Ε1767: Αρχές Αυγούστου Ουκρανία

Ε1767: Αρχές Αυγούστου Ουκρανία

Δεν ξέρω γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ σκοντάφτουν στην ανακριβή είδηση πως οι Ουκρανικές Δυνάμεις συναντούν δυσκολίες στην αντεπίθεσή τους και δεν προχωρούν.

Δυσκολίες συναντάς ακόμα και όταν προελαύνεις ίσως 10χλμ. τη μέρα. Υπάρχουν κρυμμένοι σκοπευτές, υπάρχουν νάρκες, χαρακώματα, κανόνια, αεροπλάνα και άλλοι εχθρικοί παράγοντες.

Στην πραγματικότητα οι Ουκρανοί προελαύνουν 100 ή 200 μέτρα ή 1 χλμ. τη μέρα παντού. Και τώρα με τα 30 τόσα Βρετανικά αυτοκινούμενα Howitzer AS90 μπορούν να βομβαρδίζουν με σχετική ασφάλεια ως 30 χλμ. μακριά, πίσω από την πρώτη γραμμή άμυνας των Ρώσων.

Έχουν επίσης τα ντρόουν που φτάνουν ως τη Μόσχα και τις βορειο-ανατολικές ρωσικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας όπου βυθίζουν ή σακατεύουν ρωσικά πολεμικά και φορτηγά πλοία. Για επίθεση έχουν επίσης τους τρομερούς πυραύλους HIMARS. Για άμυνα έχουν εξαιρετικά αμυντικά συστήματα από ΗΠΑ, Βρετανία και Γερμανία και μπορούν να αχρηστεύσουν 9 στους 10 ρωσικούς πυραύλους, και τους δήθεν υπερηχητικούς Kinzhal: κατέρριψαν και τους 6 που έστειλαν οι Ρώσοι για να καταστρέψουν δυο αμυντικά συστήματα Πάτριοτ.

Στόχος της αντεπίθεσης είναι όχι μόνο να ανακτήσουν εδάφη (χωριά και πόλεις) από τη Ρωσική κατοχή, μα, κυρίως να καταστρέψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού τους και να σκοτώσουν ή να αιχμαλωτίσουν όσο το δυνατό περισσότερους Ρώσους.

Το ΣΙΓΚ φορτωμένο καύσιμα.

Γι’ αυτό τώρα πια βομβαρδίζουν επαναληπτικά, ανελέητα, συγκεντρώσεις στρατιωτών, αποθήκες πυρομαχικών, φορτηγά πλοία όπως το SIG (φωτό) που μετέφερε καύσιμα, το ναρκαλιευτικό Olenegorsky Gornyak κ.λπ., βάσεις στην Κριμαία και το Ντονιέτσκ και γέφυρες από όπου κατεβαίνουν από τη Ρωσία στα διάφορα μέτωπα άντρες, όπλα και πυρομαχικά.

200 άντρες περίπου κι ένας στρατηγός ανατινάχτηκαν (πρώτη βδομάδα Αυγούστου) από ένα πύραυλο HIMARS και πάνω από 110 Ρώσοι λιποτάκτησαν. Δύο τουλάχιστον πλοία αχρηστεύτηκαν. Εκτός από τη μεγάλη γέφυρα Κερτς, αχρηστεύτηκαν δυο ακόμα γέφυρες βορειοανατολικά της Κριμαίας, η Henichesk και η Chonhar που χτυπήθηκε δυο φορές με βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow.

Οι Ουκρανοί έχουν επίσης ανακοινώσει διεθνώς πως θα χτυπήσουν οποιοδήποτε πλοίο προσεγγίζει 6 ρωσικά λιμάνια στη βορειοανατολική Μαύρη Θάλασσα – Anapa, Novorossiysk, Galendzhik, Tuapse, Sochi και Taman.

Στο μεταξύ προελαύνουν οι Ουκρανοί μαχητές στη Μπαχμούτ αργά μα σταθερά κι έχουν περικυκλώσει τους Ρώσους σε διάφορα σημεία στο κέντρο. Επίσης βομβαρδίζουν βάσεις και αποθήκες στην Κριμαία, στη Σεβαστούπολη και Simferopol (πρωτεύουσα).

Αλλά τα ντρόουν που έχουν επιτεθεί σε κεντρικές τοποθεσίες και στα ακριβά προάστια της Μόσχας καταδεικνύουν την επιθετική ικανότητα των Ουκρανών.

Οι Ρώσοι δεν έχουν τίποτα καινούργιο να αντιπαρατάξουν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *