Ε1770: Έξτρα Επίκαιρο χριστουγεννιάτικο: Δυο πρόεδροι!

Ε1770: Έξτρα Επίκαιρο χριστουγεννιάτικο: Δυο πρόεδροι!

Σάββατο 24/12/22, διαβάζω στην Καθημερινή newsroom:

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλα τα μέρη που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά ότι το Κίεβο και οι δυτικοί υποστηρικτές του αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε συνομιλίες. “Πιστεύω ότι ενεργούμε στη σωστή κατεύθυνση, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντά μας, τα συμφέροντα των πολιτών μας, τον λαό μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή πλην της προστασίας των πολιτών μας”, δήλωσε ο Πούτιν σε μία συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας. “Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με οποιονδήποτε εμπλέκεται σχετικά με αποδεκτές λύσεις, αλλά εξαρτάται από εκείνους. Δεν είμαστε αυτοί που αρνούνται να διαπραγματευτούν. Αυτοί αρνούνται.”

Το Κρεμλίνο λέει ότι θα πολεμήσει έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του. Και να ο πολεμοκάπηλος έκφυλος “αιώνιος πρόεδρος”.

Στην Αμερική ο άλλος πρόεδρος, ο Ουκρανός Ζελένσκι μιλά στο Κογκρέσο, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και τους διαβεβαιώνει πως συμφώνησε με τον πρόεδρο Μπάιντεν σε 10 σημεία για ειρήνευση τα οποία ο Πούτιν απέρριψε. Και σε μια ιστορική Ομιλία του τόνισε την ανάγκη βοήθειας.

“Η Ρωσία θα μπορούσε να σταματήσει την επίθεση αν πραγματικά το ήθελε… Θα ήταν αφέλεια εκ μέρους μας να περιμένουμε ειρήνευση από τη χώρα που τόσο απολαμβάνει τον ρόλο του τρομοκράτη… Όμως θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα. Ίσως μόνο με κεριά. Εκατομμύρια δεν θα έχουν θέρμανση ή τρεχάμενο νερό. Μα ακόμα και αν δεν έχουμε ηλεκτρισμό, το φως της πίστης στον εαυτό μας δεν θα σβηστεί…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *