Το σκληρό ροκ του Χάρβαρντ

Το σκληρό ροκ του Χάρβαρντ

Σάκης Μουμτζής

Ο Αλ. Τσίπρας μετέτρεψε έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό ρουτίνας της Νέας Δημοκρατίας σε μια μεγαλειώδη πολιτική ήττα για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αιφνιδιάστηκαν, γιατί υποτίμησαν, για μιαν ακόμη φορά, τη Νέα Δημοκρατία. Πίστευαν πως το δικαίωμα στο «βρώμικο» παιχνίδι το είχαν μόνον αυτοί, καθώς είναι κάτοχοι και «διδακτορικού» επί του συγκεκριμένου τρόπου άσκησης πολιτικής.

Οταν προχθές, με αφορμή την εξοχική κατοικία του τέως πρωθυπουργού, και η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να παίξει μπάλα στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του τα έχασαν. Δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Αλλοι σιωπούσαν και άλλοι έβγαζαν άναρθρες κραυγές, ώσπου ήρθε η αδελφή τού Αλ. Τσίπρα να κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη για τον αδελφό της και το κόμμα της, καθώς πέραν όλων των άλλων απείλησε τους πολιτικούς της αντιπάλους πως θα πρέπει να τρέμουν την επερχόμενη «δεύτερη φορά Αριστερά». Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και η σύγχυση πολύ χειρότερος, καθώς οδηγεί στο παραλήρημα.

Τελικά άνοιξε η κουρτίνα και εμφανίστηκε ο τέως πρωθυπουργός, ο οποίος, με αυτά που είπε, θα ήταν καλύτερα να παρέμενε πίσω από την κουρτίνα.

Το ερώτημα είναι απλό. Ηταν τόσο δύσκολο στον Αλ. Τσίπρα, ευθύς εξαρχής, να ξεκαθαρίσει την κατάσταση; Από το συμβόλαιο που εμφάνισε φαίνεται πως όντως ήταν πολύ δύσκολο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ολα τα στοιχεία του συμβολαίου προκαλούν περισσότερα ερωτήματα από τις απαντήσεις που υποτίθεται πως θα έδιναν. Το αριστερό-λαϊκό του προφίλ πληγώθηκε για μιαν ακόμη φορά, σε περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπωρείται από εσωτερικά προβλήματα και δεν παρουσιάζει στοιχειώδη δημοσκοπική ανάκαμψη.

Ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δέχονται ανορθόδοξο χτύπημα από τη Νέα Δημοκρατία για δεύτερη φορά. Η πρώτη φορά ήταν με τη φωτογραφία του τότε πρωθυπουργού να καπνίζει το πούρο του σε θαλαμηγό εφοπλιστή, λίγες ημέρες μετά την καταστροφή στο Μάτι. Εκεί ξεθώριασε η εικόνα του λαϊκού ηγέτη. Και τώρα με το ζήτημα της εξοχικής κατοικίας του.

Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να πιστεύουν πως τα παιδιά από τα Χάρβαρντ είναι «φλώροι» που δεν ξέρουν να παίζουν «βρώμικα». Δεν μέτρησαν σωστά τους πολιτικούς τους αντιπάλους και έχασαν πανηγυρικά τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε σαράντα ημέρες. Και συνεχίζουν, παρά τα παθήματα, να μην τους μετρούν σωστά.

Πηγή: Καθημερινή

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *