Ε1529: Γιατί δεν κερδίζουν οι Ρώσοι (3)

Ε1529: Γιατί δεν κερδίζουν οι Ρώσοι (3)

Ναι, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει ορισμένες πόλεις στο Donbass (Sievierodonetsk, Lysychansk). Μα οι Ουκρανοί στρατηγικά οχυρώθηκαν στην ανατολική όχθη του ποταμού Siverskyi Donets. Το συνολικό ως τώρα κόστος στους Ρώσους ήταν τεράστιο – χωρίς να μπορούν να πουν ότι νίκησαν. Απώλεια σχεδόν 36.000 ανδρών, 1.600 αρμάτων, 180+ ελικοπτέρων και μερικές χιλιάδες μηχανοκίνητα, τεθωρακισμένα κι άλλα οχήματα και κανόνια. Αυτά τα νούμερα συνιστούν το 40% του εμπλεκόμενου οπλοστασίου τους, για εδάφη που οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να ανακτήσουν καθώς αυξάνεται το βαρύ οπλοστάσιό τους ενώ μειώνεται εκείνο των Ρώσων. Αποκεφαλισμένα τανκς και διαλυμένα αεροσκάφη:

1. Ρωσικές βιομηχανίες στρατιωτικού εξοπλισμού δήλωσαν πως αδυνατούν να επισκευάσουν χτυπημένα άρματα, κανόνια και άλλα ή να παράξουν νέα. Απλούστατα δεν έχουν τα ανταλλακτικά και δεν πληρώνονται για εργασίες που έχουν ήδη ολοκληρώσει. Έτσι οι στρατηγοί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν παλαιά οχήματα και βλήματα που δεν έχουν ακρίβεια!

Ας σημειωθεί πως πολλοί αξιωματικοί αποσυναρμολογούν χτυπημένα τανκς και άλλα οχήματα και οπλικά συστήματα και τα πουλούν ως ανταλλακτικά στη μαύρη αγορά για ίδιον όφελος.

2. Εκτός από στρατηγούς και συνταγματάρχες τους οποίους σκοτώνουν έμπειροι Ουκρανοί ακροβολιστές, άρχισαν και δολοφονίες Ρώσων αξιωματούχων στις κατεχόμενες περιοχές. Καλό παράδειγμα πρόσφατα ο Dmitry Savluchenko μέλος της Διοίκησης της περιοχής της Χερσώνας, επικεφαλής του Γραφείου Οικογενειών, Νεολαίας και Σπορ· εξερράγη, μαζί με το αυτοκίνητό του 24/6.

Τώρα πολλοί Ρώσοι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να υπηρετήσουν στα κατεχόμενα εδάφη στην Ουκρανία.

3. Για να κερδίσουν κάθε φορά οι Ρώσοι αναγκάζονται να συμπτύξουν δυνάμεις από τα 5 διαφορετικά μέτωπα που είναι ανοικτά στην περιοχή Ντόνετσκ για να συγκεντρώσουν αριθμητική υπεροχή στρατιωτών και υπεροπλία. Μα, όπως είπαμε, με μεγάλο κόστος και αφήνοντας ελεύθερα τα άλλα πεδία.

4. Οι Ρώσοι έχουν κάκιστους στρατηγούς που έχουν πάρει μαθήματα επί 4 μήνες και διόρθωσαν κάπως τις τακτικές τους. Μα η διαφθορά ροκανίζει όλες τις προσπάθειες των επιτελαρχών μαζί και η ανικανότητα καθώς, εκτός από τους μισθοφόρους, όλοι οι Ρώσοι στρατευμένοι είναι ανεπαρκέστατα εκπαιδευμένοι και οι αξιωματικοί προβιβασμένοι με νεποτισμό.

Οι Τσετσένοι ήταν μόλις 400.000 έχοντας λιγότερους από 100.000 στρατευμένους, μα οι Ρώσοι πολεμούσαν με διπλάσιους στρατιώτες και όλα τα σύγχρονα οπλικά συστήματα και χρειάστηκαν 10 έτη για να τους καθυποτάξουν αφού τους σφυροκόπησαν ανήλεα και σκότωσαν χιλιάδες.

Να κι ένα μεταγωγικό που εκρήγνυται πάνω από την πόλη Ryazhan. 4 από τα 9 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν και οι άλλοι 5 είναι στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

5. Οι Ουκρανοί έχουν πάνω από 700.000 εθελοντές στρατευμένους (που αυξάνονται με την εβδομάδα).

Επίσης έχουν τώρα τις βαριές πυροβολαρχίες και τα πολλαπλά πυραυλικά συστήματα HIMARS καθώς και τα νεότερα γερμανικά άρματα Leopard 2 και τα αυτοκινούμενα βαριά πυροβόλα, Panzerhaubitze (PzH 2000), και τους Stugna-P ελεγχόμενους αντι-αρματικούς πυραύλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *