Ε1645: Πού πάει η Ρωσία;

Ε1645: Πού πάει η Ρωσία;

Ο γνωστός στο Διαδίκτυο Ρώσος αντιφρονών Misha Firer έγραψε ένα πολύ καυτό κατηγορητήριο κατά του Πούτιν και συνεργατών μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, την προέλαση των Ουκρανών, τη ραγδαία υποχώρηση και κατάρρευση των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία και στον νότο, την ανατίναξη της Κερτς γέφυρας και τους νέους βομβαρδισμούς αμάχων στις ουκρανικές πόλεις. Συνοψίζω τα κύρια σημεία του.

Ο Πούτιν, όπως γράψαμε παλαιότερα, έχει ξαναζωντανέψει τις πρακτικές της πρότερης κρατικής ασφάλειας όπου είχε υπηρετήσει ως κατώτερος γραφειοκράτης στη NKVD/KGB, σε πόστο στο Ανατολικό Βερολίνο μαζεύοντας πληροφορίες για αντιφρονούντες “επικίνδυνους” φοιτητές. Τώρα έχει κλείσει την οργάνωση Υπόμνηση (Memorial) η οποία, πολύ προτού βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης (2022), είχε κατηγορηθεί ως “ξένος πράκτορας”. Ο Φίρερ απ΄έξω.

Η οργάνωση ιδρύθηκε πριν πολλά χρόνια για να εξετάζει και να δημοσιοποιεί τις καταπιέσεις στην ΕΣΣΔ. Αυτό που δεν έκανε το ΚΚΣΕ τότε το έκανε ο Πούτιν τώρα – την έκλεισε. Και η αλήθεια είναι πως οι Ρώσοι δεν θέλουν να γνωρίζουν τις χιλιάδες περιπτώσεις καταπίεσης που λαμβάνουν χώρα στη δήθεν εποχή ελευθερίας όπως και τα εγκλήματα που διαπράττονταν επί κομμουνιστικής εξουσίας αρχής γενομένης επί Λένιν και Στάλιν. Προτιμούν να θεωρούν τον Στάλιν ιδιοφυΐα, εθνικό ήρωα που εκβιομηχάνισε τη χώρα και την έφερε στο επίπεδο της Δύσης και μετά την οδήγησε στην εξουδετέρωση του Χιτλερικού φασισμού και τη νίκη στον 2ο ΠΠ (και ας είχε με την άγνοιά του σχεδόν καταστρέψει τη χώρα που σώθηκε μόνο χάρη στους ικανούς στρατηγούς της Zhukov, Rokossovsky, Konev κλπ.).

Να τα κλειδομανταλωμένα γραφεία της Υπόμνησης με τα δωμάτια και τα αρχεία της αραχνιασμένα στην αχρηστία. Τα στοιβαγμένα ντοσιέ στα παράθυρα είναι οι αναφορές καταπίεσης. Δείχνουν γλαφυρά με πολλά παραδείγματα τον μαζικό τρόμο που έχει επιστρέψει εφιαλτικός.

Η αισχρή εισβολή στην Ουκρανία ήταν αποκύημα της ανικανότητας του Πούτιν να οδηγήσει το έθνος στον φιλελευθερισμό (και άρρωστο έστω καπιταλισμό) της Δύσης και να θεραπεύσει ή να ανακουφίσει έστω τα τραύματα που άφησε η Σοβιετία και η ανημποριά του μεταβατικού αφεντικού Γέλτσιν.

Στα σχολεία διδάσκουν μέλη του ιδιωτικού στρατού Wagner για να διευκολύνουν την επιστράτευση! Παντού κυριαρχεί η άθλια φασιστική επινόηση του Ζ φθόγγος ανύπαρκτος στο Ρωσικό αλφάβητο!

Τώρα διεκπεραιώνεται η Επιστράτευση 300.000 νέων ανδρών που δεν είναι φοιτητές ή ανάπηροι, μεσηλίκων και… βαρυποινιτών! Γονείς και παππούδες παίρνουν δάνεια τραπεζικά για να αγοράσουν στολές, κάλτσες και αρβύλες και κιλά φαρμάκων για τους στρατολογημένους διότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τέτοια έξοδα (και οι αξιωματούχοι να αγοράζουν λιμουζίνες και γιώτ). Ακόμα και τα καλάσνικοφ που παρέχονται είναι σκουριασμένα! Είναι δυνατόν να πιστεύουν οι στρατηγοί πως με ανεκπαίδευτους καραβανάδες και σκουριασμένα καλάσνικοφ θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα νέα όπλα σαν τα HIMARS;

Κάθε οδηγός άρματος έχει μόνο 20 λεπτά ημερησίως για 2 βδομάδες εκπαίδευση! Οι νέες στολές τους είναι ηλικίας 10 ετών! Πολλά όπλα είναι σκουριασμένα.

2 από τα 3 τανκς χάλασαν αμέσως. Τις άλλες ώρες πίνουν για να αναθαρρήσουν και “παρακολουθούν τα φύλλα να στροβιλίζονται στον άνεμο”. Αυτές οι εξομολογήσεις σε γράμματα νέων επιστρατευμένων έχουν δημοσιευθεί.

“Μας είπαν πως δεν θα πυροβολήσουμε κατά αμάχων και μη-στρατιωτικών στόχων. Το αντίθετο γίνεται στο μέτωπο. Σκοτώστε, σκοτώστε! Καταστρέψτε, καταστρέψτε!”

Και οι μητέρες και σύζυγοι κλαίνε και θρηνούν προτού καν μάθουν πως τα παιδιά τους πέθαναν και τα πτώματά τους σαπίζουν ως λίπασμα στα ουκρανικά χωράφια.

Σκέφτονται καθόλου όμως πως οι Ουκρανές μανάδες και σύζυγοι βομβαρδίζονται την ίδια ώρα από τα αθώα ρωσάκια!

Η χώρα οδηγείται στην απόλυτη υλική και ηθική καταστροφή. Ήδη αυξάνονται οι φυλακισμένοι και οι φυγάδες και όσοι απομένουν είναι φρουροί και φύλακες της φρικιαστικής φαυλότητας.

Και η παράδοση ξαναζωντανεύει!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *