Ε1795: Ουκρανία Σεπτέμβριος

Ε1795: Ουκρανία Σεπτέμβριος

Οι Ουκρανοί προελαύνουν παντού στην αντεπίθεσή τους που άρχισε τον Μάιο με αργό μα σταθερό ρυθμό.

Οι Ρώσοι έχουν πια οριστικά περάσει στην άμυνα καθώς η οικονομία τους βουλιάζει και δεν μπορούν να προμηθεύσουν αποτελεσματικά όπλα και αποτελεσματικούς άντρες, κυρίως αξιωματικούς, για επιθέσεις. Μπορούν μόνο με πυραύλους και πυροβολαρχίες, οι οποίες όμως μειώνονται καθώς οι Ουκρανοί τις καταστρέφουν με δικούς τους πυραύλους, κανόνια και ντρόουν.

Οι μονάδες του στρ. Tarnavsky έχουν διασπάσει τις ρωσικές άμυνες και στην περιοχή Verbove (τέλη Σεπτ.), μετά τη διείσδυση στο χωριό Robotyne και στη Ζαπορίζια. Στόχος τώρα είναι το Tokmak στρατηγικός κόμβος για τη σύνολη ρωσική παρουσία.

Μεγάλες νίκες για τους Ουκρανούς ήταν οι καταστροφές των αμυντικών S-400 που συνεχίζονται τόσο στην Κριμαία όσο καις στις περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας που ελέγχουν οι βάρβαροι εισβολείς. Εκπληκτικός ήταν ο βομβαρδισμός του Αρχηγείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη όπου εξοντώθηκαν ο Αρχηγός Στόλου και πολλοί ανώτεροι αξιωματικοί.

Επίσης, ο βομβαρδισμός του ναυπηγείου και αγκυροβολίου στην ίδια πόλη. Ο χάρτης δείχνει και άλλους βομβαρδισμούς στην Κριμαία.

Μα οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν και δυο boyk πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα τις οποίες είχαν καταλάβει οι Ρώσοι το 2014.

Και στο μεταξύ συνεχίζονται οι επιθέσεις με ντρόουν σε διάφορες πόλεις στη Ρωσία συμπεριλαμβανομένης και της Μόσχας, όπου η κα Σιμονιάν (επικεφαλής του αγγλόφωνου δικτύου προπαγάνδας Russia Today) καλεί το υπουργείο Άμυνας να ρίξει πυρηνικά αφού τα ντρόουν χτύπησαν στόχους στην ελίτ γειτονιά της στα μοσχοβίτικα προάστια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *