Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα

Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα

- in Επιλογές από τον Τύπο
0

Διονύσης Γουσέτης

Κύριε Τσίπρα, η πολιτική σας καριέρα ξεκίνησε με τις τρικλοποδιές που βάζατε σε άξιους συντρόφους όπως ο αξέχαστος Μιχάλης Παπαγιαννάκης που του κλέψατε τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων. Έκτοτε γίνατε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όταν η χρεοκοπία της χώρας σάς δώρισε το κύμα της οργής, στελέχη σας όπως οι κ. Βαρουφάκης, Κατρούγκαλος κ.ά. φανάτιζαν τους «Αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα με το παραμύθι ότι τα μνημόνια φταίνε για την πτώχευση και όχι η πτώχευση για τα μνημόνια.

Με τις κραυγές αυτές κατακτήσατε την κυβέρνηση. Αφού τα κάνατε μούσκεμα, αφού φερθήκατε στη μεσαία τάξη όπως ο Στάλιν στους κουλάκους, χάσατε τέσσερις εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό θα έπρεπε να σας συνετίσει ώστε να αποκτήσετε τη δέουσα σοβαρότητα για να διεκδικήσετε ξανά την κυβέρνηση. Σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα επειδή αν υποστείτε 5η ήττα από τον Μητσοτάκη τίθεται θέμα παραμονής σας στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως δεν συνετιστήκατε. Συνεχίζετε να ψάχνετε πώς θα δημιουργήσετε την επόμενη «αγανάκτηση» που θα σας δώσει ψήφους. Επιλέξατε τα «Ατελείωτα πυρά στην Κεραμέως», αλλά η κ. Κεραμέως δεν μασάει. Τα εγκαταλείψατε όταν η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός στην Ευρώπη σάς δώρισαν άλλο ένα παραμύθι: «φταίει ο πρωθυπουργός της ακρίβειας». Αλλά ούτε αυτό στάθηκε αρκετό για να παραγάγει αρκετή αγανάκτηση. Τότε η τύχη σάς δώρισε μια στραβή της ΕΥΠ να παρακολουθεί τον κ. Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ. Πιαστήκατε και από αυτό και γίνατε πιο φανατικός συνήγορος του κ. Ανδρουλάκη από τον ίδιο. Σας βοήθησε κι αυτός με τους αλαζονικούς χειρισμούς του, προσπαθώντας εναγωνίως να κρατηθεί στην επιφάνεια. Η απουσία της ήρεμης και ώριμης Άννας Διαμαντοπούλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι αισθητή.

Επειδή όμως ούτε και αυτό σας ξελασπώνει, θα σας δώσω μια συμβουλή για να κερδίσετε πόντους σοβαρότητας, που μεταφράζονται σε ψήφους ευκολότερα από τις λαϊκίστικες αρλούμπες και χυδαιότητές σας. Ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο αν συμφωνήσετε να αποφευχθεί η αχρείαστη και επικίνδυνη –στους καιρούς που ζούμε– πρώτη ψηφοφορία της απλής αναλογικής. Εκτίμησε όμως ότι δεν θα συμφωνήσετε. Διαψεύστε τον. Θα έχετε διπλό κέρδος. Εκτός από τις ψήφους, θα κερδίσετε μια ώρα αρχύτερα την κυβέρνηση, αφού δηλώνετε σίγουρος ότι ο Μητσοτάκης είναι τελειωμένος. Αν δεν το κάνετε θα αποδείξετε ξανά την ανικανότητά σας.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *