Μικρόψυχοι και θλιβεροί ακόμα και στις κρίσιμες στιγμές

Μικρόψυχοι και θλιβεροί ακόμα και στις κρίσιμες στιγμές

Σάκης Μουμτζής

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χειρίστηκε και χειρίζεται την επιδημία του κορονοϊού με αξιοθαύμαστο τρόπο. Ευθύς εξ αρχής διέγνωσε την σοβαρότητα της κατάστασης και άρχισε να λαμβάνει μέτρα που κάθε ημέρα κλιμακώνονται.

Συγχρόνως, παρέχει σημαντική στήριξη σε όλους αυτούς που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορονοϊό. Επικοινωνιακά δε, τόσο οι εμφανίσεις του πρωθυπουργού όσο και καθημερινή ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα, εμπνέουν εμπιστοσύνη και σιγουριά στους πολίτες.

Θα περίμενε κανείς πως τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων. Πως θα συνυπολόγιζαν στις αντιπολιτευτικές κινήσεις τους το γεγονός πως απευθύνονται σε μια κοινωνία που βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, της οποίας γνωρίζει μόνον την αρχή. Και γι΄αυτό είναι πρωτόγνωρη.

Ουδείς γνωρίζει πότε θα λήξει ο συναγερμός και κυρίως, ουδείς γνωρίζει πώς θα είμαστε όλοι μας τότε και σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η οικονομία μας.

Δυστυχώς, χθες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το απαξιωτικό «μην διανοηθείτε», θύμισε τις χειρότερες στιγμές του εαυτού του. Αυτό το απειλητικό ύφος του Α.Τσίπρα αφορούσε δημοσίευμα πως η κυβέρνηση προτίθεται να αναστείλει την καταβολή του δώρου Πάσχα.

Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρομοκρατημένος και πανικοβλημένος από την άψογη, μέχρι στιγμής, διαχείριση των δύο κρίσεων—μιας εθνικής και μιας υγειονομικής—από την κυβέρνηση.

Μια «νεοφιλελεύθερη» κυβέρνηση έχει λάβει μέχρι στιγμής μέτρα υπέρ των πολιτών άνω των 6 δισεκ.ευρώ και υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο αυτό το ποσό να αυξηθεί κι άλλο, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Συγχρόνως, αποτελεί μεγάλη κυβερνητική επιτυχία η επαναγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτήν εξέλιξη θα εισρεύσουν συνολικά στην εθνική οικονομία 15 δισεκ ευρώ, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο στις δύσκολες στιγμές που περνάμε.

Λόγω όλων αυτών των μέτρων, καταρρέει συνολικά το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια «νεοφιλελεύθερη» κυβέρνηση. Και ένα κόμμα χωρίς αφήγημα βαδίζει στα τυφλά.

Πριν από τον Τσίπρα είχε προηγηθεί ο Γ. Κυρίτσης που, ούτε λίγο—ούτε πολύ, μας είπε πως υπάρχει υποκαταμέτρηση των κρουσμάτων. Δηλαδή, σύμφωνα με την λογική του, οι αρμόδιες υπηρεσίες επίτηδες δεν αναφέρουν τον ακριβή αριθμό των νοσούντων για να μην βλάψουν την εικόνα της κυβέρνησης.

Συνδυασμός εμπάθειας και βλακείας. Ίσως να νομίζει πως ο Μητσοτάκης κρύβει τους νεκρούς, όπως έκανε ο Τσίπρας στο Μάτι.

Αλλά και του Τσίπρα και του Κυρίτση είχε προϋπάρξει η κυρία Δούρου που απείλησε πως μετά την λήξη της κρίσης «θα τα πούμε.»

Κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε με την κυρία που στην θητεία της έχουν μετρηθεί σε Μάτι και Μάνδρα 133 νεκροί. Όμως δεν θα την αφήσουμε να προκαλεί και να ζητά και τα ρέστα.

Είναι προφανές πως η κυρία Δούρου έχει αντιληφθεί ότι ο Τσίπρας είναι «τελειωμένη» υπόθεση και εγγράφει υποθήκη στην κούρσα διαδοχής. Σωστά διέγνωσε αυτό που αντιλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες, πως ο Μητσοτάκης έχει αναδειχθεί σε εθνικό ηγέτη και ουδείς μπορεί να τον απειλήσει. Και κάνει σπέκουλα πάνω στον κορονοϊό.

Ανέφερα τρία παραδείγματα για να θυμίσω την παροιμία: «ο λύκος κάν εγήρασε κι ήλλαξε το μαλλίν του/ούτε την γνώμη του ήλλαξε ούτε την κεφαλήν του».

Πηγή: Liberal.gr

1 Comment

  1. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ, δικαια αναγορεύεται σε ΕΘΝΑΡΧΗ, διότι, εκτός των άλλων, ΤΗΡΕΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ!
    Αναφερομαι στον λόγο του, το βράδυ της ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ του, όπου αυτοαναγγέλθηκε ως Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!
    Πράγματι, είναι αξιοπρόσεκτες & αναρίθμητες οι ποιοτικές διαφορές του με τον προκάτοχό του, αξιοθρήνητο & λαοπαίκτη ΑΛΕΞΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ! Τό ίδιο φυσικά απλώνεται & στα μέλη των κυβερνήσεών τους :
    θυμάμαι τον τέως υπουργό Εργασιας,τον πολλά υποσχόμενο κο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, που ενώ προεκλογικά, εμφανιζόταν με χακί τζάκετ & στύλ κουλτουριάρη μεταρρυθμιστή δικηγόρο, μετεκλογικά & εφεξής εμφανίζεται κουστουμάτος, με μαντιλάκι στο πέτο & ίδια γραβάτα: ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ περί το ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ, ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ , ΟΤΑΝ ΧΕΙΡΕΨΟΥΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 50ΕΤΩΝ κλπ, κλπ: ΒΛΈΠΕ ΤΗΝ ΧΗΡΑ & ΜΗΤΕΡΑ 2 ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥ ΜΑΣ, που έχασε τη ζωή του εν πτησει , κατα την επιτέλεση του καθήκοντος του!
    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *