Φιλ738: Χριστιανική προπαγάνδα (2)

Φιλ738: Χριστιανική προπαγάνδα (2)

Στο προηγούμενο άρθρο της σειράς 737. Φιλοσοφία: Χριστιανική προπαγάνδα εξέτασα μια από τις πολλές προπαγανδιστικές προσπάθειες προσηλυτισμού εκ μέρους των φανατικών χριστιανών. Κάποιος γράφει για τον Ταοϊσμό διατυπώνοντας τις κύριες αρχές του. Αλλά δεν μένει σε αυτό μόνο. Λέει πως Τάο σημαίνει δρόμος, αλλά δεν είναι ο δρόμος προς τον Θεό. Διότι, επεξηγεί ο μόνος δρόμος προς τον θεό είναι ο χριστιανικός!

Εδώ και πολλές δεκαετίες καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ν’ αποδειχθούν αληθινές διάφορες ιστορίες από την Παλαιά Διαθήκη. Μια από τις πιο προσφιλείς είναι το χρονικό της εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο, ο χωρισμός των υδάτων της Θάλασσας να περάσουν και η περιπλάνησή τους στην έρημο επί 40 έτη μέχρι να φθάσουν στη Γη της Επαγγελίας.

Πουθενά στα αιγυπτιακά κείμενα, ιστορικά ή λογοτεχνικά, δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε τέτοιο γεγονός: καμιά αναφορά σε δεκάδες χιλιάδες σκλάβους Εβραίους· καμιά στον Μωυσή και τις δέκα μεγάλες πληγές με ακρίδες και βατράχια, με τα νερά του Νείλου να γίνονται κόκκινο αίμα και την τελική απελευθέρωση και φυγή των Εβραίων.  

Μετά, πολλά από τα μέρη στην έρημο που αναφέρει το βιβλίο Έξοδος δεν έχουν αναγνωριστεί και ταυτοποιηθεί.

Αυτά τ’ απλά γεγονότα δεν εμποδίζουν διάφορους φανατικούς (και μερικούς που επιδιώκουν φήμη και χρήματα) να γράφουν βιβλία γεμάτα θεωρίες και πολλές φωτογραφίες άσχετων τοπίων και πραγμάτων για να αποδείξουν τη βιβλική Έξοδο – ο Ron Wyatt, η Natasha Robinson, ο Lenart Moller κλπ.

Ο Ρον Γουάγιατ (1933-99) ήταν ένας αναισθησιολόγος που έγινε αυτοδίδακτος αρχαιολόγος. Έκανε, κατά τους δικούς του ισχυρισμούς, πολλές “ανακαλύψεις” βιβλικών αληθειών – όπως την τοποθεσία όπου αγκυροβόλησε τελικά η Κιβωτός του Νώε, στο Durupinar (βορειο-ανατολική Τουρκία), μόνο που κάποιοι συνεργάτες του αργότερα είπαν πως ίδιος τοποθέτησε εκεί τ’ αποδεικτικά στοιχεία!

Πολλοί ερεύνησαν την Ερυθρά θάλασσα και ισχυρίστηκαν πως βρήκαν τεκμήρια που αποδείκνυαν τη διέλευση των Εβραίων και των Αιγυπτιακών αρμάτων που τους κυνηγούσαν. Καμιά μαρτυρία όμως δεν άντεξε την εξέταση επαγγελματιών αρχαιολόγων.

Ο Γουάιτ φωτογράφησε τροχούς στον βυθό μα δεν ανέσυρε κανέναν προς δεύτερη εξέταση από άλλους. Οι φωτογραφίες δείχνουν κάποιου είδους τροχό άρματος. Εδώ υπάρχει όμως μια σοβαρή δυσκολία. Ο τροχός δείχνει να είναι μεταλλικός!

Αν γνώριζε λίγη πραγματική Αιγυπτιακή ιστορία ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος, θα ήξερε πως τ’ άρματα των Αιγυπτίων ήταν φτιαγμένα εξολοκλήρου από ξύλο κέδρου που εισαγόταν από τον Λίβανο. Αιγυπτιακά ιερογλυφικά δείχνουν πώς το ξύλο μαλάκωνε σε ατμό για να λυγίσει σε κύκλο. Μεταλλικοί τροχοί θα ήταν πολύ βαρείς για το ελαφρύ άρμα και θα χώνονταν στην άμμο.

Στις 24 Οκτωβρίου 2014 η ιστοσελίδα World News Daily Report ανέβασε άρθρο που ισχυριζόταν πως βρέθηκαν τροχοί αρμάτων και κόκαλα ανθρώπων και αλόγων στον βυθό της Ερυθράς θάλασσας. Και αυτό ήταν φέικ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *