Ε1562: Ρώσοι κατά του πολέμου

Ε1562: Ρώσοι κατά του πολέμου

Στην Αγία Μητέρα Ρωσία η αντίδραση κατά της “Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης” που είναι εισβολή στην Ουκρανία, λεηλασία και αποναζιστικοποίηση φαίνεται πως αυξήθηκε στον Αύγουστο – ιδίως μετά τον βομβαρδισμό της στρατιωτικής βάσης στην υπό ρωσική κατοχή Κριμαία.

Μα ίσως και να οφείλεται στην αύξηση των Ρώσων που πιστεύουν πως ο ήλιος περιφέρεται γύρω από την επίπεδη Γη. Οι νυν γεωκεντρικοί πιστοί αποτελούν σύμφωνα με μια δημοσκόπηση (VCIOM) το 30% των Ρώσων. Οι ηλιοκεντρικοί πιστοί έχουν αρχίσει να φοβούνται μήπως και αρχίσουν μαζικές θανατώσεις στην πυρά! (Ένα ποιηματάκι κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο: Το σύμπαν περιφέρεται γύρω από τον ήλιο μας· ο ήλιος γύρω από την Γη μας· η Γη μας γύρω από την Ρωσία μας και η Ρωσία μας γύρω από τον πρόεδρο μας Πούτιν. Το σύμπαν περιφέρεται γύρω από τον Πούτιν.)

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Κινέζου Kim (Kim’s View) από έρευνα στις δημοσκοπήσεις, ένα 40% με 50% των Ρώσων θέλουν τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων.

Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι που έκαναν ειρηνικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στην Αγ. Πετρούπολη και στη Μόσχα φυλακίστηκαν. Και εκατοντάδες χιλιάδες έφυγαν από τη Ρωσία τους δυο πρώτους μήνες. Πολύ περισσότεροι θα ήθελαν να φύγουν και τώρα μα οι περιορισμοί για έξοδο έχουν σφίξει. Στην Κριμαία ένας μεγάλος μα άγνωστος αριθμός Ρώσων έσπευσαν να φύγουν μετά τις εκρήξεις στην αεροπορική βάση όπου τουλάχιστον 9 μαχητικά ανατινάχτηκαν. Στον πανικό σκοτώθηκαν, αναφέρεται, 10 άνθρωποι. Νέες εκρήξεις έγιναν σε δυο άλλες στρατιωτικές βάσεις.

Σήμερα, απαγορεύεται να γίνουν διαδηλώσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και η ποινή φθάνει στα 15 έτη φυλάκισης μαζί με πολύ υψηλά πρόστιμα. Μα ένα αυξανόμενο ποσοστό του λαού έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως δεν πρόκειται για την ηρωική επιχείρηση αποναζιστικοποίησης (όπως ισχυρίζονται τα κρατικά ΜΜΕ) μα για μια κτηνώδη επιδρομή όπου πολλοί Ρώσοι σκοτώνονται χωρίς όφελος για την πατρίδα. Έτσι έγιναν διαμαρτυρίες στην Αγ. Πετρούπολη, αρχές Αυγούστου.

Υπάρχει τώρα η είδηση (κανάλι Gulagu net) από τον Ιούλιο πως γίνεται στρατολόγηση καταδίκων στις αποικίες γκουλάγκ στην περιοχή Nizhny Novgorod Mordovia και Krasnodar. Επίσης κατάδικοι στις φυλακές ΙΚ-6 Obhukovo και ΙΚ-7 Yablonevka στην Αγ. Πετρούπολη είχαν την προσφορά να πάνε να πολεμήσουν ως μέλη του Wagner ιδιωτικού στρατού με αμνηστία κι έναν καλό μισθό. Αυτό πρέπει να γίνεται διότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες σε σκοτωμένους και τραυματισμένους άνδρες στο ουκρανικό μέτωπο. Ο περισσότερος κόσμος, παρά την προπαγάνδα δεν προθυμοποιούνταν να πάει να πολεμήσει στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Ας είναι καλά, όμως, οι Βορειο-Κορεάτες. 100.000, λέγεται, θα πάνε στο πλευρό των Ρώσων. Θα είναι μεγάλη ανακούφισε για τον Κιμ (100.000 λιγότερα στόματα)! Πώς όμως θα μεταφερθούν και πώς θα τους ταΐζει ο Πούτιν;

Διαφαίνεται πια πιο καθαρά πως η οικονομική κατάσταση στη χώρα χειροτερεύει καθώς πολλά αγαθά έχουν πάψει να εισάγονται και όσα υπάρχουν στην αγορά έχουν γίνει δυσεύρετα κι έχουν ακριβύνει.

Έτσι τώρα, πιστεύεται, πως πολλοί Ρώσοι, κυρίως νέοι, επιδίδονται σε πράξεις σαμποτάζ των σιδηροδρομικών δικτύων και διάφορων στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *