Ε1574: Ουκρανικά 22/8/22

Ε1574: Ουκρανικά 22/8/22

1. Υπάρχουν αυτήν την ημερομηνία α) δυο ξεκάθαρες νίκες και β) δυο βέβαιες αποκρούσεις ρωσικών επιθέσεων.

α) Στο μέτωπο Novapavlinske οι Ρώσοι απέτυχαν να κρατήσουν τη γραμμή άμυνάς τους και υποχώρησαν μετά από αρκετές ώρες μάχης με βαριές απώλειες και στις δυο πλευρές μα με τους Ρώσους να ματώνουν πολύ χειρότερα.

Στο μέτωπο Sloviansk οι Ουκρανοί επίσης επιτέθηκαν με άρματα, βαρύ πυροβολικό και πολλαπλά συστήματα πυραύλων στις περιοχές Douhenke, Sulyhivka και Mazanivkato και ανάγκασαν τους εχθρούς να υποχωρήσουν. Παρά τις προσπάθειες τους να αντεπιτεθούν, οι Ρώσοι τελικά υποχώρησαν για δεύτερη φορά με μεγάλες απώλειες.

β) Στο μέτωπο Χαρκόβου οι Ρώσοι επιτέθηκαν ορμητικά με μαζικούς βομβαρδισμούς από τις βαριές πυροβολαρχίες και με αεροπορική βοήθεια εναντίον τουλάχιστον 10 διαφορετικών στόχων. Μα οι Ουκρανοί ανέκοψαν τις επιθέσεις χρησιμοποιώντας κινούμενες πυροβολαρχίες και πυραυλικά συστήματα. Οι Ρώσοι μάχονται απελπισμένα προσπαθώντας να περισώσουν όσα μπορούν από τα βαριά κανόνια τους.

Στο μέτωπο Bakhmut οι Ρώσοι βομβάρδισαν εντατικά με κανόνια και ρουκέτες διάφορες κοινότητες προκαλώντας μεγάλες ζημιές (Bakhmut, Zaitseve, Andrivka κλπ.). Πάλι απέτυχαν να προελάσουν κι έδωσαν σοβαρή μάχη να αποσύρουν ακέραιες τις βαριές πυροβολαρχίες τους.

2. Επίσης φαίνεται πως το ηθικό των Ρώσων στρατιωτών έχει χειροτερεύσει καθώς ενώ τα συμβόλαια υπηρεσίας τους έχουν λήξει δεν τους αφήνουν να φύγουν, δεν έχουν αντικαταστάτες και δεν πληρώνονται τους μισθούς τους. Έτσι πολλοί αρνούνται να πολεμήσουν και λιποτακτούν! Πολλοί επίσης αυτό-πυροβολούνται κι έτσι καταφέρνουν να απολυθούν με τιμή και $50.000!!!

Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, πολλοί αναλυτές αρχίζουν να υποπτεύονται πως μπορεί να ξεσπάσει ανταρσία στον στρατό.

Έχει διαδοθεί ευρέως πως ανώτεροι διοικητές στην περιοχή της Χερσώνας έχουν φύγει εγκαταλείποντας τους κατώτερους αξιωματικούς και στρατιώτες των μονάδων τους. Αν αυτή η φυγή επιβεβαιωθεί, 20.000 Ρώσοι στρατιώτες θα μείνουν μόνοι κι έρημοι, δίχως διοίκηση, στο έλεος των Ουκρανών, στη λάθος όχθη του ποταμού Δνείπερου όπου οι γέφυρες καταστρέφονται μεθοδικά.

3. Και ήρθε η δολοφονία της δημοσιογράφου Daria Dugina, κόρης του εθνικιστή φασίστα Αλεξ. Ντούγκιν. Και αυτή στήριζε με πάθος την πολιτική φιλοσοφία του πατέρα της και του Πούτιν για μια αναγεννημένη Ρωσική Αυτοκρατορία και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο πατέρας της παρακολουθεί το απίστευτο!

Μερικοί υποθέτουν πως η ανατίναξη του αυτοκινήτου που στόχευε τον πατέρα, ο οποίος αποφάσισε να μπει σε άλλο αμάξι, και η συνακόλουθη πυρπόληση της Ντουγκίνα προκλήθηκε από Ουκρανούς. Οι FSB βρήκε πως δράστης ήταν μια Ουκρανή που διέφυγε στην Εσθονία.

Αυτό όμως δεν ευσταθεί. Η παγίδευση αυτοκινήτου προϋποθέτει προσέγγιση στο όχημα κι επομένως οικειότητα. Μετά, οι Ουκρανοί δεν έχουν ως τώρα επιδοθεί σε τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες. Υπάρχουν εξάλλου πολλά άλλα πρόσωπα που θα ήταν πολύ πιο κατάλληλα για δολοφονία και άλλοι στόχοι στρατιωτικής σημασίας. Εξ άλλου η ρωσική οργάνωση Εθνικός Δημοκρατικός Στρατός ανέλαβε την ευθύνη!

Οι Ουκρανοί ως τώρα έδειξαν μεγάλη αυτοσυγκράτηση και ασύγκριτη μεθοδικότητα στα πλήγματά τους εναντίον των εισβολέων. Τέτοια πράξη μοιάζει πιο πολύ με ρωσική παράδοση. Με κανένα τρόπο η δολοφονία της κοπέλας και μάλιστα μπροστά στον ίδιο τον πατέρα της δεν θα βοηθούσε την πολεμική προσπάθεια των Ουκρανών.

Θα θυμάστε τη γραμμή 40 χλμ. από φορτηγά στην αρχή της εισβολής. Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν αρκετά καμιόνια στην εμπροσθοφυλακή και στη μέση για να την ακινητοποιήσουν. Παρότι θα μπορούσαν, δεν προχώρησαν στην καταστροφή του κομβόι. Και οι Ρώσοι έπρεπε να ξοδέψουν πολύτιμους πόρους, ενέργεια και χρόνο για να συντηρούν τους άντρες και τα φορτηγά που “διασώθηκαν”!

Αυτή ήταν και παραμένει η μέθοδος των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων. Με όσο το δυνατό λιγότερο ξόδεμα δικών τους πόρων να φθείρουν τις δυνάμεις του εχθρού.

Η μέθοδος του καλού ματαντόρ που κουράζει τον ταύρο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *