Ε1649: Ρώσοι στη Χερσώνα

Ε1649: Ρώσοι στη Χερσώνα

Δυο αναφορές για Ρώσους στη Χερσώνα και τριγύρω, τέλη Οκτωβρίου 2022. Η μια σχετικά με νεοσύλλεκτους. Η άλλη σχετικά με οδηγίες για στρατό και πολίτες στην πόλη.

Η σύζυγος ενός επιστρατευμένου, ο οποίος μαζί με τον λόχο του εγκαταλείφθηκαν σε κάποιο δάσος, έλαβε πληρωμή 2 ρούβλια και 26 κοπέκια (=3 σεντς του δολαρίου!). Αυτοί οι νεοσύλλεκτοι κάθε ηλικίας αποτελούν τη 2η γραμμή άμυνας στο Energodar. «Δεν έχουν σκηνές ή φαγητό και τρώνε τα απομεινάρια τροφίμων που έφεραν μαζί τους. Κοιμούνται σε υπνόσακο πάνω στο έδαφος. Δεν μπορούν να στεγνώσουν κάλτσες, πουκάμισα ή άλλα ρούχα. Ζουν στην υγρασία και πολλοί έχουν τώρα πνευμονία με βαρύ βήχα. Παρότι κανονιέρης, ο άντρας μου είναι τώρα στο πεζικό. Όσοι είχαν κάποια εξοικείωση ή εκπαίδευση με τα τανκς έγιναν ακροβολιστές, ακόμα κι ένας μύωπας. Για το τάγμα τους έχουν ένα μόνο μεγάλο πολυβόλο κι ένα μικρό ελικόπτερο το οποίο κανείς δεν ξέρει να οδηγεί. Όλοι, στρατιώτες και συγγενείς, φοβούνται να παραπονεθούν γιατί θα σταλούν στην πρώτη γραμμή δίχως εφόδια!»

Από τη Χερσώνα έρχονται ειδήσεις πως οι βετεράνοι τακτικοί μετακινούνται μακριά για να μην εγκλωβιστούν. Οι αξιωματικοί μετακινήθηκαν στην αριστερή πλευρά του Δνείπερου ποταμού αφήνοντας τους νεοσύλλεκτους με μερικούς υπαξιωματικούς στη δεξιά πλευρά. Όσοι φεύγουν πρέπει να παίρνουν μαζί τους χρήματα, έγγραφα, τιμαλφή και ρούχα λόγω της αυξανόμενης έντασης στην περιοχή.

Προφανώς δεν αναμένεται επιστροφή σύντομα.

Ο Πούτιν γελά. Ξέρει κανείς γιατί;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *