Ε1611: Πανικός Πούτιν

Ε1611: Πανικός Πούτιν

Ο Πούτιν ισχυρίζεται με την άνεση ψευδολογίας αρχιτσιπριστή πως τα πράγματα στην Ουκρανία εξελίσσονται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Οι Ρώσοι νεκροί και τραυματίες από τις αρχικές 180.000 που εμπλέκονται στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» υπολογίζονται από τους Δυτικούς τώρα, τέλη Σεπτεμβρίου, 7 μήνες από την έναρξη της εισβολής σε πάνω από 80.000.

Ο Πούτιν επανέφερε την απειλή του ΝΑΤΟ κατά της ύπαρξης της Ρωσίας και την αθέτηση του λόγου των Δυτικών ότι δεν θα επέκτειναν τις Νατοϊκές Δυνάμεις πέρα των ορίων στη δεκαετία 1990, όπως υποσχέθηκαν στον Γκορμπατσόφ. Μα ο ίδιος ο Πούτιν, παρά τη μεγάλη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στη δεκαετία 2000, λάμβανε μέρος σε Νατοϊκές συσκέψεις και ασκήσεις (Αυστραλία) κι επέτρεπε την πτήση αμερικανικών πολεμικών πάνω από τη Ρωσία να μεταφέρουν πολεμοφόδια στα στρατεύματά τους στο Αφγανιστάν. Τότε δεν παραπονιόταν καθόλου! (Για το θέμα έχω γράψει εκτενώς σε πολλά προηγούμενα άρθρα). Επιπλέον, μετέφερε οπλικά (αμυντικά) συστήματα από τις βάσεις γύρω από την Αγία Πετρούπολη στην Ουκρανία – ενώ η Φινλανδία προσχωρεί στο ΝΑΤΟ!

Ο «αιώνιος πρόεδρος» προσπαθεί πάλι να συγκαλύψει τη δεινή θέση στην οποία οι Ρωσικές Δυνάμεις και ο ίδιος έχουν περιέλθει. Στην πρόσφατη σύσκεψη στη Σαμαρκάνδη και η Κίνα και η Ινδία έδειξαν σαφέστατα πως η ανοχή τους έχει εξαντληθεί και η Ρωσία υποστηρίζεται πλέον μόνο από την Β. Κορέα!

Στην πραγματικότητα, τίποτα απολύτως δεν πήγε σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αν υπήρξε κανονικός σχεδιασμός. Οι Spetznaz, οι γενναίοι ελίτ της 7ης Αερομεταφερόμενης Μονάδας που θα καταλάμβαναν το αεροδρόμιο Antonov (Hostomel), αποδεκατίστηκαν: τα δύο τρίτα τουλάχιστον σφαγιάστηκαν από τους Ουκρανούς που τους περίμεναν, προτού μπορέσουν καν να αναπτυχθούν!

Ελάχιστοι από τους υπόλοιπους γλύτωσαν! Όσοι δεν πέθαναν ηρωικά πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

Όλο και περισσότεροι νέοι αρνούνται να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία, έστω και αν φυλακιστούν ή τιμωρηθούν αλλιώτικα. Η περιοχή Χαρκόβου θεωρείται πια χαμένη υπόθεση, σύμφωνα με αιχμαλώτους και με τηλεφωνήματα υποκλεμμένα. Πρόσφατα ένα τάγμα Ρώσων έλιωσε, διαλύθηκε κυριολεκτικά σε νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους ή αιχμαλώτους.

Ο Πούτιν αναγκάστηκε να στρατολογήσει 300.000 για να αντιμετωπίσουν το ΝΑΤΟ που πολεμά τη Ρωσία μέσω Ουκρανίας. Ανακήρυξε τις περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή στο Ντονμπάς ως «Νέα Ρωσία» κι έτσι τώρα οι Ρώσοι διεξάγουν αμυντικό πόλεμο κατά των Νατοϊκών Ουκρανών που κάνουν (αντ-)επίθεση κατά της Ρωσίας! Δεν είναι πια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» μα κανονικός πόλεμος κι έτσι μπορούν νόμιμα οι στρατολογημένοι να πολεμήσουν στα ουκρανικά εδάφη αφού είναι Νέα Ρωσία! Μα χιλιάδες νέοι φεύγουν, όσοι έχουν χρήματα και μέσα, και τα ταξιδιωτικά εισιτήρια έφτασαν σε εξωφρενικές τιμές. Την προτελευταία βδομάδα Σεπτεμβρίου δραπέτευσαν στη Γεωργία μονάχα 53.000 νέοι στρατεύσιμοι! Τα αεροπορικά εισιτήρια για Κωνσταντινούπολη έφτασαν την τιμή 8.000 ευρώ!

Να η ηρωική έξοδος:

Η όλη πουτινική προσπάθεια συνίσταται και στοχεύει όχι τόσο ώστε η Ρωσία σαν Πολιτεία (χώρα, έθνος, κράτος) να γίνει σπουδαία πηγή πολιτισμού κι ευημερίας και για τους γηγενείς πολίτες και για ξένους λαούς, μα για τη διαιώνιση της προσωπικής εξουσίας του ίδιου του Πούτιν και της αυλής του – ενός ξεμωραμένου, φιλόδοξου μαφιόζου με καλλιέργεια ποταπού κατασκόπου και απατεώνα.

Γι’ αυτό η Κλεπτοκρατία κυριαρχεί στο πουτινικό καθεστώς απολυταρχίας που ακολουθεί το μοντέλο που εδραίωσαν οι Λένιν, Στάλιν και Χίτλερ.

Η παιδεία στα σχολεία με νέα προγράμματα, που πράκτορες της FSB (=εθνικής ασφάλειας) βοήθησαν στην εκπόνησή τους, εμφυτεύει τις νέες αξίες που είναι μια αυτοδικαίωση της πουτινικής διαφθοράς άμεσα σχετιζόμενη με την εισβολή στην Ουκρανία και την πνευματική ζωή της πουτινικής καταπίεσης και Κλεπτοκρατίας. Να τι και πώς διδάσκουν οι δασκάλες και οι καθηγητές:  

Άραγε, ξεπίτηδες επαναλαμβάνεται το Ζ – για να υπνωτίζει; – Ζ-ζ-ζ-ζ-ζ…

(Αυτά τα τελευταία περί διδαχής είναι από άρθρο της κ. Οικονομάκου στο Inside Story, Διεθνή: Ουκρανία, 16/9/22)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *