Φιλ336: Νόηση και νερό (3)

Φιλ336: Νόηση και νερό (3)

- in Φιλοσοφία
0

1. Η Lynne McTaggart στις 10/3/2010 με την προτροπή του Masaru Emoto (332. Φιλοσοφία: Νόηση και νερό) αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όσους ακολούθους μπορούσε για να βελτιώσει τη δομή και ποιότητα του νερού της λίμνης Biwa στην Ιαπωνία – η οποία υδατοδοτούσε περίπου 14 εκμ κατοίκων.

Για το σημαντικό αυτό πείραμα εξασφάλισε τη συνεργασία του Ρώσου φυσικού Konstantin Korotkov στο Κρατικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο στην Αγία Πετρούπολη.

Μα ας σημειωθεί πως είχαν κάνει ένα πείραμα μαζί στις 30/11/2007.

Ο Konstantin Korotkov είχε εφεύρει ένα μηχάνημα που μετρούσε κι έδειχνε σε οθόνη τα φωτόνια που έφευγαν από οποιαδήποτε επιφάνεια υγρού, Gas Discharge Visualization, GDV. Η συσκευή μπορούσε να δείξει μικρές αλλαγές στο χημικό και φυσικό περιεχόμενο του υγρού τις οποίες η συνήθης χημική ανάλυση δεν θα έδειχνε.

Ο Konstantin Korotkov είχε πολλή πρακτική πείρα με τέτοιες δοκιμές διότι είχε κάνει αρκετές από το 2001 και έπειτα.

Η McTaggart είχε στρατολογήσει τη συμμετοχή 1.500 ατόμων και των 2 φύλων από πολλές χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Ολλανδία, Κροατία, Bangladesh, Μαλαισία, Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Costa Rica, Colombia και άλλες. 62% από τους συμμετέχοντες διαλογίζονταν τακτικά.

Στις 7.38 π.μ. ώρα Ρωσίας (4.38 GTM) συγκεντρώθηκαν και όντως στο εργαστήρι του Konstantin Korotkov το νερό σε έναν γυάλινο σωλήνα έδειξε αυξημένη λάμψη. Όχι όμως κάτι πολύ ουσιαστικό.

2. Ο Konstantin Korotkov όμως είχε επιτύχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα νωρίτερα με δικά του πειράματα.

Πολλές φορές π.χ. ένας Ελληνο-Γερμανός «θεραπευτής» Χρήστος Δροξινάκης κατόρθωσε να μεταβάλει το νερό σε φιάλες στο εργαστήριο του Konstantin Korotkov από τη Γερμανία και την Ιαπωνία όπου ταξίδεψε.

Μια καλύτερη περίπτωση ήταν του Ρώσου «θεραπευτή» V. Sochevano που επέφερε πολύ μεγάλη αλλαγή – στην κεντρική περιοχή!


3.
Ένα 2ο πείραμα με τον Konstantin Korotkov τον Ιανουάριο 2008 είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα, με μια στοχοποιημένη κανάτα και μια ουδέτερη μα με ίδιο νερό.

Και οι δύο κανάτες ήταν συνδεδεμένες με τη GDV συσκευή του που θα έδειχνε στην οθόνη την εκπομπή των φωτονίων από τις κανάτες. Ο Konstantin Korotkov πήρε μετρήσεις πριν την επικέντρωση των μετόχων, στη διάρκεια και μετά αφού απέσυραν τη συγκεντρωμένη προσοχή και θέλησή τους. Η συγκέντρωση της προσοχής τους στον στόχο θα διαρκούσε 10 λεπτά. Η σύνολη διάρκεια ήταν 133 λεπτά. Τα πρώτα 90΄ ήταν προετοιμασία και γαλήνεμα. Η κρίσιμη περίοδος ήταν 91-101.

Οι μέτοχοι θα επικέντρωναν την προσοχή τους στην κανάτα-στόχο με την επιθυμία να αυξηθεί το φως και η λάμψη του νερού.

Στη στοχευμένη κανάτα επήλθε σημαντική διαφορά στην ένταση και ακτινοβολία του φωτός κατά τη διάρκεια της ομαδικής συγκέντρωσης 91-101 λεπτά. Στην άλλη κανάτα δεν υπήρξε διαφορά.

Έτσι αποδείχθηκε πως η επικέντρωση της προσοχής σε μια μάζα νερού επιφέρει σημαντική αλλαγή στη φωταύγεια του.

4. Στην επιχείρηση «Λίμνη Biwa» (διότι ήταν παραπάνω από ένα πείραμα) η McTaggart με την οικογένεια της ταξίδεψε στο Kyoto που ήταν κοντά στη λίμνη. Ο Konstantin Korotkov επίσης ταξίδεψε εκεί με τη συσκευή του GDV.

Κανόνισαν λοιπόν να πάρουν δυο φιάλες νερό από τη λίμνη, μια για τον Konstantin Korotkov στο ξενοδοχείο του και μια για τη συγκέντρωση που είχε οργανώσει ο Εμότο στο δικό του Κέντρο όπου θα έκανε μια ομιλία η McTaggart.

Η ομιλία ξεκίνησε στις 11.00 π.μ. ώρα Ιαπωνίας σε πάνω από 500 συναθροισμένους ακροατές.

Στο μεταξύ ο Konstantin Korotkov πήρε τις μετρήσεις του με το GDV. Μέτρησε και το πεχά.

Στις 12.00 ακριβώς η McTaggart ζήτησε από όλους και μέσω του Διαδικτύου σε οπαδούς ανά τον κόσμο να στρέψουν την προσοχή και τις σκέψεις τους με αγάπη, όσο μπορούσαν, στο νερό της λίμνης (που αντιπροσωπευόταν στη φιάλη μπροστά τους.)

Οι μετρήσεις έδειξαν μια σημαντική αλλαγή στη φωταύγεια, το πεχά και άλλες ιδιότητες του νερού.

Ο Konstantin Korotkov μετά αποφάνθηκε πως όντως έγινε μια μόνιμη βελτίωση στο νερό της λίμνης. «Όλες οι μετρήσεις δείχνουν πως η συλλογική επίδραση της νόησης είχε σημαντικό αποτέλεσμα στο νερό. Έχουμε ακόμα μια απόδειξη της δύναμης του νου.»

Δεν χρειάζεται να προσθέσω εγώ τίποτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *