Ε1612: Δίκτυο διαφθοράς

Ε1612: Δίκτυο διαφθοράς

1. Είναι αμφίβολο αν υπάρχει σήμερα καθεστώς πιο διεφθαρμένο από το πουτινικό στη Ρωσία.

Τον Dmitri Peskov τον έχετε ακουστά ως εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, όπως η Ζαχάροβα είναι εκπρόσωπος του Υπ.Εξ Ρωσίας. Και οι δυο μιλούν με τον ίδιο τρόπο σερβίροντας τα εμετικά ψεύδη της πουτινικής πολιτικής. Εδώ είναι με τον γιό του.

Ο γιος Νικολάι είναι 32 ετών κι έχει σπουδάσει στη Βρετανία – μα με τις κυρώσεις δεν μπορεί να επισκεφθεί ξανά τη Βρετανία. Τώρα εργάζεται στο ειδησεογραφικό κανάλι Russia Today.

Μια φάρσα κυκλοφορεί στα ΜΜΕ Βρετανίας και Ρωσίας (και στα επίσημα και στα αντιπουτινικά κυκλώματα). Κάποιος που παρίστανε τον επίσημο στρατολόγο ζήτησε από τον Νικολάι να παρουσιαστεί για υπηρεσία με τους νέους εφέδρους για την Ουκρανία. Ο Νικολάι αρνήθηκε, φυσικά. Μα η φάρσα συνεχίστηκε καθώς ανέλαβαν μερικοί υποστηρικτές του φυλακισμένου Alexei Navalny. Αυτοί επανέλαβαν τη φάρσα με μεγαλύτερη επισημότητα και πειστικότητα (με πλαστά έγγραφα). Κατέγραψαν την ένταση του νεαρού Πεσκόφ:

“Δεν γίνεται! Πρέπει να καταλάβετε πως υπάρχει λάθος. Εγώ είμαι ο Νικολάι Πεσκόφ. Δεν έχω πρόβλημα να πολεμήσω για τη Μητέρα-Πατρίδα, μα δεν είναι η θέση μου εκεί, στο μέτωπο, αλλά εδώ. Πρέπει να καταλάβετε την πολιτική άποψη!”

Ο πατέρας Πεσκόφ μίλησε με τον ίδιο διπλωματικό τρόπο του πουτινικού εκπροσώπου! “Ο γιος μου θα πάρει την ορθή απόφαση”.

2. Ο Dmitri Patrushev είναι υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη Ρωσία. Χόμπι του ήταν παλιά η ζωγραφική και δουλειά του τραπεζικός.

Τώρα η κλοπή. Διδάχτηκε καλά από τον μάστερ Πούτιν και, φυσικά, από τον πατέρα του Νικολάι (για τον οποίο έχω γράψει παλαιότερα). Στις φώτο ο υιός με τον πρόεδρο και μετά ο πατήρ με τον πρόεδρο.

Ο πατέρας Νικολάι ήταν το δεξί χέρι του Πούτιν, Διοικητής της FSB (= Κρατική Ασφάλεια) και τώρα Γεν. Γραμ. του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ομοσπονδίας – συνεχίζοντας να υπηρετεί τον Πούτιν. Αυτός είχε σχεδιάσει τον 2ο πόλεμο στην Τσετσενία και βοήθησε στη συμφωνία με τον Kadyrov που έθεσε την Επαρχία υπό τη Ρωσία. Ο ίδιος σχεδίασε και την κατάληψη της Κριμαίας και την κατάληψη της Ουκρανίας που δεν πέτυχε λόγω διαφθοράς σε όλα τα κλιμάκια πολιτικών και στρατιωτικών.

Ο υιός έλαμψε φέτος κλέβοντας χιλιάδες τόνους σιτηρών από τις περιοχές της Ουκρανίας που είχαν καταλάβει οι Ρώσοι.

3. Εδώ βλέπετε τον λακέ που έγινε “αιώνιος πρόεδρος”.

Νο. 1 είναι ο Anatoly Sobchak, ο χαρισματικός δήμαρχος της Αγ. Πετρούπολης που πέθανε σε μυστηριώδεις συνθήκες και ξοπίσω του Νο. 2 ο λακές του που κουβαλάει τις τσάντες με τα έγγραφα.

Και, μετά, ο λακές στη θέση του προέδρου στο εθνικό πολεμικό συμβούλιο όπου όλοι (και η κυρία) έχουν μέσο όρο ηλικίας 70. Πώς θα μπορούσαν αυτοί οι γέροντες να κερδίσουν έναν πόλεμο με τις οδηγίες ενός πρώην καρεκλοκένταυρου κατασκόπου και λακέ σε Δημαρχείο;

Ο Πούτιν έχει απορροφήσει και παραχωρήσει το πνεύμα και τη ζωή της Ρωσίας στους δικούς του λακέδες σαν τους Πεσκόφ και Πατρούσεφ. Πήρε τον εθνικό πλούτο, πήρε την ψυχή των Ρώσων και την λέκιασε και τώρα παίρνει τις ζωές τους.

Επιφανειακά, όλα είναι σύγχρονα και λάμπουν σαν τις καλύτερες περιοχές του Παρισιού, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Μα από κάτω χοχλάζει η διαφθορά και κλεπτοκρατία.

Στα πανεπιστήμια οι τμηματάρχες και άλλοι καθηγητές πουλούν άρθρα, δημοσιεύσεις και δοκτοράτα και μοιράζονται τα έσοδα. Φοιτήτριες που δεν μπορούν να αγοράσουν, πρέπει να πλαγιάσουν με τους εμπόρους αν είναι να συνεχίσουν!

Αυτή επίσης είναι μια άποψη της κλεπτοκρατικής κουλτούρας του Πούτιν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *