Να καταργηθεί η αστυνομία

Να καταργηθεί η αστυνομία

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Τέτοια μετριοπάθεια; Αρκούνται να ζητήσουν την παραίτηση Χρυσοχοΐδη, ενώ η κοινωνία έχει ωριμάσει για την πλήρη κατάργηση της αστυνομίας. Δεν είδαν το πανό που έγραφε «Εξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές»; Στην αρχή νόμισα ότι επρόκειτο για τη συλλογικότητα «Ο διαρρήκτης της συνοικίας σου», όμως διάβασα πως το αίτημα το υπογράφει επιτροπή κατοίκων της Νέας Σμύρνης. Ηρθε η ώρα να τελειώνουμε με την αστυνομοκρατία της μεταπολίτευσης. Επειδή έχω ζήσει κοντά δέκα χρόνια στη Γαλλία, το ακούω και γελάω. Ομως εμείς πιστεύουμε στους συλλογικούς μας μύθους και δεν τους προδίδουμε στο όνομα της πραγματικότητας. Απόδειξη ότι υπάρχει αστυνομοκρατία στην Ελλάδα είναι οι 350 καταδρομικές επιθέσεις σε τμήματα, περιπολίες και περιπολικά. Αν δεν υπήρχε τόσο πολλή αστυνομία, δεν θα έβρισκαν πού να επιτεθούν όλοι αυτοί. Και για να σοβαρευτούμε. Για το προχθεσινό επεισόδιο στη Νέα Σμύρνη έχει διαταχθεί ΕΔΕ, έχει παρέμβει ο εισαγγελέας. Θέλω να πω ότι έχει γίνει ό,τι επιβάλλεται να γίνει όταν υπάρχει υποψία για αυθαιρεσία ή κατάχρηση Αρχής από οποιονδήποτε λειτουργό. Δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, οπότε δεν μπορώ να ξέρω πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα. Ξέρω όμως ότι δεν ήταν ο οικογενειάρχης που είχε βγει να ξεσκάσει από την καραντίνα. Και ό,τι έγινε, δεν έγινε στη διάρκεια ενός απλού ελέγχου για την τήρηση των μέτρων. Είχαν προηγηθεί και άλλοι και είχαν βεβαιωθεί 20 παραβάσεις χωρίς να ανοίξει μύτη. Ο νεαρός αντιστάθηκε; Οι αστυνομικοί αισθάνθηκαν ότι απειλούνται, αφού εκεί δίπλα υπήρχε συγκέντρωση κατά των μέτρων; Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο νεαρός έχει ήδη προσαχθεί και ότι αμέσως μετά το επεισόδιο βγήκαν πανό και τρικάκια. Σαν έτοιμα από καιρό.

Το βίντεο, όπως διάβασα, το τράβηξε υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιος ότι και αυτή θα έχει καταγγείλει τις κάμερες σε δημόσιους χώρους ως εργαλεία του «Μεγάλου Αδελφού». Οσοι επενδύουν πολιτικά σε μια επανάληψη του 2008, εξαιτίας του κατά συρροήν δολοφόνου αυτή τη φορά, θέλουν να αφοπλίσουν ηθικά την αστυνομία. Ξέρουν ότι ο αστυνομικός που βγαίνει στον δρόμο είναι με τα νεύρα τεντωμένα και αισθάνεται ότι απειλείται από τους καταδρομείς. Αν απονομιμοποιηθεί η αντίδρασή του, θα μετατραπεί σε αυτό το φοβισμένο ανδρείκελο που δεν μπόρεσε να προστατεύσει τη Δημοκρατία το 2008. Με τις ευλογίες της τότε πολιτικής του ηγεσίας, του κ. Παυλόπουλου. 

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ παπαγαλίζουν όσα λένε χρόνια τώρα, εκτός από τις περιόδους που κυβερνούσαν. Το στοίχημα για τον Χρυσοχοΐδη είναι να υπερασπιστεί την πολιτική του, την απομόνωση των κουφοντινιστών σε ένα απλό επεισόδιο διατάραξης της δημόσιας ασφάλειας, χωρίς κανένα κοινωνικό αντίκρισμα. Νομίζω ότι θα συμφωνήσει μαζί μου η πλειονότητα των κατοίκων της Νέας Σμύρνης.

Πηγή: Καθημερινή

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *