Ε1632: Άλλη ρωσική ρουλέτα

Ε1632: Άλλη ρωσική ρουλέτα

Αυτό κάνει ο Πούτιν. Παίζει «ρώσικη ρουλέτα» με πιστόλι – που κάποια ώρα ίσως στο σύντομο μέλλον θα εκπυρσοκροτήσει στον κρόταφό του!

Σε αυτό το παιχνίδι του, με το οποίο νομίζει πως απειλεί σοβαρά τους δειλούς μα συγχρόνως αδίστακτους Δυτικούς, υπάρχουν παραλλαγές που προφανώς με τις παρωπίδες της έπαρσης και παλαβομάρας του δεν τις επεσήμανε και θα τον χαντακώσουν.

Η Κίνα από την οποία περίμενε υποστήριξη δεν του την δίνει και τώρα αυξάνει την απόσταση που κρατά και στηρίζει το Καζακστάν το οποίο αρνείται πια να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του Κρεμλίνου. Ομοίως η Αρμενία εγκατέλειψε τη γεροντική και αναξιόπιστη αγκάλη της Ρωσίας του Πούτιν για την πιο σίγουρη και γενναιόδωρη σχέση με τις ΗΠΑ.

Μα υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Μια μεγάλη ομάδα αντιπουτινικών οργάνωσαν ένα δημοψήφισμα στο Twitter με το οποίο το 97,9% των κατοίκων του Καλίνινγκραντ ψήφισαν (αρχές Οκτωβρίου) να προσαρτηθούν στη Τσεχία ως Kralovec! Η ιστοσελίδα είχε τότε 80.000 ακολούθους οι οποίοι αυξάνονται μέρα με τη μέρα!

Το Kalinigrand είναι ανάμεσα στη Λιθουανία και την Πολωνία και ανήκει στη  Ρωσία. Μέχρι τις 4/10/22 οπότε η τσεχική κυβέρνηση υπέγραψε, υποτίθεται, την προσάρτησή του!

Μα και οι Κινέζοι έχουν βλέψεις για το Βλαδιβοστόκ στην ανατολική Σιβηρία πάνω στον Ειρηνικό ωκεανό. Η περιοχή εκείνη όλη κάποτε ανήκε στην Κίνα και λεγόταν Hai Shen Wai. Οπότε οι Κινέζοι μπορεί να τη διεκδικήσουν δυναμικά όπως έκαναν με το Θιβέτ. Ποιος θα τους σταματήσει;

Μετά είναι οι Ιάπωνες που διεκδικούν κάθε τόσο (και με το δίκιο τους) τις Kwril(e) νήσους (Μικρή και Μεγάλη). Διεκδικούν 3-4 άλλες στην ίδια περιοχή, Βόρεια της δικής τους Hokkaido (με τη σχεδόν Καυκάσια φυλή των Αϊνο οι οποίοι ζουν και στις Κούριλ νήσους! Οι πρώτοι Ρώσοι αποβιβάστηκαν κι εγκαταστάθηκαν εκεί το 1711. Στη συμφωνία της Γιάλτα (1945) αυτά τα νησιά και η Νότια Shakhalin δόθηκαν στην ΕΣΣΔ για να πολεμήσουν οι Σοβιετικοί στον Ειρηνικό – κάτι που όμως απέφυγαν πονηρά!

Στα δυτικά η Φινλανδία διεκδικεί την περιοχή Karelia που οι Σοβιετικοί άρπαξαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Γιατί να μην την πάρουν πίσω;

Και η πλειονότητα των Τσετσένων διεκδικούν την ανεξαρτησία τους – εκτός από τους οπαδούς του Ρ. Καντίροβ που για μπόλικα εκατομμύρια ρούβλια έγιναν σκυλάκια του Πούτιν.

Και αν οι Κιρκάσσιοι και άλλοι ξεσηκωθούν νιώθοντας την παρακμή των Ρώσων, ποιος θα υποστηρίξει τους Ρώσους;

Τι απομένει από τη Ρωσία;;;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *