβα και το όλο σινάφι τους) ψεύδονται αψήφιστα με το που ανοίγουν το στόμα τους και αυτό έχει αποδειχθεί πλέον περίτρανα. Πώς είναι δυνατόν εχέφρονες άνθρωποι να τους πιστεύουν;

Στην Ουκρανική κυβέρνηση οι πρόεδρος, πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας είναι Εβραίοι με πατέρες ή παππούδες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς. Είναι δυνατόν αυτοί να είναι ή να συνεργάζονται με Νεοναζί;

5. Καλύτερα να φοβάστε τους πουτινικούς της Ρωσίας! Μα και τους Ναζιστές.

Υπάρχουν Ναζιστές και στην Αγία Ρωσία. Μεγάλη προσωπικότητα είναι ο Alexander Barkashov (πάνω, γεν. 1953) που ίδρυσε το 1990 τη Ρωσική Εθνική ενότητα (RNE Ruskoe Natsionalnoe Edinstvo) με βασική αρχή “Η Ρωσία για τους Ρώσους”! Το κόκκινο λογότυπο είναι μια παραλλαγή της σβάστικα. Η οργάνωση αυτή διαλύθηκε το 2000 μα φύτρωσαν άλλες. Μια άλλη είναι η Κίνηση Υπερασπιστών της Ρωσίας που ίδρυσε ο ίδιος με τον στρατηγό Vladislav Achalov to 2009.

Και στις δυο φωτογραφίες είναι Ρώσοι Νεοναζί. Το Ζ στο αμάξι είναι το σήμα των πουτινικών (είναι μισή σβάστικα) ενώ το λογότυπο δεξιά είναι της ιδιωτικής ομάδας μισθοφόρων Wagner του Πούτιν. Στον στύλο αριστερά διακρίνεται η Ρωσική σημαία.

Στην Ουκρανία είναι οι Ρώσοι Ναζί που μετά το 2014 επιδόθηκαν στην Κριμαία και στο Ντονμπάς σε βιαιότητες κατά Καθολικών, Εβραίων και άλλων.

Οι Νεοναζί δεν είναι πάρα πολλοί μα έχουν ριζώσει και σε ορισμένες συντεχνίες όπως η KSPR Ελεύθερες Συντεχνίες Ρωσίας, σε ορισμένες πόλεις.

Κατά το Ρωσικό κανάλι RIA Novosti – “Ναζί είναι όποιος κάτοικος Ουκρανίας δεν ταυτοποιείται ως Ρώσος”! Αφού οι Ουκρανοί όλοι δεν ταυτοποιούνται ως Ρώσοι, τότε, ναι, οι Ρώσοι πολεμούν Ναζί στην Ουκρανία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *