Ε1665: Αρχές Νοεμβρίου (5)

Ε1665: Αρχές Νοεμβρίου (5)

Σε πολλές συνεντεύξεις με δημοσιογράφους, αιχμάλωτοι Ρώσοι ομολογούν πως δεν είχαν ιδέα γιατί πολεμούσαν στην Ουκρανία. Πίστευαν στους ηγέτες τους. Και η πίστη τους παρέμεινε παρόλο που είδαν πως εξαπατήθηκαν όταν τους είπαν πως πήγαιναν για εκπαίδευση και ασκήσεις – ενώ πήγαν στο μέτωπο κι έβλεπαν συμπολεμιστές τους να πεθαίνουν. Ο πρόεδρός τους ήταν ήρωας: είχε νικήσει τους Τσετσένους, είχε βάλει στην θέση τους τους Γεωργιανούς, είχε ανακτήσει την Κριμαία αναίμακτα και είχε ανακτήσει ρωσικά εδάφη στο Ντονμπάς που είχαν κλέψει οι ουκρανοί.

Αποδέχτηκαν πλήρως τις εξηγήσεις που έχουν δώσει ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του. Πιστεύουν πως πολεμούν φασίστες, όπως οι παππούδες τους πριν 80 χρόνια, μόνο που τώρα αυτοί βρίσκονται σε ξένη χώρα. Πολεμούν Νατοϊστές ιμπεριαλιστές, Μπαντέρα – Ναζίδες και άλλους φασίστες δυτικούς που απειλούν την Αγία Ρωσία. Να τοι, εντελώς χαμένοι ούτε καν χαρούμενοι που είναι ζωντανοί.

Υπάρχει ένα εγχειρίδιο για τους στρατιώτες. Τώρα υπάρχει το 2ο εγχειρίδιο για δασκάλους και αξιωματικούς που εξηγεί τους στόχους της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης. Έχει έναν χάρτη της Ρωσίας που τώρα συμπεριλαμβάνει και τις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας που «προσχώρησαν» στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά από «δημοψηφίσματα».

Εξηγείται πως ο βασικός στόχος είναι να προστατεύσουν τους Ρώσους που ζουν ειρηνικά στο Ντονιέτσκ και Λουχάνσκ. (Όμως δεν εξηγεί γιατί βομβαρδίζεται η Λβιβ δυτικά κι έχουν καταληφθεί άλλες περιοχές – Χερσώνα, Ζαπορίζια κλπ.).

Εξηγείται στους επιστρατευμένους πως λίγοι καινούριοι στρατολογούνται, καθώς οι περισσότεροι είναι στα εφεδρικά σώματα. Στατιστικά, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από αυτοκινητιστικό ατύχημα αφού δεν έχουν καλά φρένα και σάκους αέρα και 10 φορές περισσότερο από αλκοολική τοξικότητα.

Εξηγείται ακόμα πως οι Ρώσοι δεν πολεμούν με τους Σλάβους αδελφούς τους Ουκρανούς μα με τους φασίστες Μπαντέρας που έχουν Εβραίους Ναζί να κυβερνούν. (Όμως δεν εξηγείται γιατί βομβαρδίζονται άλλες μακρινές πόλεις στην Ουκρανία, δρόμοι, γέφυρες, σταθμοί τρένων, σταθμοί παραγωγής ηλεκτρισμού και υδραγωγεία).

Κάποια ώρα τελικά το Κρεμλίνο θα εξηγήσει στους πολίτες του πως οι Δυτικοί καπιταλιστές προκάλεσαν αυτήν την αιματηρή διαμάχη μεταξύ δύο αδελφικών σλαβικών εθνών για να αυξήσουν τα κέρδη τους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *