Ε1594: Δώρα του Πούτιν στη Ρωσία

Ε1594: Δώρα του Πούτιν στη Ρωσία

Βλέπετε στον χάρτη πόσο μεγάλη σε γεωγραφική έκταση είναι η Ρωσία. Ο πληθυσμός της κάτι λιγότερο από 145 εκμ., όσος δηλαδή του Bangladesh (166 εκμ.) σχεδόν!

Στον παρακάτω χάρτη τώρα, με πράσινο χρώμα, βλέπετε τη γεωγραφική έκταση του Μπανγκλαντές.

Ο νυν “αιώνιος πρόεδρος” Πούτιν διαδέχθηκε τον Γιέλτσιν ο οποίος διαδέχθηκε τον τελευταίο Σοβιετικό ηγέτη, Γεν. Γραμμ. του ΚΚ Ρωσίας Μ. Γκορμπατσόφ που έφερε εκδημοκρατισμό (χωρίς όμως να παραμερίσει τη βαριά κληρονομιά του “άγιου Λενινισμού”) – κάποιες βασικές ελευθερίες, διαφανείς διαδικασίες, συμφωνίες για ειρήνη με τη Δύση κλπ. Μα επειδή η ΕΣΣΔ αποδείχθηκε μάλλον φτωχή και αδύναμη, διαλύθηκε, κι επειδή η μεγάλη πλειονότητα των Ρώσων δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες τους, θεώρησαν τον Γκορμπατσόφ καταστροφέα της χώρας! (παρά ταύτα χιλιάδες πέρασαν και έδειξαν τον σεβασμό τους στη σορό του, Αύγουστος 2022.)

Μετά το 2000, υπό τον Πούτιν, η οικονομία παρουσίασε άνοδο χάρη στις διεθνείς συνθήκες και χάρη στην εκμετάλλευση των πλούσιων πόρων καυσίμων. Έτσι ο ρωσικός λαός πίστεψε (ιδίως οι εθνικιστές και χριστιανοφασίστες) πως ο Πούτιν ήταν ο νέος ηγέτης που θα έφερνε την ανόρθωση της χώρας και την αναβίωση της Ρωσικής αυτοκρατορίας όπως έκαναν ο Ιβάν ο Τρομερός, ο Μέγας Πέτρος και η Μεγάλη Αικατερίνη και πρόσφατα οι Λένιν και Στάλιν!

Μα ο Πούτιν προώθησε την “κλεπτοκρατία” που ανήκε βέβαια, στο σοβιετικό καθεστώς, μα επί Γιέλτσιν, με τις εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις αναπτύχθηκε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Σταδιακά δημιούργησε την αυλή του, των Ολιγαρχών, κι εδραίωσε τη δική του απολυταρχική εξουσία έτσι που να ψηφιστεί ο ίδιος πρόεδρος επί ζωής!

Αλλά υπήρχε και ο Βλαδίμηρος του Κιέβου που ήταν σκανδιναβικής καταγωγής μα εντελώς παρανοϊκά και ανιστόρητα θεωρείται ο πρώτος μεγάλος Ηγέτης και ιδρυτής του χριστιανικού Ρους (ενώ πρόκειται για την Ουκρανία, και το Δουκάτο Μόσχας παρουσιάζεται 200 έτη αργότερα)! Έτσι η Ουκρανία και η Κριμαία (οι δύο κύκλοι με κόκκινο στον 1ο χάρτη) έπρεπε να επανέλθουν στην ένδοξη Αγία Ρωσία από έναν νέο Βλαδίμηρο, βέρο Ρώσο.

Τεράστιες πυρκαγιές ερήμωσαν εκτάσεις σαν ευρωπαϊκές χώρες. Μα, δεν πειράζει. Εμείς οι Ρώσοι πρέπει να επανακτήσουμε Κριμαία και Ουκρανία, που τυχαίνει να έχει πλούσιους πόρους επίσης (καύσιμα, κάρβουνο, μέταλλα). Οι Ουκρανοί είναι Ρώσοι (η Μικρή Ρωσία της Αικατερίνης) και όταν το αρνούνται είναι Νεοναζί και πρέπει να εξοντωθούν!

Έτσι έχοντας αποτύχει να δέσει την Ουκρανία στο ρωσικό κάρο του μέσω του φιλορώσου προέδρου Γιανουκόβιτς, που προκάλεσε την ειρηνική εξέγερση Μεϊντάν (Φεβρ. 2014) κι εκδιώχθηκε από το ουκρανικό συμβούλιο, ο νέος ηγέτης λυτρωτής έστειλε μεταμφιεσμένο τον στρατό του και κατέλαβε την Κριμαία και λίγο αργότερα την νοτιο-ανατολική Ουκρανία (Ντονμπάς).

Το κόστος διοίκησης και διακράτησης αυτών των περιοχών ανέρχεται σε περίπου 3 δις $ το έτος. Η οικονομία όμως σημείωνε άνοδο χάρη στα καύσιμα που η κα. Μέρκελ παρασύρθηκε και τα έκανε κύρια και σχεδόν μοναδική πηγή ενέργειας για την Ευρώπη – και όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ σπαζοκεφαλιάζουν τώρα να βρουν εναλλακτικές πηγές!

Μα, τέλος πάντων, ας καταρρεύσουν τα οικονομικά μας. Εμείς πρέπει να ανακτήσουμε τις περιοχές των κόκκινων κύκλων. Κι έτσι στις 24/2/2022 μετά από βδομάδες προειδοποιήσεων και αρνήσεων για εισβολή, ξεκίνησε η “ειδική επιχείρηση” στην Ουκρανία, που κοστίζει πρόσθετα δισεκατομμύρια.

Μπορεί να είναι φτωχαδάκια οι κοινές μάζες, μα ζούνε σε μια μεγάλη χώρα γεμάτη δόξα!

Να οι δρόμοι της, εθνικές οδοί, έξω από τις μεγαλουπόλεις:

Να οι ανέσεις στον 21ο αιώνα:

Να τα δώρα του Πούτιν στη χώρα – πολυκατοικίες κουβούκλια:

Να και τα δώρα του στον εαυτό του – μέγαρο και (500 εκμ. $) γιοτ, αγκυροβολημένο μόνιμα πλέον στην Ιταλία!  

Οι Ρώσοι στρατιώτες λεηλατούν ουκρανικά σπίτια, κλέβουν τηλέφωνα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, ψυγεία, λεκάνες, πλυντήρια κλπ., διότι δεν τα βρίσκουν στην “μεγάλη κι ένδοξη χώρα τους”!

Να δείγμα πλυντηρίου (στο ποτάμι) στην επαρχία:   

Και με αυτά σας αφήνω!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *