Ε1624: Αυτοκτονία Πατούνιν

Ε1624: Αυτοκτονία Πατούνιν

Ο νεαρός Ρώσος ράπερ Ιβάν Πατούνιν, γνωστός και ως Walkie T, προτίμησε να αυτοκτονήσει παρά να προσχωρήσει στους επιστρατευμένους που προορίζονται να σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Η αρχική ανακοίνωση επιστράτευσης (21-9-22) συμπεριλάμβανε φοιτητές, υπερήλικες, ακόμα και χρόνιους αρρώστους και ανάπηρους! Αυτή έχει διορθωθεί τώρα (4-10-22) μα η δυσφορία και οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται. Και παρεμπιπτόντως, 100.000 Ρώσοι από την αρχή της εισβολής έχουν διαφύγει στο εξωτερικό! Ας μην εκπλήσσει ο αριθμός. Την πρώτη βδομάδα της επιστράτευσης διέφυγαν στη Γεωργία 53.000 και η Φινλανδία έκλεισε τα σύνορά της λόγω του όγκου μεταναστών!

Πολλοί ίσως θα προτιμήσουν να πάνε φυλακή και στην Ουκρανία πολλοί θα παραδοθούν μόλις μπορέσουν.

Ο Πατούνιν άφησε ένα μήνυμα για τους θαυμαστές του: «Δεν θέλω να προσθέσω στην ψυχή μου και την αμαρτία του φόνου. Δεν θέλω να σκοτώσω ανθρώπους για οποιαδήποτε ιδανικά. Δεν θέλω να σκοτώσω κάποιο πρόσωπο είτε σε πόλεμο είτε σε άλλες συνθήκες. Δεν μπορώ να το κάνω. Δεν έχω το δικαίωμα να πάρω ένα πολυβόλο και να πυροβολώ κόσμο. Ναι, εγώ προσωπικά πήρα αναστολή και χάρη λόγω της προηγούμενης θεραπείας μου σε ψυχιατρική κλινική. Μα ποιος ξέρει αν τις επόμενες μέρες η επιστράτευση δεν θα αρπάξει κι εμένα.»

Έγραψε κι ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα στο κορίτσι του: «Αγαπημένη μου, δεν υπάρχει διέξοδος. Να ενεργήσεις σύμφωνα με τη συνείδησή σου και να διαμαρτυρηθείς ενάντια σε αυτήν την κόλαση – να βασανίζεσαι μέσα στη φυλακή. Να πας στον πόλεμο- να σκοτώνεις και να πεθάνεις. Δεν είμαι φονιάς και δεν θέλω να μείνω στα μάτια σου τέτοιος. Δεν γίνεται να μην κάνω τίποτα. Τώρα ενώνουν τις περιοχές που δήθεν ψήφισαν να μείνουν με τη Ρωσία. Μα σύντομα ξεκινά ολοκληρωτικός πόλεμος. Όλοι θα πάνε στο μέτωπο. Ακόμα και νέοι με χειρότερα από τα δικά μου ψυχολογικά προβλήματα σύρθηκαν αδίστακτα στα στρατόπεδα. Έκανα ό,τι μπορούσα έτσι που εσύ κι εγώ να ήμασταν ευτυχισμένοι όσο ήταν δυνατό. Είναι σκοτεινή εποχή κι ελπίζω πως θα επιβιώσεις. Να θυμάσαι πως σε αγαπώ!»

2 Comments

  1. Τενόρος

    Καλά έκανε; Δεν θα το φάει “στη μάπα” στην επόμενη παρτίδα; Εγώ θυμάμαι ότι την περίοδο που δεν ήθελα να “πάω φαντάρος”, ειδικά οι γυναίκες με κοιτάγαν με μισό μάτι. Απ’ την άλλη, δεν ήμουν ράπερ, όσο γι’ αυτό… ούτε λόγος.

    1. Νικόδημος

      Σίγουρα θα το φάει στη μάπα! Μα είναι κάπως συμπαθής. Όσο για σένα – σε κοίταζαν με μισό μάτι, ίσως επειδή δεν υπήρχε τότε τέτοιος άδικος πόλεμος και, όπως λες, δεν ήσουν ράπερ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *