Ε1860: Αλήθεια και δικαιοσύνη

Ε1860: Αλήθεια και δικαιοσύνη

Γράφει ο Αμερικανός Andrew Kinsel, διευθύνων σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία στο Κίεβο, για τους βομβαρδισμούς στις 2 Ιανουαρίου. Αυτό ισχύει και για τωρινούς βομβαρδισμούς.

Κοιτάξτε τη φωτογραφία. Είναι στρατιωτικός στόχος – αεροδρόμιο, βάση, αντιαεροπορικά, πύραυλοι; Όχι, είναι μια κατοικία και αυτοκίνητα.

Ο Ρώσος πρόεδρος στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του περιγράφει τους Ρώσους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή της μάχης ως “ήρωες σε έναν πόλεμο για την αλήθεια και την δικαιοσύνη”.

Να ακόμα ένα κτήριο αμάχων και αυτοκίνητα. Πού είναι οι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή; Οι μόνοι Ρώσοι που πολεμούν για αλήθεια και δικαιοσύνη είναι αυτοί που προσχώρησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εναντίον των Ρώσων εισβολέων και αυτοί που κάνουν αντι-πουτινική δράση μέσα στη Ρωσία.

Ο πρόεδρος μας χάρισε πολλά ψεύδη του: “ Δεν θα επιτεθούμε στην Ουκρανία” και μετά “Θα αποναζιστικοποιήσουμε την Ουκρανία από τους φασίστες που την κυβερνούν” – κι ας είναι Εβραίοι!

Η Ρωσία είναι τρομοκρατική εγκληματική χώρα καθώς επιτίθεται σε αμάχους και κατοικίες.

Να μια ακόμα καταστροφή την ίδια μέρα 2/1/24!

Οι βάρβαροι τρομοκράτες νομίζουν πως με τέτοιες επιθέσεις θα κάμψουν το ηθικό και τη θέληση των Ουκρανών να πολεμήσουν. Ο Πούτιν ίσως να νομίζει πως η δημοτικότητά του ανεβαίνει καθώς καταστρέφει μη-στρατιωτικές οικοδομές, ιδιωτικά αυτοκίνητα και αμάχους κάθε φύλου και ηλικίας.

Αλλά ο μόνος τρόπος να κρατηθεί στην εξουσία είναι να επιβάλει τη σιδερένια καταπίεση σε ολόκληρο τον λαό με τα σώματα ασφαλείας και να συνεχίσει να ψεύδεται…

Εντύπωση κάνει το γεγονός πως οι συμπονετκοί φιλο-ισλαμιστές που διαδηλώνουν εναντίων των Ισραηλινών τόσο συχνά δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τους Ουκρανούς. Ίσως επειδή οι Ρώσοι δεν είναι Εβραίοι….

Δύο μέτρα και δύο σταθμά!

2 Comments

  1. Ερασιτέχνης

    Παρότι δεν αμφιβάλλω ότι εκ προθέσεως σε αυτόν τον πόλεμο στοχοποιήθηκαν ορισμένες πολιτικές υποδομές από τους Ρώσους (πιθανότατα και από τους Ουκρανούς, όπως π.χ. σε πολυκατοικίες της Μόσχας πριν περίπου έναν χρόνο), δεν μπορεί να είναι σίγουρος κάποιος για κάθε ξεχωριστό χτύπημα.
    Ένας λόγος είναι ότι οι Ρώσοι έχουν χρησιμοποιήσει πυραύλους παλιότερης τεχνολογίας, οι οποίοι δεν φημίζονται για την ακρίβειά τους.
    Ο κυριότερος όμως λόγος είναι ότι όταν ένας πύραυλος αναχαιτίζεται από την αεράμυνα, τα υπολείμματά του πέφτουν ανεξέλεγκτα και μπορούν να προκαλέσουν ζημιές σε κτήρια ή/και απώλειες αμάχων.

  2. Νικόδημος

    Ευχαριστώ για τα ορθά σχόλια σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *