Φιλ172: Η ιστορία (δεν) διδάσκει (2)

Φιλ172: Η ιστορία (δεν) διδάσκει (2)

- in Φιλοσοφία
0

1. Στο προηγούμενο “170. Φιλοσοφία: Η Ιστορία (δεν) διδάσκει” έδειξα πως το κοινό χαρακτηριστικό ανόδου των φασιστικών κομμάτων στην εξουσία, με βίαιη επανάσταση (Ρωσία 1917) ή με δημοκρατική διαδικασία (Γερμανία, 1933) ήταν η δημαγωγία του Εθνικολαϊκισμού.

Το ψέμα κυριάρχησε απόλυτα πριν και μετά την κατάληψη της εξουσίας.

Οι χώρες οδηγήθηκαν τελικά σε όλεθρο.

Ούτε οι λαοί ούτε οι κομματικές ηγεσίες σε πολλές χώρες διδάχθηκαν από τα τόσα πρόδηλα παραδείγματα του 20ου αιώνα. Διότι βλέπουμε σήμερα τις ίδιες μεθόδους, τις ίδιες διαδικασίες με κοινό χαρακτηριστικό τη δημαγωγία του εθνικοσοσιαλισμού στην Ελλάδα (Τσίπρας), στη Ρωσία (Πούτιν), στην Τουρκία (Ερντογάν), στην Ουγγαρία (Ορμπάν), στην Πολωνία (Κατσίνσκι) και τόσες άλλες χώρες όπου η τάση αναπτύσσεται.

Τελικά πρόκειται για μωρόδοξους, φιλόδοξους λαϊκιστές που αποβλέπουν μόνο σε ένα σύστημα διατήρησης της εξουσίας για πάρτη τους!

2. Πολλοί, κυρίως αναρχοαριστεροί διαστρεβλωτές της ιστορικής πραγματικότητας, προπαγανδιστές του καταστροφικού κομμουνισμού ή σαχλού σοσιαλισμού, θέλουν να διαχωρίσουν τον φασισμό του Χίτλερ από τον φασισμό του Λένιν ή τον κομμουνισμό “με ανθρώπινο πρόσωπο”.

Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ κομμουνισμός (του Μαρξ, του Λένιν) με ανθρώπινο πρόσωπο. Διότι αυτός ο κομμουνισμός υπάρχει μόνο στα μυρμήγκια και δη στους λευκούς τερμίτες.

Στο The Life of the White Ant (μετάφραση A.Sutro, 1927, Λονδίνο), ο Μ. Maeterling έγραψε: “Ο πολιτισμός τους είναι αρχαιότερος από όλους… πολύ πριν τον δικό μας… ανώτερος… του ίδιου του ανθρώπου… Στη φωλιά των τερμιτών οι θεοί του κομμουνισμού γίνονται αχόρταγοι Μολώχ… ωσότου το άτομο εκμηδενιστεί. Αυτή η τρομερή τυραννία δεν έχει προηγούμενο στον άνθρωπο… μια αναγκαστική θυσία και αθλιότητα των πολλών για το συμφέρον και ευτυχία κανενός”.

Επιπλέον, Λένιν και Στάλιν θανάτωναν αντιφρονούντες και αποδιοπομπαίους τράγους με την ίδια ευκολία που είχε ο Χίτλερ.

Οι Χίτλερ και Μουσολίνι έκαναν μεγάλα έργα (δρόμους, λιμάνια κλπ) που μένουν ως τώρα. Ο Στάλιν επίσης εκβιομηχάνισε τη χώρα αφού θανάτωσε εκατομμύρια. Μα οι άλλοι κομμουνιστές (Κάστρο, Μάο κλπ) άφησαν φτώχεια. Και ο Τσίπρας μας τώρα τελειώνει έργα που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί του, μα με την αναισχυντία και ξετσιπωσιά που τον χαρακτηρίζουν τα διεκδικεί ως δικά του!

3. Οι τσιπριστές χρησιμοποιούν τη μέθοδο του Χίτλερ, τη μέθοδο της προπαγάνδας και σαλαμοποίησης, για να αλώσουν όλους τους κρατικούς μηχανισμούς και να παραμείνουν σε μια εξουσία που θα διαχειρίζονται, όχι ακριβώς όπως οι απόλυτοι κομμουνιστές τερμίτες, μα για τη δική τους καλοπέραση.

Στα 2 έτη, Οκτ. 2015 – Οκτ. 2017, οι φορείς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα αυξήθηκαν κατά 64,75%, όσο μπορεί κανείς να το διαπιστώσει. Τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (δίχως τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) αυξήθηκαν από 1.068 σε 1.211 (13,9%). Η σύνολη αύξηση σε κρατικούς φορείς έφθασε τους 290, δηλαδή 22,4%.

Κάθε λογικός γνώστης της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης γνωρίζει άριστα πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται τέτοιες αυξήσεις.

Η κα. Γεροβασίλη, υπουργός Διοίκησης, θέλει τώρα 2.900 πρόσθετες προσλήψεις στο Δημόσιο σε άχρηστες μάλλον θέσεις. Αλλά δεν γίνονται προσλήψεις ή βελτιώσεις στα κρατικά νοσοκομεία και άλλους φορείς της δημόσιας υγείας!

4. Κάθε κυβέρνηση θα ισχυριστεί πως βελτιώνει την κοινωνία και τις συνθήκες διαβίωσης του λαού. Σε κάποιο βαθμό αυτό γίνεται φυσικά.

Αλλά σε θέματα ασφάλειας, δικαιοσύνης, ευημερίας και παιδείας, η κυβέρνηση των τσιπριστών δείχνει μεγάλη κινητικότητα μα κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα βελτίωσης.

Υπάρχει φτωχοποίηση σε μεγάλη κλίμακα, λόγω υπερφορολόγησης, χωρίς να μειώνεται το χρέος που ανέρχεται (Ιουλ. 2018) σε 325 δισ. Ευρώ.

Το Σύνταγμα υπονομεύεται καθώς και ο Κανονισμός της Βουλής σκόπιμα, λίγο λίγο και οι δημοκρατικές διαδικασίες έχουν διαβρωθεί.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούνται εχθρικά, δεν ενημερώνονται για εθνικά θέματα και καλούνται να συναινέσουν μόνο όποτε συμφέρει τον κ. Τσίπρα.

Οι διορισμοί δεν γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια κι εξετάσεις, αλλά για να βολευτούν ημέτεροι που συχνά είναι αμόρφωτοι.

Θα σταματήσει η δημαγωγία του εθνικολαϊκισμού με το ψέμα, τον διχαστικό λόγο και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις;… Αμφίβολο!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *