Ε1659: Αρχές Νοεμβρίου

Ε1659: Αρχές Νοεμβρίου

1. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως έπαψε την επιστράτευση. Μάζεψε αρκετούς. (Ανεπίσημα, πάνω από 600.000). Βέβαια, όπως οι αναλυτές όλοι αναφέρουν, δεν είναι οι άντρες που λείπουν μα οι υπαξιωματικοί και μερικοί τουλάχιστον άξιοι αξιωματικοί έξω από το σύστημα Κλεπτοκρατίας. Δύσκολο, διότι το ρευστό διαθέσιμο λιγόστεψε.

Τώρα το Κρεμλίνο, διαμηνύει πως θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς αμάχων και υποδομών στις πόλεις για να υποφέρουν οι μάζες τον χειμώνα. Θα σταματήσει μόνο αν οι Ουκρανοί αναγνωρίσουν την προσάρτηση των ρωσικών «κτήσεων» (βλ. κεραμιδί στον χάρτη) όπως οι Ρώσοι θεωρούν την αρπαγή ουκρανικών εδαφών. Ο Πούτιν γνωρίζει πια πως δεν θα νικήσουν οι δυνάμεις του και πως ενδέχεται να υποστούν μια εξευτελιστική ήττα που θα σημάνει τη δική του πτώση και ίσως φυλάκιση ή κι εκτέλεση. Συνεπώς θα συνεχίσουν οι βομβαρδισμοί από τις ασφαλείς (για την ώρα) πυροβολαρχίες σε ρωσικό έδαφος, αφού γίνουν οι απαραίτητες αναγνωρίσεις (και βομβαρδισμοί) από τα ντρόουν (κυρίως Orlan-10).

2. Γράφω εσκεμμένα «για την ώρα» διότι έτσι είναι για την ώρα.

Ναι, οι αναλυτές σαφώς γνωρίζουν πως οι Ρώσοι έχουν μεγάλα αποθέματα κανονιών (howitzer 152mm) και οβίδων. Και οπωσδήποτε θα μπορέσουν να παράγουν ή να προμηθευτούν νέες ποσότητες. Μα αυτές οι αναλύσεις σχεδόν πάντα παραβλέπουν την εφευρετικότητα των αντιπάλων που είναι σαφώς πιο προικισμένοι με πόρους και, κυρίως, εξυπνάδα.

Όπως οι Ευρωπαίοι κάπως αργά βρήκαν τρόπο να αντιμετωπίσουν τη ρωσική επιθετικότητα και να απεξαρτηθούν από τα ρωσικά καύσιμα κάθε είδους, έτσι και οι ευφυέστατοι Ουκρανοί βρίσκουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τις απειλές κι επιθέσεις των Ρώσων. Προσέξτε!

Αυτό είναι το καμάρι των ρωσικών δυνάμεων – το επιθετικό ελικόπτερο ka – 52 Alligator. Δυο τέτοια ανατινάχτηκαν σε μια ρωσική αεροπορική βάση στο ρωσικό έδαφος κοντά στην πόλη Ostrov, 53 χλμ. από τα σύνορα Εσθονίας.

3. Τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη μια πανομοιότυπη ανακοίνωση εμφανίστηκε σε διάφορα Telegram κανάλια:

«Τη νύχτα 31ης Οκτωβρίου μια ισχυρή έκρηξη έγινε στη ρωσική βάση Ναυτικής Αεροπορίας Veret, στον Νομό Pskov, Ostrov – 5. Δυο επιθετικά ελικόπτερα Alligator καταστράφηκαν ολοσχερώς και δυο άλλα έπαθαν σοβαρές ζημιές»

Οι Ουκρανικές Μυστικές Υπηρεσίες επιβεβαίωσαν το συμβάν. Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι πως πρόκειται για ακόμα ένα σαμποτάζ στη Ρωσία σε μια τοποθεσία 700 χλμ. μακριά από την Ουκρανία. Ή λοιπόν οι Ουκρανοί διεισδύουν τόσο μακριά ή άλλες δυνάμεις βοηθούν τους Ουκρανούς! Όπως ξέρετε έχουν γίνει και άλλες πράξεις σαμποτάζ στη Ρωσία. Μάλλον θα αυξηθούν.

Η ανθρώπινη ευφυΐα βρίσκει λύσεις και η ουκρανική διακρίνεται σε αυτό.…

Και αυτό ακριβώς μαζί με τα Νατοϊκά όπλα των Ουκρανών φαίνονται να φοβούνται τώρα πια οι Ρώσοι – και οι στρατιώτες με πρώτους τους αξιωματικούς εγκαταλείπουν τη Χερσωνα μαζικά! Και ας βροντοφώναζαν οι εθνικιστές πως η Χερσώνα «πρέπει να κρατηθεί με κάθε κόστος διότι αυτή κρατάει τη Ρωσία εκεί στις μέρες μας» και ας συμπεριλαμβανόταν στους καινούριους χάρτες των προσαρτημένων περιοχών της Νέας Ρωσίας!

Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν κατά των Ρώσων στη Χερσώνα με μια συρόμενη (Μ777;) πυροβολαρχία στις 8/11.

Ίδωμεν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *