Ε1804: Ηρωικοί Ουκρανοί

Ε1804: Ηρωικοί Ουκρανοί

Την 1η Οκτωβρίου οι κάτοικοι της Enerhodar μαζεύτηκαν στη μεγάλη είσοδο της πόλης τους κρατώντας σημαίες και σχημάτισαν ένα συμπαγές τείχος για να κάνουν δύσκολη την είσοδο των Ρώσων κατακτητών. Είναι η τρίτη φορά. Οι Ρώσοι πυροβόλησαν και υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι κατακτητές θέλουν να πάρουν στον ολοκληρωτικό έλεγχό τους τον Πυρηνικό Σταθμό της Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Ακόμα και οι περισσότεροι Ρωσόφωνοι πήραν μέρος διαδηλώνοντας πως οι ξένοι δεν ήταν ευπρόσδεκτοι.

Χαιρέτησαν την είσοδο των κατακτητών τραγουδώντας όλοι μαζί τον Ουκρανικό Εθνικό Ύμνο, όλοι άμαχοι, άοπλοι.

Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στην περιοχή Chernihiv. Οι κάτοικοι κατέβηκαν άοπλοι στους δρόμους για να χαιρετήσουν τους εισερχόμενους εχθρούς στην πόλη Korinkivka.

Όντως, για πολλή ώρα εμπόδιζαν τα τανκς να προχωρήσουν. Οι Ρώσοι δεν μιλούσαν στους πολίτες που φώναζαν πως δεν τους ήθελαν στην πόλη τους. Τα τανκς έκαναν όπισθεν!

Οι κάτοικοι της Χερσώνας επίσης διαδήλωσαν μαζικά στους δρόμους της περικυκλωμένης πόλης κατά των Ρώσων. Οι Ρώσοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν διαδήλωση στη νότια Χερσώνα των Ρωσόφωνων μα απέτυχαν. Απεναντίας, άοπλοι μα άφοβοι οι Ουκρανοί διαδήλωσαν με υψωμένες τις ουκρανικές σημαίες.

Οι Ρώσοι πυροβόλησαν στον αέρα μα οι Ουκρανοί συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους τραγουδώντας δυνατά “Η Χερσώνα είναι Ουκρανία”.

Τελευταίες ειδήσεις (17 Νοεμβρίου) λένε πως οι Ουκρανοί έχουν διαπεράσει τις ρωσικές άμυνες στην περιοχή Χερσώνας κι έχουν εξαπλωθεί εκεί προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους Ρώσους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *