«Κυνηγώντας» εκ νέου τον Ανδρέα Γεωργίου

«Κυνηγώντας» εκ νέου τον Ανδρέα Γεωργίου

Διονύσης Γουσέτης  

Η φετινή χρονιά συνεχίζει μια δεκαετή παράδοση κυνηγιού του ανθρώπου που αποκατέστησε διεθνώς το στατιστικό κύρος της χώρας. Τον περασμένο μήνα απορρίφθηκε η έφεσή του. Ετσι, ο Ανδρέας Γεωργίου παραμένει καταδικασμένος για «δυσφήμηση». Καταδικασμένος δηλαδή επειδή είπε την αλήθεια, αλλά δεν έπρεπε να την πει για να μη θίξει «υπολήψεις». Καταδικασμένος επειδή επανέλαβε τη Eurostat και το Ευρωκοινοβούλιο, που χαρακτήρισαν «απάτες» και «λαθροχειρίες» τα στατιστικά στοιχεία που τους σερβίριζε η προηγούμενη ελληνική στατιστική υπηρεσία. Καταδικασμένος ο Γεωργίου που τους δυσφήμησε, αλλά καμία καταδίκη, ούτε καν δίκη, για τις αποδεδειγμένες «απάτες» και «λαθροχειρίες» των δυσφημισθέντων. Μετά την καταδίκη του, απομένει στον Γεωργίου μόνο η αναίρεση στον Αρειο Πάγο. Στην καλή περίπτωση, αν γίνει δεκτή, η υπόθεση επιστρέφεται να ξαναδικαστεί στο Εφετείο. Οπότε οι κυνηγετικές σεζόν συνεχίζονται για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια. Στην κακή περίπτωση, ο Γεωργίου μένει τελεσίδικα με τη ρετσινιά του ενόχου.

Αυτά τα υποβάθμισαν τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά δεν περνούν απαρατήρητα στον διεθνή χώρο. Για πολλοστή φορά στηλίτευσαν και φέτος τη χώρα μας η Αμερικανική Στατιστική Ενωση, το Διεθνές Στατιστικό Ινστιτούτο, η Διεθνής Ενωση για τις Επίσημες Στατιστικές, η Sueddeutsche Zeitung κ.ά.

Οι δικαστές οφείλουν να δικάζουν σύμφωνα με το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Ποιος όμως το καθορίζει αυτό; Στην περίπτωση, το καθόρισαν εξαρχής ομόφωνα τα δύο μεγάλα κόμματα. Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι «διόρισαν διευθυντή της ΕΛΣΤΑΤ έναν άνθρωπο του ΔΝΤ ο οποίος διόγκωσε το έλλειμμα προκειμένου η χώρα μας… να γίνει και με τη βούλα πειραματόζωο». Και τον Μάρτιο του 2012 η Ν.Δ. χαρακτήριζε το πόρισμα κοινοβουλευτικής επιτροπής που δικαίωνε τον κ. Γεωργίου «πρόκληση για τους Ελληνες που απαιτούν και δικαιούνται την αλήθεια». Ακολούθησε πλήθος φωνών στελεχών των δύο κομμάτων, που ενίσχυσε τις φωνές των ηγεσιών. Πρόκειται για έγκλημα που περιμένει την τιμωρία.

Υστερα από τον ορυμαγδό τέτοιων δηλώσεων, η σιωπή στο όνομα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης καταντάει συνενοχή. Η κυβέρνηση οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια τον κ. Γεωργίου για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων και να του ζητήσει συγγνώμη για το κυνήγι του. Αγνοώντας εσωκομματικές δυσαρέσκειες και απειλές.

Πηγή: Καθημερινή

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *