Ε1416: Ο μύθος του νικητήριου Ρωσικού στρατού

Ε1416: Ο μύθος του νικητήριου Ρωσικού στρατού

1. Ένα από τα μεγαλύτερα ψεύδη του 2ουΠΠ ήταν η Σοβιετική προπαγάνδα πως οι Σοβιετικές Ένοπλες Δυνάμεις νίκησαν τους Ναζί και, αφού τους εκδίωξαν από την αγία γη της Μητέρας Ρωσίας (και ΕΣΣΔ) χύνοντας ποτάμια αίματος, κατέλαβαν το Βερολίνο. Η προπαγάνδα βρήκε εύφορο έδαφος σε όλα τα μεταπολεμικά ΚΚ της Ευρώπης (και αλλού).

Μόνο που, βέβαια, δεν είναι η πλήρης αλήθεια. Είναι αλήθεια πως οι Γερμανικές ορδές σταμάτησαν κάπου 25 χλμ. έξω από τη Μόσχα με τις λάσπες του φθινοπώρου και την άγρια χειμωνιά που ακολούθησε. Καθηλώθηκαν και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν, διότι ούτε χειμερινά ρούχα είχαν φέρει ούτε αντι-πηκτικά λάδια, ούτε αρκετά πολεμοφόδια καθώς νόμιζαν πως θα προέλαυναν πολύ γρήγορα. Μα είχαν εξολοθρεύσει χιλιάδες ρωσικά αεροπλάνα προτού σηκωθούν στον αέρα και χιλιάδες τανκς και εκατοντάδες χιλιάδες Σοβιετικούς (νεκρούς, τραυματίες κι αιχμαλώτους). Και είναι αλήθεια πως οι Σοβιετικοί έχυσαν πολύ αίμα.

Μόνο είναι η βοήθεια που πήραν οι Σοβιετικοί από τους Βρετανούς ως τον Δεκέμβριο του 1941 και από τους Αμερικανούς επίσης από τον Ιανουάριο 1942 που τους έσωσε. Αυτό το ομολογούν και ο στρατάρχης Ζούκοφ και ο Χρουστσόφ στα χωριστά Απομνημονεύματά τους. Ο δε Χρουστσόφ δηλώνει πως και ο Στάλιν παραδέχτηκε το ίδιο σε κρυφή συνομιλία του μαζί του. (Το ότι οι Σοβιετικοί έχασαν 20 με 25 εκμ. στρατιώτες και αμάχους πολίτες είναι έτερον εκάτερον. Σε μεγάλο βαθμό φταίει ο ίδιος ο Στάλιν που δεν έλαβε ορθά αμυντικά μέτρα και αγνόησε προειδοποιήσεις από Βρετανούς και δικούς του πράκτορες για την επικείμενη γερμανική εισβολή).

2. Ας μην παραξενευόμαστε.

Στην τωρινή επιδρομή των Ρώσων στην Ουκρανία τα σχέδια δεν υλοποιήθηκαν διότι οι ρωσικές δυνάμεις αποδείχτηκαν επιπόλαιες, υπερφίαλες και τρομερά ανοργάνωτες. Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κάθαρσης των μολυσματικών Νέο-Ναζί στοιχείων θα κρατούσε 4 μέρες. Κράτησε πολύ περισσότερο και το Κίεβο και άλλες πόλεις μένουν απόρθητες παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς από βαριά πυροβόλα, ρουκέτες και αεροσκάφη (που μάλλον καταστρέφουν νοσοκομεία, σχολεία και μαιευτήρια και σκοτώνουν αμάχους). Οι Ρώσοι έχασαν 4 στρατηγούς A. Sukhovetsky, V. Gerasimov, M. Tushayev και A. Klesnikov, στην Ουκρανία ενώ 8 άλλοι αντικαταστάθηκαν ως, υποθέτω, ανίκανοι. Οι ίδιοι οι Ρώσοι δεν πολεμούν πολύ καλά όντας ως επί το πλείστον στρατολογημένοι νεαροί που τα έχουν χαμένα. Οι πραγματικοί μαχητές είναι οι μισθοφόροι της WAGNER, οι Τσετσένοι και οι Σύριοι!

3. Πράγματι, μην παραξενεύεστε.

Την περίοδο 1918-20 υπήρξαν εχθροπραξίες μεταξύ Μπολσεβίκων και Πολωνών που εξελίχθηκαν σε κανονικό πόλεμο.

Ενώ ο Κόκκινος Στρατός ήταν απασχολημένος με τον Εμφύλιο εναντίον των Λευκών προ-τσαρικών ομάδων, οι Πολωνοί κατέλαβαν πολλά εδάφη που ανήκαν, όπως και η ίδια η Πολωνία, στην πρότερη Ρωσική Αυτοκρατορία των Ρωμανόφ: Λιθουανία, Λευκορωσία και Δυτική Ουκρανία (Ιουλ. 1919). Τον Απρίλιο 1920 Πολωνικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν το Κίεβο. Οι Ρώσοι, που απέφευγαν μεγάλες μάχες αντεπιτέθηκαν και προέλαυσαν ως τη Βαρσοβία. Μα εκεί παραδόξως, οι Πολωνοί κέρδισαν τη μάχη κι έτρεψαν τους Μπολσεβίκους σε φυγή (25 Αυγ. 1920). Με την ραγδαία προέλαση των Πολωνών οι Μπολσεβίκοι ζήτησαν ειρήνευση και ο πόλεμος έπαυσε 18/10/20.

Ηγέτης της Πολωνίας ήταν ο Pilsudski, ένας εξαιρετικός στρατηγός. Είχε βοήθεια από Αμερικανούς πιλότους και Ρώσους αντικομουνιστές εθελοντές. Ο Στάλιν ήταν τότε πολιτικός κομισάριος κι επέβλεπε την πορεία μα δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τον στρατηγό Μ. Tukhachevsky και μάλιστα του έφερνε εμπόδια. Δεν συγχώρεσε τους Πολωνούς που νίκησαν και στη δεκαετία 1930, στις εκκαθαρίσεις του, φυλάκισε τον δύσμοιρο Tukhachevsky!

4. Ξαναλέω – πράγματι μην παραξενεύστε!

 Όταν ξεκίνησε ο 2οςΠΠ ο Στάλιν έκανε τη Συμφωνία μη-επίθεσης με τον Χίτλερ και οι Ρώσοι εισέβαλαν στην ανατολική Πολωνία μια βδομάδα μετά τους Ναζί που κατέλαβαν τα δυτικά εδάφη της (Σεπτ. 1939). Λίγο αργότερα εκτέλεσαν ομαδικά πάνω από 21.000 ελίτ αξιωματικούς, κληρικούς, επιστήμονες, καθηγητές κλπ – τους περισσότερους στο δάσος Κατίν. Μετά οι Σοβιετικοί κατέλαβαν τις Βαλτικές χώρες (με το έτσι θέλω). Οι Αμερικανοί κρατούσαν ουδετερότητα, οι δε Γάλλοι και Βρετανοί περίμεναν τους Χιτλερικούς στο Βέλγιο – και όταν ήρθαν περικύκλωσαν τους Συμμάχους!

Στις 30 Νοεμ. 1939 οι Σοβιετικοί επιτέθηκαν στη Φινλανδία περιμένοντας πως η εκστρατεία θα κρατούσε μόνο 2 βδομάδες. Στις εκκαθαρίσεις του Στάλιν (κυρίως 1937-38) έφυγαν 3 από τους 5 στρατάρχες και 36.761 αξιωματικοί. Ο στρατός ήταν σακατεμένος και ο παντελώς ανίκανος Στρατάρχης Voroshilov εθελοτυφλούσε.

250.000 Σοβιετικοί επιτέθηκαν σε 130.000 Φινλανδούς και αρχικά έσπασαν τα μούτρα τους στην αμυντική γραμμή Mannerheim. Οι Φινλανδοί κατέστρεψαν 80 σοβιετικά τανκς με μολότοφ! Σε μιας ώρας επίθεση οι Σοβιετικοί έχασαν 1.000 άντρες νεκρούς και 25 τανκς νεκρά! Συνολικά 61.500 Σοβιετικοί στρατιώτες αχρηστεύθηκαν με κρυοπαγήματα. Χρησιμοποιήθηκαν 2.500 αεροπλάνα μα δίχως απτά στρατηγικά αποτελέσματα: σκότωσαν μόνο κοντά 1.000 αμάχους – και χάθηκαν 400 σκάφη. Ήταν ο περιβόητος «Πόλεμος του Χειμώνα». (Στη δεξιά φωτογραφία – ένα παγωμένο πτώμα Ρώσου στημένο για εκφοβισμό των ζωντανών εισβολέων!)

Μόνο μετά από 2 μήνες, τον Φεβρουάριο 1940, οι Ρώσοι άλλαξαν τακτική αντικαθιστώντας τον Voroshilov με τον Timoshenko και αυξάνοντας τη δύναμή τους σε 600.000!

Στις 12 Μαρτίου οι Φινλανδοί αναγκάστηκαν να αποδεχθούν ήττα και υπέγραψαν τη Συνθήκη Ειρήνης της Μόσχας.

5. Η Κοινωνία των Εθνών απέβαλε τους Σοβιετικούς μετά από τη διαμαρτυρία των Φινλανδών για την απρόκλητη επίθεση. Η δε Σουηδία, με τη συνήθη δειλία της, όχι μόνο δεν βοήθησε τη Φινλανδία, μα δεν επέτρεψε ούτε στους συμμάχους Αγγλο-Γάλλους να στείλουν ενισχύσεις μέσω του εδάφους της. Το μόνο που τους ενδιαφέρει φαίνεται να είναι η σοσιαλιστική καλοπέρασή τους!

Την 3η εβδομάδα του πολέμου, τον Δεκέμβριο, η Σοβιετική προπαγάνδα δούλεψε πυρετωδώς να δικαιολογήσει την ανικανότητα των Σοβιετικών! Έφταιγε έλεγαν το άγνωστο τραχύ έδαφος και ο δριμύς φινλανδικός χειμώνας. Διέδωσαν επίσης πως οι Αμερικανοί είχαν στείλει 1.000 από τους καλύτερους πιλότους τους (δεν είχαν στείλει) να βοηθήσουν τους Φινλανδούς. Επίσης η γραμμή Mannerheim ήταν πολύ ισχυρότερη (δεν ήταν) από τη Maginot των Γάλλων!

Τα σοβιετικά κέντρα ειδήσεων (ράδιο και εφημερίδες) τόνιζαν πως δεν βομβαρδίστηκαν μη-στρατιωτικά κτήρια ή άμαχοι, ούτε καν σαν από ατύχημα.

Όμως την πρώτη μέρα της εισβολής βομβάρδισαν το Ελσίνκι. Κατέστρεψαν πάνω από 50 κτήρια και σκότωσαν περίπου 180 αμάχους. Ο Υπεξ Μολότοφ δήλωσε στους ξένους πως η σοβιετική αεροπορία έριχνε ανθρωπιστική βοήθεια στους Φινλανδούς πολίτες που λιμοκτονούσαν!!!

Οι ίδιοι διέδιδαν επί δεκαετίες πως τους Πολωνούς νεκρούς στο δάσος Κατίν, κάπου 15.000, τους είχαν εκτελέσει οι Ναζί!!!

Οπωσδήποτε αναγνωρίζετε αρκετές ομοιότητες με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. Τις θέσεις του Στάλιν και Μολότοφ έχουν τώρα οι Πούτιν και Λαβρόφ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *