Ε1901: Ουκρανία, Ρωσία, Μάρτιος 2024

Ε1901: Ουκρανία, Ρωσία, Μάρτιος 2024

Υπάρχουν μερικές σημαντικές ειδήσεις.

Οι Ρεπουμπλικάνοι μπλοκάρουν πεισματικά το νομοσχέδιο για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Μα πιστεύεται πως αν η Αμερικανική κυβέρνηση το ήθελε, θα μπορούσε να βρει παράπλευρους τρόπους – όπως να στείλει βοήθεια σε φιλικά κράτη και αυτά να τη δώσουν στην Ουκρανία.

Παραιτήθηκε ο Valery Zaluzhny ως υπέρτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι χρειαζόταν νεότερος με νέες ιδέες. Ο ίδιος διορίστηκε στην εξέχουσα θέση του Πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο της Βρετανίας όπου θα προωθεί τις καλές σχέσεις των 2 χωρών και τη Βρετανική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Η Ρωσική προέλαση έχει πλέον αναχαιτιστεί. Η Αβντίβκα καταλήφθηκε μεν από τους Ρώσους μα είναι μόνο ερείπια πια και δίχως στρατηγική σημασία.

Πολλά Ρωσικά αεροπλάνα έχουν καταρριφθεί και πρόσθετα πλοία έχουν γίνει βυθισμένα υποβρύχια στη Μαύρη Θάλασσα.

Τα Ουκρανικά ντρόουν έχουν σπείρει όλεθρο στην ενδοχώρα της Ρωσίας. Πέρα από επιθέσεις στη Μόσχα, έχουν επιτεθεί σε πολλά διυλιστήρια στο Ryazan κοντά στη Μόσχα, στο Novoshakhtinsk (Ροστόφ), Norsi κ.λπ. Το 12% της ρωσικής παραγωγής έχει αχρηστευθεί. Και το Κρεμλίνο μίλησε ξανά για κλιμάκωση πολέμου (πυρηνικά).

Η Βρετανία θα δώσει το νέο της επιθετικό σύστημα λέιζερ μεγάλης εμβέλειας Dragon Fire να δοκιμαστεί στην Ουκρανία. Κάθε αχτίνα λέιζερ που εκτοξεύεται κοστίζει μόλις £10 στερλίνες, δηλ. πολύ φθηνά!

Η Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία έχουν σχηματίσει έναν συνασπισμό για να προμηθεύσουν την Ουκρανία με πυραύλους μακράς εμβέλειας που θα μπορούν να πλήξουν στόχους βαθιά στη Ρωσική ενδοχώρα.

Η κα Ζαχάροβα του ΥΠΕΣ και το Κρεμλίνο αύξησαν τους τόνους τους για κλιμάκωση του πολέμου και θα μιλήσουν πάλι ανοιχτά για χρήση πυρηνικών. Είναι το μόνο που θα μπορούν να κάνουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *