Ε1731: Αλλαγή τόνου στη Ρωσία (2)

Ε1731: Αλλαγή τόνου στη Ρωσία (2)

1. Μετά τις θριαμβολογίες του Πούτιν στις 21 και 24 Φεβρουαρίου, το κλίμα άλλαξε στη Ρωσία το πρώτο μισό του Μάρτη. Ο Πριγκοζίν με τους Βαγκνέρες του βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Η προπαγάνδα έχει χάσει την ενιαία γραμμή της σύμφωνα με τη Ζαχάροβα και άλλους. Ο Πούτιν δείχνει να φοβάται περισσότερο. Οι τηλεπαρουσιαστές λένε πως οι στόχοι επιτυγχάνονται. Από την Κριμαία και από τις Επαρχίες Ντονιέτσκ και Λουχάνσκ (υπό ρωσική κατοχή) υψηλόβαθμοι Ρώσοι και πολλοί ρωσόφωνοι εγκαταλείπουν την περιοχή, μέσα Μαρτίου.

Να η Ζαχάροβα καθώς διαφωτίζει για τα βιολογικά όπλα Ουκρανίας που όμως δεν βρέθηκε ούτε ίχνος τους!

2. Οι μεγάλοι των δελτίων ειδήσεων (Σολοβιόφ, Σιμονιάν κ.λπ.) λένε τώρα πως μεγάλες δυνάμεις αρκέστηκαν με μικρούς στόχους και αποχώρησαν από μικρότερες χώρες όπως οι ΗΠΑ από το Βιετνάμ, η ΕΣΣΔ από το Αφγανιστάν. Στην περίπτωση της Ουκρανίας δεν έχουμε (λένε οι Ρώσοι) ήττα μα μεγάλη νίκη. Το ΝΑΤΟ (και η Δύση) ετοιμαζόταν να επιτεθεί στη Ρωσία και να την καταστρέψει ερειπώνοντας τις μεγάλες πόλεις της. Η γενναία Μητέρα Ρωσία τους σταμάτησε στην Ουκρανία χάρη στην ιδιοφυΐα του προέδρου Πούτιν. Οι βόμβες πέφτουν στην Ουκρανία και καταστρέφουν ουκρανικές πόλεις όχι ρωσικές! Επομένως μεγάλη νίκη! Η συνέχιση του πολέμου βλάπτει τη Ρωσία! (Η υπόνοια είναι – μπορούμε να αποσυρθούμε!)

Από την άλλη, συνεχίζει το ρωσικό αφήγημα, με τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία μόνο οι Δυτικοί επωφελούνται καθώς αφενός ακμάζουν οι βιομηχανίες τους όπλων ενώ η Ρωσία εξαντλείται και η Οικονομία της φθείρεται και από τον πόλεμο και από τις κυρώσεις. Στόχος των Δυτικών είναι να ηττηθεί εξευτελιστικά η Ρωσία. Γι’ αυτό ίσως οι Ρωσικές Δυνάμεις πρέπει να ξεφύγουν από την παγίδα!

3. Ο Πριγκοζίν δεν παίρνει τα εφόδια που του υποσχέθηκε το υπουργείο Άμυνας (υπό τον Σοϊγκού). Ούτε άντρες από τις φυλακές. Ο ιδιωτικός στρατός Βάγκνερ έχει χάσει πάνω από τους μισούς μισθοφόρους του και η καμπάνια στρατολόγησης σε 40 περιοχές της αχανούς χώρας δεν αποδίδουν. Φαίνεται πως ο Πούτιν θέλει να αποδυναμώσει τον Πριγκοζίν, πρώην μάγειρα και φίλο του, πρώην κατάδικο! Ούτως ή άλλως, παρά τους ισχυρισμούς του Πριγκοζίν, οι Βαγκνέροι δεν κατόρθωσαν από τον περασμένο Αύγουστο να καταλάβουν τη Μπαχμούτ πλήρως: η δυτική πλευρά της παραμένει στους Ουκρανούς. Ο Πούτιν αγνοεί τα παράπονά του! Και ο Πριγκοζίν απέσυρε τους μισθοφόρους του αφήνοντας τις κανονικές δυνάμεις να δεχτούν τα ουκρανικά πυρά.

Η αλλαγή στον τόνο πρέπει να διατάχτηκε από ψηλά!

Σύμφωνα με Ρώσους πρώην στρατηγούς και διπλωμάτες, ο Πούτιν άρχισε να φοβάται την κατάρρευση της δικής του δικτατορικής δύναμης καθώς εμφανίζονται όλο και πιο έντονες διχογνωμίες στην Αυλή του. Μα φοβάται πως η Ρωσική Ομοσπονδία θα διαλυθεί όπως η πρότερη ΕΣΣΔ ίσως και χειρότερα!

Γενικά οι Ρώσοι αξιωματούχοι και ρωσόφιλοι πολίτες στις κατεχόμενες περιοχές (μα και στη Ρωσία οι πιο καλά πληροφορημένοι) φοβούνται την αντεπίθεση των Ουκρανών που έχει ξεκινήσει (με βομβαρδισμούς του Κρεμλίνου και αριστοκρατικά προάστια της Μόσχας κι εντείνεται με τα νέα οπλικά συστήματα, νέα ντρόουν, νέα τανκς και ίσως νέα αεροπλάνα). Οι Ρώσοι φεύγουν μαζικά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *