Ε1671: Επόμενη κίνηση Ουκρανίας

Ε1671: Επόμενη κίνηση Ουκρανίας

Στις 12 Νοεμβρίου ένας Ρώσος, M. Nesterenko, έγραψε:

“Η Ρωσία υποσχέθηκε πως η Χερσώνα θα ήταν μέρος της χώρας μας και μάλιστα είχε διενεργήσει δημοψήφισμα με το οποίο η περιοχή γινόταν κομμάτι της Ρωσίας! Οπότε, [αφού αφήσαμε τη Χερσώνα,] να περιμένουμε τώρα πως θα αποχωρήσουμε από τη Μαριούπολη, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ; Πόσες ακόμα “στρατηγικές υποχωρήσεις” θα κάνουμε; Μήπως θα παρουσιαστούν νέες φρικαλεότητες σαν τη Bucha και Lyman; Στο μεταξύ η Ουκρανία γίνεται ισχυρότερη καθώς οι άντρες της εκπαιδεύονται καλύτερα, παρουσιάζονται περισσότεροι στον στρατό και προμηθεύονται καλύτερα όπλα. Είναι καιρός να συλλογιστούμε την πιθανότητα πως η Ρωσία θα χάσει αυτόν τον πόλεμο. Οι φήμες πως οι δικοί μας έχουν φτωχές προμήθειες είναι αληθινές! Εμείς δεν έχουμε πια αρκετά πυραυλικά συστήματα και η στρατηγική μας δεν είναι ξεκάθαρη! Έχω κουραστεί να ακούω συνεχώς ψέματα!”

Να μια γελοιογραφία για το δημοψήφισμα: Ναι, η Ανατολική Ουκρανία είναι Ρωσική. Όχι, η Ανατολική Ουκρανία δεν είναι Ουκρανική!

Έτσι ο Νεστερένκο μάλλον θα συνεχίσει να ακούει ψέματα, διότι το Κρεμλίνο και οι υποστηρικτές του έχουν εθιστεί στην ψευδολογία.

Αυτή μάλλον θα είναι η επόμενη κίνηση των Ουκρανών. Κατά πάσα πιθανότητα, μετά την απελευθέρωση της Χερσώνας δεν θα περιμένουν για διάλειμμα θα προχωρήσουν προς τη Μαριούπολη για να εξασφαλίσουν την ακτή της θάλασσας Αζόφ και να αρχίσουν να καθαρίζουν πλήρως τη νοτιοανατολική περιοχή αποκόβοντας εντελώς την Κριμαία. Η στρατηγική τους ήταν να καταστρέφουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ρώσων πριν οι ίδιοι προχωρήσουν σε μαζική αντεπίθεση. Μάλλον θα κάνουν το ίδιο και τώρα. Έτσι θα προωθήσουν μια ισχυρή σφήνα αποκόβοντας τη νότια περιοχή από τη Μαριούπολη και κάτω.

Έτσι θα αποκοπούν οι νότιες περιοχές από το Ντονέτσκ. Αυτός θα είναι ο αδυσώπητος κι επώδυνος για τους Ρώσους πόλεμος του χειμώνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *