Ε1658: Κατήχηση Ρώσων στρατιωτών

Ε1658: Κατήχηση Ρώσων στρατιωτών

Οι Ρώσοι πιο πολύ και από τους Έλληνες πιστεύουν σε θαύματα της Παναγίας, του Χριστού και των Αγίων. Σε μια ταινία του Νικήτα Μιχάλκοφ στη δεκαετία 1990 Καμμένος από τον ήλιο (κέρδισε Όσκαρ) ένας ιερέας επιζεί σε ένα ναυάγιο πλοιαρίου που μεταφέρει στρατιώτες και μπούστα του Στάλιν: όλα βυθίζονται. Ο ιερέας σώζεται καβαλώντας μια νάρκη. Την αφήνει και προσεύχεται και η προσευχή του έχει τη δύναμη να ανατινάξει το γερμανικό αεροσκάφος που βύθισε το πλοιάριο και γύρισε για να πορυβολήσει τους επιπλέοντες ζωντανούς στρατιώτες! Είναι η περίοδος του 2ου ΠΠ.

Αναφέρω την ταινία που προκαταλαμβάνει το Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν διότι προκαταλαμβάνει και πολλά που συμβαίνουν στους Ρώσους στρατιώτες τώρα στην Ουκρανία. Προπαγανδίζουν την αντίληψη πως θα νικήσουν τους Ουκρανούς με θαύματα. Στη φωτογραφία ένα εγχειρίδιο για ρωσορθόδοξους πολεμιστές: Το πνευματικό Ξίφος του Ορθόδοξου χριστιανού μαχητή: προσευχητάριο!

σελ. 17: Η βάση για νίκη είναι ο Λόγος του Θεού, το “πνευματικό ξίφος” όπως το είπε ο Απόστολος Παύλος. Η πίστη είναι ανώτερη από κάθε υλικό όπλο.

σελ. 23: Ο Θεός αγαπά έναν κόσμο καλοσύνης κι ευλογεί έναν πόλεμο δικαιοσύνης. Μα ο έντιμος και καλοσυνάτος κόσμος πρέπει να κερδηθεί. Και για να κρατήσει αυτόν τον δίκαιο κόσμο, ο νικητής ας μην αφήσει τα όπλα του να σκουριάσουν.

σελ. 24: Ο Θεός σας ευλογεί γιατί εσείς αγαπάτε την εθελοντική σας θυσία. Η πατρίδα θα σας ευγνωμονεί γιατί θα συνεχίσετε ως το τέλος με ίδια θέρμη την ηρωική σας προσπάθεια. Αφιερώστε τις ηρωικές σας προσπάθειες στην Πατρίδα για ζωή και για θάνατο. Το κάλεσμα είναι τόσο όμορφο και υψηλό για να διαφυλάξετε την ειρήνη της Πατρίδας.

σελ. 26: Το βιβλιαράκι με τα Ευαγγέλια να το βάλετε στην εσωτερική αριστερή τσέπη. Οι λαβωμένοι σύντροφοι έπεφταν δεξιά και αριστερά. Κι εσύ χτυπήθηκες στο στήθος και νόμισες πως θα χυνόταν το αίμα σου μα δεν έπεσες. Όταν γδύθηκες είδες πως η σφαίρα σταμάτησε στο βιβλιαράκι χωρίς να τραυματίσει την καρδιά σου! Το ιερό βιβλιαράκι έσωσε τη ζωή σου από τη θανατερή σφαίρα!

σελ. 35: Σπρώξε να μπεις μπροστά και ας σφυροκοπιέται η πρώτη γραμμή. Μη φοβάσαι το θάνατο. Κάποτε ο εχθρός είναι ανθεκτικός. Η νίκη δεν κατακτάται αμέσως, με την πρώτη. Ο εχθρός δεν υποκύπτει ούτε στη δεύτερη επίθεση, ούτε στην τρίτη. Κάνε και την τέταρτη!

σελ. 36: Μη χάνεις χρόνο για τους λαβωμένους. Αν το κάνεις είσαι δειλός. Συνέχισε να πολεμάς τον εχθρό. Μόνο όταν νικήσεις, να φροντίσεις τους λαβωμένους.

Έτσι κατηχούνται οι στρατολογημένοι και ωθούνται στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Η Ρωσία είναι καλοσυνάτος κόσμος και ο πόλεμός της στην Ουκρανία δίκαιος. Ο μεγάλος Θεός της Ορθοδοξίας στέλνει την ακαταμάχητη, νικηφόρα ευλογία Του!

Τρίτο Ράιχ και Τρίτη Ρώμη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *