Nα μπει τέλος στην πολιτική ασυλία του ΚΚΕ

Nα μπει τέλος στην πολιτική ασυλία του ΚΚΕ

Σάκης Μουμτζής

Η φωτογραφία με τον διαδηλωτή του ΚΚΕ που καταφέρνει πισώπλατο κτύπημα καράτε σε έναν άνδρα των ΜΑΤ, έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Αν επρόκειτο για μια μεμονωμένη βιαιοπραγία, έστω βάρβαρη και άνανδρη, θα μπορούσαμε να πούμε πως οφείλεται στην ιδιοσυγκρασία του δράστη. Όμως υπήρξε μια γενικευμένη επιθετική συμπεριφορά με όλα τα στοιχεία της οργάνωσης.

Άλλωστε, στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν αυθόρμητες και ανεξέλεγκτες συμπεριφορές.

Ουδόλως με ενδιαφέρει πού αποβλέπει το ΚΚΕ με αυτήν την επίθεση κατά των αστυνομικών οργάνων, με κοντάρια, από κρανοφόρους. Ούτε αν πρόκειται για μια αλλαγή τακτικής.

Όλα αυτά θα φανούν εν καιρώ.

Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι η παντελής έλλειψη αντίδρασης από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Προστασίας του πολίτη. Ούτε μια ανακοίνωση καταδίκης αυτών των επιθέσεων.

Φαίνεται πως δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν τον σ.Κουτσούμπα. Και εδώ μπαίνει στο τραπέζι το ζήτημα μιας ιδιότυπης πολιτικής ασυλίας που απολαμβάνει το ΚΚΕ.

Πολλές φορές τα μέλη του προχώρησαν σε παραβατικές συμπεριφορές –η αλήθεια είναι πιο ήπιας μορφής– και ουδείς ποτέ τιμωρήθηκε για τις πράξεις του.

Δυστυχώς, οι καταλήψεις υπουργείων, εργασιακών χώρων, η βίαιη παρεμπόδιση εργαζομένων να εργασθούν επειδή δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε μια απεργία, όλα αυτά τα θεωρούμε πλέον σαν ένα χαριτωμένο happening, σαν μια προγραμματισμένη παράσταση που δίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα το ΚΚΕ.

Ουδείς αντιδρά, ακόμα και τα θύματα αυτών των έκνομων συμπεριφορών. Προφανώς το ΚΚΕ είτε είναι το χαϊδεμένο παιδί του πολιτικού μας συστήματος είτε το αντιμετωπίζουμε με τρόπο συμπλεγματικό.

Και φυσικά δρα ασύδοτα. Ούτως ή άλλως έχει δηλώσει πως δεν σέβεται και δεν αποδέχεται το πολίτευμα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», όπου βέβαια το δίκιο του εργάτη το εκφράζει το ΚΚΕ, είναι σύνθημα που καταλύει την έννοια της εννόμου τάξεως, κάθε φορά που γίνεται απόπειρα να υλοποιηθεί.

Βέβαια, οι επιχειρήσεις του εντάσσονται με συνοπτικές διαδικασίες στους αναπτυξιακούς νόμους, πτωχεύουν χωρίς να ελέγχει ουδείς τις διαδικασίες πτώχευσης ή πωλούνται υπό αδιαφανείς συνθήκες σε εταιρείες off-shore, ενώ η περιοχή του Περισσού είναι ένα από τα άβατα της Ελληνικής επικράτειας.

Ως γνωστόν το ΚΚΕ αρνείται, με τον «τσαμπουκά», κάθε έλεγχο στα οικονομικά του προφασιζόμενο τις διώξεις που υπέστη προ 70 ετών.

Και όλες οι κυβερνήσεις υφίστανται, διαχρονικά, αυτόν το εξευτελισμό του Ελληνικού Κράτους.

Τα επεισόδια του Σαββάτου ξεφεύγουν από το πλαίσιο της επαναστατικής γυμναστικής, και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν.

Συνεπώς, κάκιστα η κυβέρνηση δεν έδωσε συνέχεια σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα. Δεν εκδήλωσε την συμπαράσταση της στα όργανα της τάξεως που δέχτηκαν την επίθεση.

Αύριο πώς θα τους ζητήσει να είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν άλλες παρόμοιες παράνομες συμπεριφορές; Δεν αντιλήφθηκαν πως η εικόνα με τον πεσμένο άνδρα των ΜΑΤ που ξυλοκοπείται, διασύρει το Ελληνικό Κράτος;

Πηγή: Liberal.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *