Πανεπιστήμια ή logistics ναρκωτικών

Πανεπιστήμια ή logistics ναρκωτικών

Σάκης  Μουμτζής

Προφανώς η Αριστερά όταν υπερασπίζεται το πανεπιστημιακό άσυλο, υπερασπίζεται την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, μια ελευθερία που από την Μεταπολίτευση και μετά υπάρχει ούτως ή άλλως. Δεν υπερασπίζεται την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών.

Χθες τα ξημερώματα η ΕΛΑΣ, με την παρουσία εισαγγελέα, εισήλθε μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους γιατί υπήρξαν καταγγελίες για καταλήψεις κτηρίων και διακίνηση ναρκωτικών. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων ο ένας μόνον ήταν φοιτητής και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών. Σκεφτείτε να είχαμε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργό Προ – Πο τον κ. 1234.

Πριν από λίγες ημέρες ταυτοποιήθηκαν οι δράστες του προπηλακισμού του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Σκεφτείτε να είχαμε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργό Προ – Πο τον κ.1234.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Πως αν αφήσουμε την ΕΛΑΣ να κάνει την δουλειά της θα την κάνει καλά. Τα πάντα ανάγονται στην πολιτική βούληση. Είτε υπάρχει και υπάρχει και έργο είτε δεν υπάρχει και οι αντιεξουσιαστές παρελαύνουν ένοπλοι στα Εξάρχεια. Γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ το είδαμε κι αυτό.

Αν η σύλληψη των οκτώ στις φοιτητικές εστίες ήταν μια σχετική εύκολη υπόθεση από την στιγμή που είχε ρυθμισθεί νομοθετικά το ζήτημα του ασύλου, η ταυτοποίηση των δραστών του προπηλακισμού του πρύτανη, απαιτούσε οργανωμένη δουλειά, συνέργειες και πάνω απ΄ όλα θέληση να συλληφθούν οι δράστες. Όπως γράφτηκε στον Τύπο οι ταυτοποιηθέντες θα παραπεμφθούν για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Αυτές οι δύο υποθέσεις ήρθαν κι έδεσαν με την πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει ειδικό σώμα της ΕΛΑΣ μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει ειδικές γνώσεις για να αντιληφθεί πως αν λειτουργούσε ήδη αυτό το σώμα, οι 8 συλληφθέντες δεν θα έβρισκαν πανεπιστημιακό χώρο για να τον μετατρέψουν σε αποθήκη για τις ουσίες που διακινούσαν. Πολλές φορές η ίδια η ζωή μάς δείχνει τον δρόμο, με λύσεις απλές και λογικές. Όσοι καλοπροαίρετα έχουν ενστάσεις για την ίδρυση του συγκεκριμένου σώματος, ας σκεφτούν την προληπτική λειτουργία του που θα είναι και η κύρια μορφή της δράσης του. Οι τραμπούκοι που προπηλάκισαν τον πρύτανη πολύ θα σκεφτόταν την πράξη τους αν γνώριζαν πως, ανά πάσα, στιγμή θα μπορούσαν να συλληφθούν επί τόπου.

Γι’ αυτό και η Αριστερά αντιτίθεται στην παρουσία ανδρών της ΕΛΑΣ, που υπάγονται επιχειρησιακά στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στα πανεπιστήμια. Σήμερα, ενώ είναι μειοψηφία, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, ελέγχει τον χώρο με την βία και την τρομοκρατία. Και αυτή η κατάσταση επιθυμεί να διαιωνίζεται, γιατί την συμφέρει.

Αναμφίβολα ο τομέας της Δημόσιας Τάξης είναι από τους πιο επιτυχημένους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Τόσο με τις θεσμικές παρεμβάσεις τού υπουργείου όσο και με την δράση επί του πεδίου των στελεχών της ΕΛΑΣ. Στο κάτω-κάτω και γι΄ αυτό τους ψηφίσαμε.

Πηγή: Liberal

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *