Ε1614: Πυρηνικά και τρομολαγνεία

Ε1614: Πυρηνικά και τρομολαγνεία

Ο τρόμος το έγκλημα και η βία, το σεξ – αυτά είναι δημοφιλή θέματα και πουλάνε στα ΜΜΕ, στον κινηματογράφο, στη νουβέλα. Η εμμονή δημοσιευμάτων για την απειλή του Κρεμλίνου ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά αν οι Ουκρανοί επιτεθούν στις περιοχές που μετά τα ψευδοδημοψηφίσματα προσαρτήθηκαν μονομερώς από τους Ρώσους, οφείλεται νομίζω σε μεγάλο βαθμό στην τρομολαγνεία. Αρέσει παραδόξως στον κοσμάκη να φοβάται και αυτά τα δημοσιεύματα τρέφουν τον φόβο, τρέφουν την τρομολαγνεία.

Ναι, μπορεί το Κρεμλίνο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία ή στις Βαλτικές χώρες ή στη Φινλανδία. Τα περιμένεις όλα από τρελούς σαν τον Πούτιν και τους αυλικούς του. Αν συμβεί αυτό, το ΝΑΤΟ σίγουρα θα απαντήσει με παρόμοιο τρόπο. Έχει προειδοποιήσει αυστηρά πως θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση. Και η ραδιενέργεια θα απλωθεί σε όλη την περιοχή και οι άνεμοι μάλλον θα τη μεταφέρουν και στις νότιες περιοχές της Ευρώπης και στα δυτικά. Πολύς κόσμος θα αρρωστήσει και θα πεθάνει. Και πρώτοι και χειρότεροι οι Ρώσοι της Ευρωπαϊκής Ρωσίας.

Μα χρειάζεται να κοιτάξουμε κι άλλες απόψεις.

Ναι, ο Πούτιν, ο Λαβρόφ, ο Πεσκόφ, θα πουν αυτά τα πράγματα. Τι άλλο θα έλεγαν; Πώς αλλιώς θα απειλούσαν τη Δύση;

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να πουν πως η Luhansk και η Donetsk στην ουκρανική έκταση από τώρα και στο εξής ανήκουν στις ΗΠΑ και οι Ρώσοι πρέπει να εγκαταλείψουν τις περιοχές, αλλιώς οι Αμερικανοί θα βομβαρδίσουν τη Ρωσία.

Αυτό το γελοίο σενάριο δεν ανήκει στην πραγματικότητα.

Το ρωσικό σενάριο δεν είναι λιγότερο γελοίο και απίθανο. Ήδη στρατιωτικές βάσεις έχουν βομβαρδιστεί στην Κριμαία, που είναι περιοχή στη ρωσική επικράτεια από το 2014. Ορισμένα μέρη επίσης στη Ρωσία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Μα οι Ρώσοι δεν έριξαν τα φοβερά πυρηνικά τους. Ίσως, όπως λένε μερικοί, τα πυρηνικά τους να μη λειτουργούν από αχρησία κι εγκατάλειψη λόγω αδιαφορίας.

Ακόμα κι αν το ΝΑΤΟ δεν ανταποκριθεί με πυρηνικά, και μόνο οι Ρώσοι ρίξουν τα δικά τους χαμηλής ισχύος, αν έχουν, οι άνεμοι θα μεταφέρουν τη ραδιενέργεια από την Ουκρανία στη Λευκορωσία και τη δυτική Ρωσία. Έτσι δεν θα μείνει ανέπαφη και η Ρωσία: θα υποστεί ξανά, μετά το Τσερνόμπιλ 1986, τα οδυνηρά εγκαύματα της ανεμομεταφερόμενης ραδιενέργειας.

Μερικοί λένε πως τον Πούτιν δεν τον νοιάζει γιατί ο ίδιος και οι κολλητοί του θα καταφύγουν σε ασφαλή μέρη. Άλλοι λένε πως ο Πούτιν δεν φοβάται Νατοϊκή απάντηση διότι οι Αμερικανοί δεν έχουν δώσει όπλα ισχυρότερα και μακρύτερης εμβέλειας στους Ουκρανούς. Άλλοι προσθέτουν πως ο Πούτιν θέλει να διατηρήσει την εξουσία του όσο μπορεί κι έτσι θα ρισκάρει!

Το ΝΑΤΟ σίγουρα θα απαντήσει με όμοια πλήγματα στη Ρωσία!

Διαλέγετε και παίρνετε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *