Ε1431: Η Ρωσική πλευρά

Ε1431: Η Ρωσική πλευρά

1. Είναι μόνο σωστό και λογικό να παρουσιάσουμε τη ρωσική οπτική για το ευαίσθητο και, όπως λένε οι Ρώσοι, περιπεπλεγμένο θέμα των δυτικών συνόρων τους. Δεν νιώθουν ασφαλείς: ο πρώτος κι εντονότερος ισχυρισμός τους. Απειλούνται από το ύπουλο πλησίασμα του ΝΑΤΟ στα δυτικά και νότια σύνορα μέσω βάσεων σε πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες (Ρουμανία, Πολωνία, Λετονία, Εσθονία).

2. Το 2021, 12 Ιουλίου, ο Πούτιν δημοσίευσε άρθρο για την ενότητα Ρωσίας και Ουκρανίας και των δυο λαών, Ρώσων και Ουκρανών και κατ’ επέκταση Λευκορωσίας. Οι τρεις λαοί είναι, διατείνεται, ένας και αυτός καθώς μοιράζονται την ίδια πολιτισμική κληρονομιά και το ίδιο πεπρωμένο. Η ανεξαρτησία της Ουκρανίας απορρίπτεται ξεκάθαρα καθώς και τα τωρινά σύνορα της – έστω κι αν αναγνωρίστηκαν ακόμα και πρόσφατα (2004) από την κυβέρνηση Πούτιν! Τώρα όμως η Ουκρανία κατέχει, γράφει, εδάφη που ανήκουν “ιστορικά” στη Ρωσία. Η σύγχρονη χώρα είναι δημιούργημα αντιρωσικών σκευωριών που τώρα υποδαυλίζονται από μια εχθρική Δύση και από οπαδούς του ακροδεξιού Stepan A. Bandera (1909-1959).

Ακολούθησε άρθρο του Dmitry Medvedev που συμφωνεί με τον Πούτιν (11/10/21). Το Κρεμλίνο επιδοκίμασε το άρθρο το οποίο επικρίθηκε από Δυτικούς ιστορικούς ως συκοφαντικό και αντισημιτικό.

Άλλο άρθρο στο ίδιο μήκος κύματος δημοσιεύτηκε (15/2/22) από τον Vladislav Surkov πολιτικό σύμβουλο του Πούτιν (2013-20) που συμφωνεί με τα δυο προηγούμενα και αμφισβητεί ακόμα και τα σύνορα των Βαλτικών χωρών και την “κακιά ειρήνη” που διατηρεί την υφιστάμενη κατάσταση.

3. Από τις 24/2/22 οπότε τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία ακούστηκαν πολλοί και διάφοροι λόγοι για την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” τους οποίους ανέπτυξαν οι Πούτιν και συνεργάτες του όπως ο ΥΠ.ΕΞ. Λαβρόφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ και άλλοι. Όλοι συμφωνούν στα σημεία που αναφέρονται πιο πάνω στα §1 και §2 και στα ακόλουθα.

Υπάρχουν Νεοναζιστικά στοιχεία και ακραίοι εθνικιστές που επιδιώκουν την εξόντωση Ρώσων και ρωσόφωνων πολιτών στην Ουκρανία.

Ο Εβραίος πρόεδρος Ζελένσκι είναι στην πραγματικότητα κρυπτο-Ναζί και προωθεί την καταστροφή των Ρώσων στην Ουκρανία. Συνεπώς η Ρωσία έχει δικαίωμα να προστατεύσει τους ομοεθνείς της με την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” που ξεκίνησε στις 24/2/22.

Αυτή η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” είναι μια αμυντική κίνηση στην αμυντική παράδοση της Ρωσίας που είναι μια χώρα ειρήνης και ουδέποτε επιδόθηκε σε επιθετικό πόλεμο ενάντια σε άλλη χώρα.

4. Ναι, ξέρω, αυτά όλα είναι παιδαριώδεις κοροϊδίες μα λέγονται σοβαρά από τον ΥΠΕΞ Λαβρόφ, τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Πεσκόφ και την εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ κα Μ. Ζαχάροβα και άλλους αξιωματούχους του Κρεμλίνου.

Συνοψίζοντας τις αντιρρήσεις σε αυτές τις δικαιολογίες για μια κτηνώδη, επεκτατική, πολεμική επιδρομή σε μια ανεξάρτητη χώρα, πρέπει να ειπωθεί πως ακόμα και οι Ρώσοι ιστορικοί απορρίπτουν τα περί ενότητας Ρωσικού και Ουκρανικού λαού αποκαλώντας τα σχετικά άρθρα στο § 2 όχι ιστορικά μα πολιτικές δηλώσεις. Ή Ουκρανία αναπτύχθηκε ως έθνος και κράτος από τον 9ο αιώνα με έδρα το Κίεβο όταν η Μόσχα ήταν ακόμα εντελώς ανύπαρκτη. Αργότερα, καθώς αναπτυσσόταν ανεξάρτητα και το Δουκάτο της Μόσχας, απορροφήθηκε από τη Μεγάλη Λιθουανία και, μετά, από τη μικτή Λιθουανο-Πολωνική Αυτοκρατορία, μα ήταν κατά καιρούς ανεξάρτητη χώρα δίχως σχέση με τη Ρωσία ως τον 17ο αιώνα οπότε την κατέλαβαν οι Ρωμανόφ. Ανεξάρτητη ήταν και το 1917 – 1921 οπότε την κατάλαβε ο Κόκκινος Στρατός.

Για τις απειλές και τους κινδύνους του ΝΑΤΟ πρέπει να ειπωθεί πως από το 2004 που οι Λετονία κι Εσθονία έγιναν μέλη του ΝΑΤΟ δεν υπήρξε καμιά απειλητική κίνηση κατά της Ρωσίας και ο Πούτιν δεν εξέφρασε καμιά διαμαρτυρία πριν το 2013! Ως το 2010 μάλιστα επέτρεπε σε αμερικανικά αεροσκάφη που μετέφεραν πολεμοφόδια στο Αφγανιστάν να χρησιμοποιήσουν τον ρωσικό εναέριο χώρο!

Όσο για τους Νέο-Ναζί στην Ουκρανία και τον πρόεδρο Ζελένσκι – πρόκειται για γελοίες και ανυπόστατες κατηγορίες, ιδίως αν λάβουμε υπόψη μας πως τρεις θείοι του Ζελένσκι εκτελέστηκαν από τους Ναζί!

Για τους Ρώσους εξυπνάκηδες, Ναζί είναι όποιος δεν θέλει τη Ρωσία. Μερικοί Δυτικοί ρωσόφιλοι συμφωνούν με τους Ρώσους!

Η σύνολη ρωσική αιτίαση είναι μια ξεδιάντροπη σύγχρονη μυθοποιία για να δικαιολογήσει την επέκταση της Ρωσίας στην προηγούμενη έκταση της ΕΣΣΔ και ως μια νέα Αυτοκρατορία!

Ακόμα και αν δεχτούμε τον παραλογισμό πως ο Ζελένσκι είναι Ναζί, δεν μπορούμε να δεχτούμε πως οι χιλιάδες Ουκρανοί που πολεμούν επίμονα τους Ρώσους εισβολείς είναι και όλοι αυτοί Ναζί ή πεπλανημένοι από τους Ναζί.

Κάτι τελευταίο. Μια ακόμη άποψη με την οποία οι Ρώσοι δικαιολογούν την απάνθρωπη καταστροφή της Μαριούπολης (βομβαρδίζοντας νοσοκομείο, μαιευτήριο, θέατρο, μουσείο, ελληνική σχολή και, φυσικά, (πολύ)-κατοικίες και χιλιάδες αμάχους) είναι πως οι κάτοικοι επιδίδονται σε λαθρεμπόριο και σωματεμπόριο!…

1 Comment

  1. ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ

    Ολη η ΔΥΣΗ συμφωνεί απόλυτα με τα ανωτέρω άρθρο , εστιάζοντας στο ότι οι αιτιάσεις των Ρώσσων , είναι πέρα για πέρα ψευδείς !

    Ωστόσο , το βασικότερο επιχείρημα των Ρώσσων για την εισβολή , δηλ η ανάγκη της ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ στο ΡΩΣΟΦΩΝΟ ΠΛΥΘΙΣΜΟ που κατοικεί στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ , ομοιάζει πλήρως με τις ψευδέστατες αιτιάσεις των ΤΟΥΡΚΩΝ εναντίον μας , οι οποίοι παράλληλα αναπτύσσουν την ένταση των ανθελληνικών τους δηλώσεων , διαστρέφοντας εντελώς την πραγματικότητα :
    όσοι Έλληνες είδαν την Τουρκική επική σειρά “ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ” , θα διαπίστωσαν πως οι ΤΟΥΡΚΟΙ , από παλαιότατα , ασκούν την εξωτερική επεκτατική τους πολιτική , διαστρέφοντας εντελώς την πραγματικότητα , όποτε σχεδιάζουν επέκταση των συνόρων τους !
    Αραγε , εδώ ποιος αντιγράφει, οι ΡΩΣΟΙ τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ ή οι ΤΟΥΡΚΟΙ τους ΡΩΣΟΥΣ ?
    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *