Ε1723: Άρματα μάχης στην Ουκρανία

Ε1723: Άρματα μάχης στην Ουκρανία

Στις 27 Μαρτίου επιτέλους 18 Leopard2 τανκς της Γερμανίας πέρασαν τα σύνορα και μαζί με τους εκπαιδευμένους Ουκρανούς μαχητές και συντηρητές είναι τώρα έτοιμα να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους εισβολείς. Υπάρχουν 3 ακόμα από την Πορτογαλία. Ένα σύνολο 21 αρμάτων τελευταίας τεχνολογίας.

Στη Ρωσία οι τηλεπαρουσιαστές σαν τον Σολοβίοφ και εκπρόσωποι σαν τον Πεσκόφ εκτοξεύουν βρισιές για τους Νέο-Ναζί (Γερμανούς και Ουκρανούς) και υπόσχονται πως και αυτά τα τανκς θα συντριφτούν, όπως τα Χιτλερικά στον 2ο ΠΠ.

Οπωσδήποτε 21 άρματα δεν είναι μεγάλη δύναμη πυρός μα είναι υπολογίσιμη καθώς αυτά τα τανκς είναι πολύ ανώτερα από τα παρωχημένα τανκς της Ρωσίας. Εστάλησαν επίσης 40 Marder τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov δήλωσε πως επίσης έφτασαν  τα πρώτα βρετανικά τανκς Challenger 2. Τα πληρώματα και αυτών είχαν περάσει την αναγκαία εκπαίδευση στη Βρετανία και γύρισαν τώρα έτοιμα να πολεμήσουν τους Ρώσους.

Μα και η Σλοβενία έστειλε 28 δικά της Μ-55S τανκς που είναι μεσαίας δύναμης με καινούρια πυροβόλα και νέες μηχανές, αλλά και αυτά θα κάνουν πιο  δύσκολη τη ζωή για τους Ρώσους.

65 Ουκρανοί έχουν επιπλέον εκπαιδευθεί στον χειρισμό των Πάτριοτ αντιαεροπορικών πυραύλων στην Οκλαχόμα (ΗΠΑ) κι έχουν τώρα επιστρέψει στη χώρα τους.

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν επίσης δικά τους drones μεγάλου βεληνεκούς, ίσαμε τη Μόσχα, κι έχουν ήδη πλήξει στην Κριμαία πυραύλους Kalibr που προορίζονταν για τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα από όπου εκτοξεύονται κατά της Ουκρανίας.

Μου κάνει εντύπωση, λοιπόν, που πολλές ελληνικές δημοσιεύσεις γράφουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί. Ναι, πιέστηκαν αρκετά στην περιοχή Μπαχμούτ κι ενδεχομένως θα υποχωρήσουν όπως αναμενόταν εδώ και τρεις μήνες. Μα έχουν ετοιμάσει  νέες αμυντικές θέσεις στα βορειοδυτικά. Και έχουν προκαλέσει τρομερές απώλειες στους Ρώσους σε άντρες και όπλα. Ένας λόγος που δεν υποχωρούν είναι για να συνεχίσουν τη σφαγή των Ρώσων σε αυτήν την περιοχή.

Πώς τα αγνοούν αυτά όλα οι δικές μας ειδήσεις;…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *