“Υπεύθυνη” τσιπρική αντιπολίτευση

“Υπεύθυνη” τσιπρική αντιπολίτευση

Κυριάκος Μπερμπερίδης

Στα μέσα Φεβρουαρίου ο Τσίπρας κάκιζε την κυβέρνηση γιατί απαγόρευσε τότε κάποιες παρελάσεις στο Καρναβάλι της Πάτρας.

Αποδείχθηκε ότι η απόφαση αυτή ήταν σωτήρια όπως και το λοκντάουν του Μαρτίου που ακολούθησε λίγες εβδομάδες μετά.

Ο ίδιος επίσης στα μέσα Μαρτίου απαιτούσε 4.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ.

Όταν η κυβέρνηση προσέλαβε 7.000, ο Τσίπρας επανήλθε λίγο καιρό μετά και ζήταγε πλέον 15.000 προσλήψεις.

Στα τέλη Μαΐου κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι με τα περιοριστικά μέτρα θα δημιουργήσει μεγάλη ύφεση στην οικονομία και ζήταγε επιτακτικά άνοιγμα των συνόρων.

Όταν τα σύνορα άνοιξαν κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τεστ σε κάθε ένα από τα δυο εκατομμύρια τουρίστες που ταξίδεψαν στη χώρα, πράγμα που αφενός γνώριζε ότι ήταν ανέφικτο, αφετέρου δε αν η Ελλάδα το έκανε, το ίδιο θα έκαναν και οι χώρες προέλευσης για τους Έλληνες ταξιδιώτες.

Στο μεταξύ από το Μάρτιο μέχρι το Μάιο όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του απειλούσαν την κυβέρνηση με το ελεεινό “μετά θα λογαριαστούμε”.

Το σύνθημα το απέσυραν στα μουλωχτά όταν συνειδητοποίησαν πια ότι όλα τα διεθνή μέσα εκθείαζαν την Ελλάδα και όταν η ίδια η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη.

Την ίδια εποχή, φιλικά του έντυπα λοιδορούσαν και ειρωνεύονταν τον Τσιόδρα, χαρακτηρίζοντάς τον πότε άνθρωπο του Μητσοτάκη, πότε άνθρωπο της εκκλησίας και πότε ανθρωπολογικό πρότυπο της Δεξιάς.

Όταν η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Τσίπρας την κατηγορούσε ότι το άνοιγμα ήταν πρόωρο και ζητούσε τάξεις των 15 μαθητών αλλά και 30.000 προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων όταν ακόμα και σε σχολεία της Γερμανίας και της Ελβετίας δεν υπάρχουν τάξεις με κάτω από 25 παιδιά.

Προεξοφλούσε επίσης ότι τα σχολεία θα γίνουν εστίες μετάδοσης και ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα αποτύχει.

Έπεσε τραγικά έξω και στα δύο όταν αποδείχθηκε ότι η μετάδοση στα σχολεία ήταν αμελητέα ενώ και η τηλεκπαίδευση εξελίσσεται παραπάνω από ικανοποιητικά παρά τη συστηματική υπονόμευση από φιλικά προσκείμενούς του συνδικαλιστές.

Στις αρχές Οκτωβρίου απέδιδε την αύξηση των κρουσμάτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κατηγορούσε την κυβέρνηση για ολιγωρία γιατί δεν προμηθεύτηκε καινούργια λεωφορεία τη στιγμή που ο διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η κυβέρνησή του Σύριζα κατέπεσε και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ολοκληρώσει με διαδικασία fast track, συμφωνίες leasing αλλά και συμπράξεις με τα ΚΤΕΛ για ενίσχυση του στόλου με 500 καινούργια λεωφορεία.

Στο μεταξύ ο εκλεκτός που είχε τοποθετήσει ο ίδιος ως πρόεδρο στον ΟΑΣΘ, φεύγοντας, άφησε τον οργανισμό με φέσι 48 εκατομμυρίων αλλά και 200 περίπου ακινητοποιημένα λεωφορεία λόγω βλαβών.

Αξίζει επίσης εδώ να σημειωθεί ότι το επίμαχο αυτό διάστημα πολλά βαγόνια του μετρό βανδαλίζονταν συστηματικά και κατά εντελώς περίεργο τρόπο από αγνώστους μέσα στα αμαξοστάσια, πράγμα που εκ των πραγμάτων δημιουργούσε πρόσθετες δυσκολίες στη συχνότητα των δρομολογίων.

Την ίδια εποχή κατηγορούσε επίσης την κυβέρνηση για ελλιπή μέτρα ελέγχου τη στιγμή που έστελνε εκατοντάδες οπαδούς του να διαδηλώσουν έξω από το Εφετείο κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς καν να τηρούν τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης.

Καθόλου τυχαίο που δύο βδομάδες μετά τη συγκέντρωση αυτή, τα κρούσματα στην Αθήνα άρχισαν ν’ αυξάνονται εκθετικά.

Στα μέσα Οκτωβρίου ζήτησε επιτακτικά την παραίτηση Κεραμέως όταν έπεσε για μερικές ώρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα με την οποία γινόταν η τηλεκπαίδευση.

Δεν ζήτησε συγνώμη ακόμα κι όταν έγινε γνωστό ότι το πρόβλημα ήταν πανευρωπαϊκό και οφειλόταν στον πάροχο.

Στις αρχές Νοεμβρίου κατηγορούσε την κυβέρνηση για αργοπορία δήθεν στην κατασκευή των νέων ΜΕΘ τη στιγμή που σε ελάχιστους μήνες οι ΜΕΘ αυξήθηκαν σε 1.242 από τις 565 που παρέδωσε ο ίδιος. 

Τις ίδιες μέρες, χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ως εχθρό του ΕΣΥ τη στιγμή που φέτος σε σχέση με πέρυσι, οι δαπάνες για την Υγεία αυξήθηκαν κατά 1 δις (26%) και το προσωπικό του ΕΣΥ κατά 11.000 άτομα (14%) αντίστοιχα.

Τις τελευταίες μέρες, δηλώσεις στελεχών του με προφανή ανοχή ή και ενθάρρυνση του ιδίου, ξεπέρασαν τα όρια ακόμα και της κακόβουλης κριτικής και έφτασαν πια στο σημείο της απόλυτης κτηνωδίας και ύβρεως.

Βουλευτής του ισχυρίστηκε, χωρίς καν ν´ αποδοκιμαστεί, ότι η κυβέρνηση δολοφονεί συνειδητά τον κόσμο ενώ έτερο στέλεχος του -μία γνωστή ανισόρροπη σεσημασμένη- απειλεί με κρεμάλες.

Φίλες και φίλοι, αυτό δυστυχώς είναι το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιχειρεί να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη τραγωδία που έπληξε την ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια.

Και ενώ σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης, οι εκεί αντιπολιτεύσεις βάζουν πλάτη για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, εμάς μας έλαχε μία παρέα αδίστακτων κακοποιών που ως αντιπολίτευση είναι ότι ακριβώς ήταν και ως κυβέρνηση:

Το απόλυτο ιστορικό ατύχημα για τη χώρα.

Πηγή: Facebook

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *