Ε1958: Ουκρανοί στη Ρωσία

Ε1958: Ουκρανοί στη Ρωσία

Όχι, δεν είναι αστείο. Οι Ουκρανοί εισέβαλαν στην επαρχία Kursk (στον χάρτη πάνω από το Belgorod) από τις 6 Αυγούστου.

Όλες τις πρώτες μέρες του Αυγούστου κατέστρεψαν με ντρόουν πολλά διυλιστήρια, καύσιμα, αποθήκες, εργοστάσια, αεροδρόμια κλπ., ως το Murmansk στον Αρκτικό Κύκλο (1800χλμ από τα ουκρανικά σύνορα!) τις αεροπορικές βάσεις Olenya και Engels. Επίσης στην επαρχεία Saratov (ανατολικά του Μπελγκορόντ) και στην ουκρανική Luhansk, βόρεια της Κριμαίας που είναι σε ρωσική κατοχή…

Μα η πιο θεαματική κίνηση είναι η εισβολή στη Ρωσία όπου ήδη προέλαυσαν πάνω από 15 χλμ., κατέλαβαν την πόλη Sudzha και τρία χωριά και πάνω από 100 Ρώσους στρατιώτες.

Ο Πούτιν φέρεται να λέει σε σύσκεψη με τους επιτελείς (Gerasimov κλπ.) πως αυτή είναι «μεγάλη προβοκάτσια» – ενώ πρόκειται για κανονικότατη εισβολή.

Οι Ουκρανοί βρίσκονται λιγότερο από 50χλμ από τον πυρηνικό σταθμό.

Στον χάρτη βλέπετε το Κίεβο (κάτω αριστερά Kyiv), το Χάρκοβο, το σύνορο και ρωσικές πόλεις – Belgorod, Kursk, Voronezh και άλλες.

Οπωσδήποτε προωθούν τανκς Leopard (άλλη μια φορά γερμανικά τανκς πολεμούν στην περιοχή όπου έγινε η μεγάλη αρματομαχία στον 2ο ΠΠ) και εικάζεται πως χρησιμοποιήθηκαν και 2 F-16 για πρώτη φορά.

Να και οι Ρώσοι αιχμάλωτοι.

Ο κυβερνήτης της Επαρχίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κάτοικος της Sudzha φέρεται να είπε: «Θα μάθουμε τον ουκρανικό εθνικό ύμνο. Δεν με νοιάζει ποια σημαία είναι στο Δημαρχείο φτάνει να έχουμε πάλι ειρήνη.»

Λέγεται πως οι Ρώσοι βομβάρδισαν την πόλη τους Sudzha!

Οι δε Αμερικανοί είναι κάπως δυσαρεστημένοι…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *