Ε1525: Γιατί δεν κερδίζουν οι Ρώσοι (2)

Ε1525: Γιατί δεν κερδίζουν οι Ρώσοι (2)

Οι Ρώσοι έχουν χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μπορεί να συνεχίσουν να μιλούν επίσημα τα φερέφωνα του Κρεμλίνου για “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” μα ο λαός στις πόλεις γνωρίζει πια μετά από 4 μήνες και πολλούς θανάτους πως πρόκειται για μια εισβολή κατακτητική, για έναν πόλεμο ενάντια σε αδελφούς Σλάβους. Η ρετσινιά Νέο-ναζί δεν περνά.

Γιατί χάνουν; Διότι –

(α) Οι στρατιώτες τους είναι στρατολογημένα νεαρά παιδιά που δεν μπόρεσαν όπως οι πλούσιοι και οι επιτήδειοι να αποφύγουν την αναγκαστική θητεία τους. Δεν επιτρέπεται αυτοί από το ίδιο Σύνταγμα της χώρας να πολεμούν και μάλιστα σε ξένη χώρα όπου υποτίθεται δεν διεξάγεται “πόλεμος” και δεν έχουν κανένα κίνητρο. Ενώ οι Ουκρανοί μάχονται για την ελευθερία και την ίδια την ύπαρξή τους ως χώρα και ως έθνος.

Πολλοί από τους στρατιώτες (και τους νεαρούς) είναι από φτωχές οικογένειες κι επιδίδονται σε βιασμούς, δολοφονίες και λεηλασίες – με τη προτροπή συγγενών, συζύγων και φίλων! Κλέβουν τα πάντα – όπως δείχνει η εικόνα :

(β) Πολεμούν με μεθόδους του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου τα τανκς είναι η ραχοκοκαλιά των επιχειρήσεών τους.

Εκατοντάδες άρματα ξαμολήθηκαν στις πεδιάδες της Ουκρανίας κι εκατοντάδες καταστράφηκαν από τα αντιαρματικά με τα οποία η Δύση έχει προμηθεύσει τους Ουκρανούς – ενώ χιλιάδες ρωσόπουλα σκοτώθηκαν καθώς τα τανκς ανατινάζονταν με τον πύργο τους να αποκεφαλίζεται κυριολεκτικά.

Τώρα οι Ουκρανοί έχουν παραλάβει από τη Γερμανία μερικά ολοκαίνουργια, πολύ ανώτερα άρματα με τρομερή καταστροφική ισχύ.

(γ) Οι Ουκρανοί είναι πολύ καλύτερα εκπαιδευμένοι από εξαίρετους βετεράνους και αξιωματικούς Νατοϊκών χωρών (κυρίως Αμερικανούς, Βρετανούς και Πολωνούς). Οι Ρώσοι δεν είναι ικανοί να χειρίζονται αποτελεσματικά τα δικά τους όπλα. Μόνο τα βαρέα πυροβόλα με τα οποία ισοπεδώνουν κτήρια και αμάχους και αναγκάζουν συχνά τους Ουκρανούς να υποχωρήσουν. Έτσι κέρδισαν τη Σιεβιεροντονέτσκ πρόσφατα. Έτσι ερείπωσαν τη Μαριούπολη όπου τώρα ο τσετσένος Kadyrov το παίζει “άρχοντας” και λεηλατεί ό,τι μπορεί απαιτώντας φόρο υποτέλειας ή αμοιβή προστασίας από την περιοχή!

(δ) Οι Ρώσοι δεν έχουν καλούς διοικητές!

Ο προβιβασμός γίνεται με βάση την προθυμία των κατώτερων αξιωματικών να συμμετέχουν σε δίκτυα διαφθοράς (=κλεπτοκρατίας). Όταν ο Πούτιν τριπλασίασε τον στρατιωτικό προϋπολογισμό πριν την κατάληψη της Ουκρανίας (2014-15), αμέσως μετά, σε μια βδομάδα, οι συνταγματάρχες και στρατηγοί αντικατέστησαν τα μέτρια Lada και Opel τους με πολυτελείς Μερσεντές και Λέξους!

Όσοι δεν συμμετείχαν στα δίκτυα, δεν έπαιρναν προαγωγή και ή εκδιώχνονταν ή φυλακίζονταν!

Μόνο έτσι ο Πούτιν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία: μόνο με δωροδοκίες που καθιστούν τους στρατιωτικούς ηγέτες διεφθαρμένους επίορκους σαν τον ίδιο μα πολύ ευχαριστημένους με τα αμάξια, τις βολές και τη χλιδή τους, καρπούς παρανομίας.

(ε) Υπάρχει όμως και το ηθικό στοιχείο που ροκανίζει τον ψυχισμό και των πολιτικών και στρατιωτικών μα και των πολιτών. Όλοι γνωρίζουν, παρά τον χοντρόπετσο κυνισμό κι εθισμό τους, πως σφάλλουν καθώς ισοπεδώνουν πόλεις και χωριά, σκοτώνουν αμάχους και λεηλατούν ομόθρησκους Σλάβους. Αυτό θα έχει επιπτώσεις μακρόχρονα.

(ζ) Μακρόχρονα, ίσως και πιο σύντομα, θα γίνουν πολύ πιο αισθητές οι επιπτώσεις από τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Δυτικές χώρες.      

Πολλοί πολίτες, πολλές βιομηχανίες, πολλοί έμποροι, νιώθουν ήδη την πίεση. Οι Ρώσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Οι πλούσιοι δεν μπορούν να ψωνίσουν τα πολυπόθητα Δυτικά προϊόντα.

Το αποκομμένο στη Βαλτική ακτή Ρωσικό Καλίνινγκραντ ήδη άρχισε να υποφέρει καθώς η Λιθουανία δεν επιτρέπει τη μεταφορά πολλών προϊόντων από τη Μητέρα Ρωσία μέσω τρένων, λεωφορείων και αεροπλάνων, εφαρμόζοντας αυστηρά τις κυρώσεις.

Η Κίνα και η Ινδία αγοράζουν από τη Ρωσία καύσιμα σε πολύ χαμηλές τιμές και της πουλούν ανταλλακτικά για την πολεμική βιομηχανία της σε πολύ υψηλές τιμές!

(η) Μια μεγάλη βάση – αποθήκη καυσίμων στο ρωσικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, άρπαξε φωτιά κι ανατινάχτηκε. Ο στρατηγός διοικητής της παύθηκε δίχως εξηγήσεις. Εικάζεται πως ο ίδιος σκηνοθέτησε “επίθεση” για να συγκαλύψει το γεγονός πως είχε πουλήσει μεγάλο μέρος των καυσίμων στη μαύρη αγορά!

Υπάρχουν πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά, με ανατινάξεις και πυρκαγιές.

(θ) Όταν η ηθική κατολίσθηση και συνακόλουθη διαφθορά φτάνει σε επίπεδα όπου οι στρατιωτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι απεργάζονται την καταστροφή των εθνικών πόρων για προσωπικό πλουτισμό, το τέλος του καθεστώτος δεν μπορεί να είναι μακριά.

Δεν μπορείς έτσι να κερδίσεις έναν πόλεμο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *