Σοβαρό ολίσθημα του ΚΙΝΑΛ

Σοβαρό ολίσθημα του ΚΙΝΑΛ

Σάκης Μουμτζής

Μετά τα θλιβερά έκτροπα που συνέβησαν στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον κ. Π. Πολάκη, το ΚΙΝΑΛ έβγαλε μια ανακοίνωση που μιλάει για «χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση» και πως «μαζί (Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ) δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα». Προφανώς ο συντάκτης της ανακοίνωσης αυτό κατάλαβε από τα όσα έγιναν στη Bουλή. Δεν αντιλήφθηκε πως από τη μία μεριά ήταν ο εκπρόσωπος των θεσμών –ο προεδρεύων του σώματος– και από την άλλη ο παρεκτραπείς, για πολλοστή φορά, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν η θεσμική νομιμότητα συγκρούεται με την εκτροπή, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Οι ίσες αποστάσεις εξ αντικειμένου αθωώνουν τον δράστη. Και στην προκειμένη περίπτωση το δίλημμα για το ΚΙΝΑΛ δεν ήταν με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τους θεσμούς ή με τον ευτελισμό τους.

Επειδή τη στιγμή του επεισοδίου παρόντες στην αίθουσα της Βουλής ήταν βουλευτές και του ΚΙΝΑΛ, υπήρχε σαφέστατη εικόνα τού τι έγινε στην ηγεσία του κόμματος.

Φοβήθηκαν μήπως στενοχωρήσουν τους πρώην ψηφοφόρους τους που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αν καταδίκαζαν τον κ. Πολάκη; Στην προάσπιση των θεσμών δεν συγχωρούνται τακτικισμοί. Το συγχωροχάρτι στην τοξικότητα και στις αντιθεσμικές συμπεριφορές ουσιαστικά ενθαρρύνει τους δράστες για περισσότερη τοξικότητα και εντονότερη περιφρόνηση των θεσμών. Καλώς ή κακώς, αρέσει δεν αρέσει στο ΚΙΝΑΛ του κ. Ν. Ανδρουλάκη, στην πολιτική μας ζωή ο πολιτικός χουλιγκανισμός και το τοξικό κλίμα έχουν έναν και μοναδικό φορέα. Και αν δεν το γνωρίζει αυτό, γιατί λείπει στο εξωτερικό, ας ρωτήσει τους συντρόφους του που από το 2011 έως το 2015 λοιδορούνταν και προπηλακίζονταν από στελέχη της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για να μη μιλήσω για την υπόθεση Novartis, στην οποία, όπως με πληροφόρησαν, ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ δεν έχει αναφερθεί ποτέ. Λες και δεν συνέβη. Προχθές ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τα θύματα της παράταξής του. Ο κ. Ανδρουλάκης έπραξε κάτι ανάλογο για τα θύματα της δικής του παράταξης; Εκείνο που ξέρω είναι ότι δύο προβεβλημένα στελέχη του ΚΙΝΑΛ δήλωσαν στις 16 Ιανουαρίου 2022 τη συμπαράστασή τους στον κατηγορούμενο κ. Κ. Βαξεβάνη, όπως φαίνεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του.

Πηγή: Καθημερινή

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *