Οι εγχώριοι «τραμπιστές» και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Οι εγχώριοι «τραμπιστές» και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΒΗΜΑτοδότης

Όπως όλοι γνωρίζετε, καθώς διαβάζετε και βλέπετε, ο ακροδεξιός λαϊκισμός δεν ευδοκιμεί μόνο στην Αμερική του ανεκδιήγητου Ντόναλντ Τραμπ. Κυκλοφορούν κάμποσοι θαυμαστές του και ανάμεσά μας, οι οποίοι τελευταίως επιτίθενται συστηματικά και οργανωμένα, αναπαράγοντας ευτελή fake news, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατασκευάζουν κατά καιρούς ασυνάρτητες ψευδολογίες με κεντρικό αφήγημα ότι δεν ακολουθεί τα υπερπατριωτικά βήματα του προκατόχου της, τα ήθη και τα έθιμα του κ. Παυλόπουλου.

Σε αυτό το μοτίβο, άλλοτε ανακαλύπτουν εξαφανισμένα καριοφίλια, άλλοτε δεν βλέπουν την ελληνική σημαία στο γραφείο της, άλλοτε ότι δεν ασπάστηκε τον Αρχιεπίσκοπο και πιο πρόσφατα ότι επιδεικνύει υπερβολική ευαισθησία στο κράτος δικαίου και στ’ ανθρώπινα δικαιώματα! Οπως αναφέρουν οι συνεργάτες της, κάποιοι δεν μπορούν προφανώς να αποδεχθούν ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένει ένας ευαίσθητος πολίτης που νοιάζεται για όσα συμβαίνουν γύρω της και δεν παραμένει αυστηρά προσηλωμένη στην «εθιμοτυπία» των υψιπετών δηλώσεων και των ανύπαρκτων πράξεων.

Που δεν διστάζει να πηγαίνει σε μια κοινωνική κουζίνα στον Κεραμεικό και να σερβίρει αστέγους, ανέργους και πρόσφυγες. Που δεν διστάζει να στέκεται απέναντι σε αναχρονιστικά ταμπού, σεβόμενη πάντα τον ρόλο της. Που προσπαθεί να αναδεικνύει πάντοτε συνανθρώπους μας που προσφέρουν ανιδιοτελώς, που ασκούν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους μην υπολογίζοντας προσωπικό κόστος και κούραση. Που είναι πρόθυμη να ακούσει και να συνομιλήσει με όσους θέλουν την Ελλάδα να κοιτάζει μπροστά και δεν παραμένουν αγκυλωμένοι με το χθες.

Σχεδόν εξοργισμένοι, δε, σημειώνουν ότι «προφανώς δεν αρέσουν όλα τα παραπάνω σε εμπαθείς και μισαλλόδοξους, σε σημαιοφόρους ενός γραφικού και πολλές φορές επικίνδυνου υπερπατριωτισμού». Η ίδια πάντως δεν πτοείται, παρά αντιθέτως δεν κρύβει ότι θα συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε, σεβόμενη τον θεσμό και την παράδοσή του, αλλά αποφασισμένη παράλληλα να του προσδώσει τη δυναμική και αξία που η εποχή επιτάσσει.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *