Ε1676: Ρωσική προπαγάνδα του Abdul Rahman

Ε1676: Ρωσική προπαγάνδα του Abdul Rahman

Ο Αμπντούλ Ραχμάν είναι αντι-Αμερικανός και γενικά αντι-Δυτικός. Τον ανέφερα σε προηγούμενα άρθρα όπου παρουσίασε μερικά ορθά δεδομένα για την Κίνα. Τώρα όμως με την πουτινική του προπαγάνδα επιδείχνει πολλή ανοησία.

Επιδόθηκε πρόσφατα στο Διαδίκτυο να αποδομήσει κάποιους που αντέκρουαν τους ισχυρισμούς των Ρώσων πως είχαν χάσει μόνο 6.000 άντρες στην Ουκρανία – μα, από την άλλη, έκαναν επιστράτευση για 300.000 (επίσημα – και 600.000 ανεπίσημα!). Και πώς το κάνει αυτό; Εξηγεί, λοιπόν –

Η Ουκρανία εκπαιδεύει πολλούς νέους στρατιώτες τους τελευταίους μήνες. Έχει επίσης βοήθεια από Νατοϊκούς στρατιώτες που εμφανίζονται ως “εθελοντές”. Επιπλέον δέχεται τα τελευταία ανεπτυγμένα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ!

(Όπως διαπιστώνετε, δεν λέει τίποτα για τις 6.000 απώλειες.) Μα ξαφνικά τον 8ο μήνα, οι Ρώσοι ανακαλύπτουν τον αυξημένο στρατό των Ουκρανών και τα νεότερα όπλα του ΝΑΤΟ και ας τα χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί εδώ και μήνες – και όπλα και εθελοντές! Ξεχνά επίσης τον επεκτατισμό της Ρωσίας εδώ κι αιώνες.

Τώρα όμως υπάρχουν, κατά τον Ραχμάν, “καινούργιες συνθήκες”. Και οι Ρώσοι θα “κηρύξουν πόλεμο” κατά της Ουκρανίας (σάμπως και τόσο καιρό έκαναν φιλανθρωπίες εκεί)! Τα δημοψηφίσματα δείχνουν επίσης πως θα υπάρξουν στρατιωτικές ενέργειες κι έξω από το Ντονμπάς (σάμπως και δεν υπήρξαν ως τώρα) μα τώρα η Ρωσία θα νικήσει!

Σαν να μην φτάνουν όλες αυτές οι ανοησίες, πληροφορεί πως το Κίεβο και η κυβέρνηση Ζελένσκι καθοδηγείται από την Αμερική και τη Βρετανία να συνεχίσουν την επιθετική τακτική τους κατά της Ρωσίας!

Τον Απρίλιο, λέει, οι Δυτικοί σταμάτησαν τον Ζελένσκι από το να υπογράψει με συμφωνία με τον Πούτιν. Οι όροι ήταν:

  • Η Ρωσία να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από την Ουκρανία.
  • Η Ουκρανία να είναι μια ουδέτερη χώρα χωρίς να τάσσεται υπέρ της Ρωσίας ή του ΝΑΤΟ μα έχοντας οφέλη και από τις 2 πλευρές.
  • Μια ομάδα κρατών θα εγγυάται την ασφάλεια της Ουκρανίας.
  • Το καθεστώς του Ντονμπάς (που τώρα είναι στην κατοχή των Ρώσων) θα συζητηθεί σε διαπραγματεύσεις.

Για να δείξουν την καλή τους θέληση οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως θα μειώσουν τη στρατιωτική δράση τους κατά του Κιέβου.

Ο Ραχμάν τα γράφει αυτά μέσα Νοεμβρίου. Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζει όσα έγιναν από τον Απρίλιο ως τώρα – πως οι Ρώσοι έφυγαν με την ουρά στα σκέλια από το Κίεβο, το Τσερνίκοφ, το Χάρκοβο και τη Χερσώνα. Εντούτοις αποσιωπά αυτά όλα τα γεγονότα και με αξιολύπητο τρόπο προσπαθεί να δικαιολογήσει την “αθώα” Αγία Ρωσία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *