Από το Μπέργκαμο στον ΕΟΔΥ

Από το Μπέργκαμο στον ΕΟΔΥ

Σάκης Μουμτζής

Το γεγονός πως δεν γίναμε Μπέργκαμο δεν εμποδίζει την αξιωματική αντιπολίτευση, διά των χειλέων του αρχηγού της, να διατείνεται πως γίναμε Μπέργκαμο. Αν οι αριθμοί διαψεύδουν αυτόν τον ισχυρισμό, τότε τόσο το χειρότερο για τους αριθμούς. Αυτοί θα πρέπει να υποτάσσονται στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, επειδή οι πολίτες γνωρίζουν να διαβάζουν, αντιλαμβάνονται πως όσα υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα θεωρείται μια χώρα που χειρίστηκε και χειρίζεται με επιτυχία την πανδημία που σαρώνει όλον τον πλανήτη. Επειδή το πυροτέχνημα του «γίναμε Μπέργκαμο» δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ελπίδες για την αποκόμιση κάποιων πολιτικών κερδών εναποτέθηκαν στα «διπλά βιβλία» του ΕΟΔΥ. 

Διαθέτοντας, πιστεύω, έναν κοινό νου, αρχικά διερωτώμαι τι θέλουν να κρύψουν τα «διπλά βιβλία». Διότι «διπλά βιβλία» τηρούμε όταν κάτι θέλουμε να κρύψουμε. Δεν το κάνουμε από βίτσιο. 

Διάβασα την άποψη των αντιεμβολιαστών και των ελευθεριακών δεξιών πως με αυτόν τον τρόπο οι κυβερνώντες διογκώνουν τους αριθμούς των νεκρών για να επιβάλουν τα περιοριστικά, στις ελευθερίες μας, μέτρα. Το βρίσκω ενδιαφέρον.

Διαβάζω συγχρόνως και τις υποψίες των αριστερών, πως τα «διπλά βιβλία» αποβλέπουν στην απόκρυψη των πραγματικού αριθμού των νεκρών που είναι πολύ μεγαλύτερος των δηλωθέντων. Έτσι, υποστηρίζουν, συγκαλύπτονται η ανεπάρκεια των κυβερνώντων και οι αυτονόητες πολιτικές ευθύνες τους. 

Και αυτό το βρίσκω ενδιαφέρον. Μόνο που δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο. Τα «διπλά βιβλία» και να αυξάνουν και να μειώνουν τους νεκρούς της πανδημίας, συγχρόνως. Ενας συντονισμός των δύο άκρων φαίνεται απαραίτητος. Δηλαδή, σύμφωνα με τις παραπάνω λογικές, το μήνυμα που μας στέλνει ο Χαρδαλιάς κάθε απόγευμα είναι fake; Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Ή είναι συνεχώς ετεροχρονισμένο; Αφορά κρούσματα και νεκρούς προηγούμενων ημερών; Ποιο το κίνητρο για όλα αυτά; 

Αν όντως συμβαίνει όλο αυτό το ακραίο σενάριο, τότε πρόκειται περί μιας κολοσσιαίας απάτης, στην οποία εμπλέκονται εκατοντάδες άνθρωποι, πολιτικοί, επιστήμονες, διοικητικοί. Πιστεύω πως κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα διακινδύνευε να πάει φυλακή εμπλεκόμενος σε μιαν άνευ ουσίας υπόθεση. Φαίνεται πως η παραπληροφόρηση, που αποτελεί ένα στοιχείο της προπαγάνδας, χρησιμοποιείται για μία ακόμη φορά τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερή αντιπολίτευση.  

Πηγή: Καθημερινή

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *