Ε1601: Ρωσικός Χαρακτήρας

Ε1601: Ρωσικός Χαρακτήρας

24 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή Χριστουγέννων, 10:00 π.μ. ένας MLRS ρωσικός πύραυλος πέφτει στο κέντρο της Χερσώνας.

Στα πρώτα μετρήματα, 8 νεκροί, 58 τραυματίες, 6 αυτοκίνητα και αρκετά σπίτια κατεστραμμένα. Χρειάστηκαν 40 λεπτά οι πυροσβέστες για να σβήσουν τις φωτιές.

Ως συνήθως, σε τέτοιες επιθέσεις δεν υπήρχε ούτε ίχνος στρατιωτικού στόχου στην περιοχή. Και άλλες πόλεις βομβαρδίστηκαν με 8 ακόμα νεκρούς.

Πριν την αποχώρηση των Ρώσων κατακτητών από την πόλη ο “αιώνιος πρόεδρος” Πούτιν είχε δηλώσει πως η Χερσώνα που η Ρωσία ανάκτησε από τους Ναζί ήταν πλέον ελεύθερη και θα παρέμενε ρωσική για πάντα όπως και ήταν ιστορικά! Μόνο που οι Ουκρανοί δεν ήθελαν να γίνουν Ρώσοι – μα οι Ρώσοι δεν ήθελαν να το καταλάβουν αυτό.

Και τώρα, παραμονή της άγιας ημέρας των Χριστουγέννων, ημέρας σεβαστής και γιορτινής για όλους τους Χριστιανούς της υφηλίου, οι Ρώσοι βομβαρδίζουν την πόλη και σκοτώνουν τους “αδελφούς ορθόδοξους”!

Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία, εκατομμύρια σελίδες με ιστορικές αφηγήσεις και αναλύσεις “ειδικών” για την έγερση της Ρωσίας ως χώρας και αυτοκρατορίας και προστάτιδας πολιτισμού και ορθόδοξου Χριστιανισμού. Και αναμφίβολα μερικά στοιχεία είναι αληθινά μα τα πιο πολλά είναι παραμύθια και φαντασιώσεις. Όπως λέει μια παλιά παροιμία, δεν χρειάζεται να φας όλη την κατσαρόλα με το πιλάφι: μια κουταλιά είναι αρκετή για να σου δείξει την ποιότητα του φαγητού!

Kαι η Ορθόδοξη Εκκλησία με προκαθήμενο τον πάμπλουτο πατριάρχη Κιρίλ, που έχει δικά του παλάτια, ιδιωτικό τζετ για το εξωτερικό και ιδιωτικό τρένο για το εσωτερικό, ευλογεί τέτοιου είδους εγκλήματα – τον βομβαρδισμό με πολλαπλό πυραυλικό σύστημα ενός κεντρικού δρόμου σε μια μη-στρατιωτική πυκνοκατοικημένη περιοχή.

“Το απόλυτο έγκλημα!” σχολιάζουν μερικοί στο Διαδίκτυο.

Και όντως ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί πως πρόκειται για μια χώρα τρομοκρατική διόλου διαφορετική από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, Χριστιανοί που σκοτώνουν αθώους, άμαχους πολίτες και μάλιστα σε μια μέρα γιορτής σε όλο τον χριστιανικό κόσμο!

Αυτός είναι δυστυχώς ο χαρακτήρας των Ρώσων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *