Ε1940: Ιταλία και Ουκρανία

Ε1940: Ιταλία και Ουκρανία

Η επιθυμία για καλοπέραση είναι ο πιο σοβαρός περιοριστικός φράχτης για την ανθρώπινη νοημοσύνη. Το βλέπεις στην ανόητη συμπεριφορά, στις αποφάσεις, επιλογές, δραστηριότητες των δισεκατομμυρίων των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Και τις κοινές μάζες και τις ελίτ ομάδες και τους τρανούς ηγέτες.

Από τον Φεβρουάριο 2022 η βάρβαρη Ρωσία του Πούτιν αποφάσισε πως η Ουκρανία έπρεπε να είναι μέρος της Αγίας Ρωσίας και όχι ανεξάρτητη χώρα όπως είχε αποφασισθεί από τις μεγάλες Δυνάμεις (ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία κ.λπ.) το 1994 με γραπτές εγγυήσεις. Έτσι αφού ψεύδονταν για πολύ καιρό, οι Ρώσοι αποφάσισαν να εισβάλουν στρατιωτικά – με πεζικάριους, τανκς, κανόνια και αεροπλάνα.

Και οι Δυτικοί που μπορούσαν να σταματήσουν την αισχρή εισβολή δεν το έκαναν. Γιατί φοβόντουσαν. Τουλάχιστον πολλοί προσέφεραν όπλα έτσι που οι Ουκρανοί ν’ αντιμετωπίσουν σθεναρά τους Ρώσους. Μα με τον ηλίθιο όρο οι Ουκρανοί να μην πλήττουν στόχους μέσα στη Ρωσία.

Μέσα στο 2024 ο Μακρόν της Γαλλίας και ο Σούνακ της Βρετανίας άφησαν να υπονοηθεί πως μπορεί να έστελναν στρατό να βοηθήσει τους Ουκρανούς. Οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί θορυβήθηκαν – μήπως και κλιμακωθεί ο πόλεμος κι έχουμε 3ο ΠΠ!

Τον Μάιο ‘24 ο Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg πρότεινε ν’ αφεθούν οι Ουκρανοί να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους μέσα στη Ρωσία με τα εξελιγμένα όπλα που τους δίνουν οι Δυτικοί. Οι Ουκρανοί το κάνουν ήδη αυτό και πολύ επιτυχημένα με δικούς τους πυραύλους και κυρίως δικά τους ντρόουν. Μα τα Δυτικά όπλα θα βοηθούσαν πολύ περισσότερο.

Οι Αμερικανοί που παράτησαν τους Αφγανούς στα βάναυσα χέρια των αγριανθρώπων Ταλιμπάν και αποχώρησαν δίχως ντροπή, είναι εναντίον τέτοιας τακτικής – και ας βομβάρδισαν ακατάσχετα οι Ρώσοι αμάχους και υποδομές μέσα στην Ουκρανία. Δεν θέλουν κλιμάκωση, θέλουν «ειρήνη». Έτσι δικαιολογούν τη δειλία τους κι επιθυμία για καλοπέραση.

Οι Γερμανοί το ίδιο – αφού επί δεκαετίες είχαν επικερδείς για τους ίδιους συναλλαγές με τους Ρώσους. Ευτυχώς Ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς συμφώνησε χθες – 28/5/24 – με τον Μακρόν να επιτρέψουν στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα και για στρατιωτικούς στόχους εντός Ρωσίας. Η Πολωνία, Φινλανδία και οι Βαλτικές χώρες συμφωνούν επίσης. Υποθέτω και άλλοι Ευρωπαίοι θ’ αναγνωρίσουν το δικαίωμα των Ουκρανών να πλήξουν τις πηγές των επιθέσεων στη χώρα τους.

Τώρα και οι πρώην φασίστες, οι Ιταλοί, εκφράζουν την ίδια επιφύλαξη δια του αναπληρωτή πρωθυπουργού Matteo Salvini ο οποίος είπε ξεκάθαρα: –

«Η Ιταλία δεν είναι σε πόλεμο με κανέναν. Είναι ορθό να βοηθηθεί η Ουκρανία στρατιωτικά, μα δεν θ’ ακυρώσουμε την απαγόρευση το Κίεβο να πλήξει στρατιωτικούς στόχους μέσα στη Ρωσία. Θέλουμε ειρήνη, όχι πρόλογο σε 3ο ΠΠ».  

Όμοια διάθεση εκφράζει και ο υπ. Εξωτερικών Ιταλίας, ο Antonio Tajani – ίδια διγλωσσία και σχιζοφρενική λογική:

«Δεν θα στείλουμε ούτε έναν στρατιώτη στην Ουκρανία και τα στρατιωτικά εργαλεία που στέλνουμε χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία. Εργαζόμαστε για την ειρήνη.»

Το να σκοτώνονται Ουκρανοί άμαχοι και στρατιώτες και Ρώσοι στρατιώτες μέσα στην Ουκρανία είναι εργασία για την Ειρήνη! Πόσο ανόητοι είναι μερικοί!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *